1

Temat: supermociak

Dobra swojego kata sprzedałem i czas na nowy sprzęt i oto pytanie czy lepiej kupić fulla i poprostu włożyć antyhopa ,hebel czy kupić już supermociaka fabrycznego ?

Kuba #18

2

Odp: supermociak

Martinez18 napisał/a:

Dobra swojego kata sprzedałem i czas na nowy sprzęt i oto pytanie czy lepiej kupić fulla i poprostu włożyć antyhopa ,hebel czy kupić już supermociaka fabrycznego ?

Ale nowe czy używane?
Bo z używanych fabrycznych, to mało co wychodziło z antyhopem w serii

Pozdrawiam,
Piotrek

3

tzn uzywane . Na nowe mnie nie stac niestety :)

Kuba #18

4

Dlaczego 450 sprzedałeś??
Źle się jeździło??

KTM 520 brudas + sm

5

Chce zmienic na cos nowszego :)

Kuba #18

6

ja bym szukał we Włoszech- [url]http://www.moto.it/[/url]

Pozdrawiam,
Piotrek

7

oo dzieki za podpowiedź :)

Kuba #18

8

Tylko takie sprowadzenie to raczej niestety spore koszty i masa pośredników po drodze, bo samemu to wiezc to masakra. Też kiedyś o tym myślałem. Albo ja tak tylko marudze :)

9

nie napisałeś budżetu

MOTOFREAK - BARTOSZ KOWALEWSKI - Serwis motocyklowy inny niż wszystkie
myjka ultradźwiękowa
https://motofreak.waw.pl/
Aprilia SXV 450

10

XmirasX napisał/a:

Tylko takie sprowadzenie to raczej niestety spore koszty i masa pośredników po drodze, bo samemu to wiezc to masakra. Też kiedyś o tym myślałem. Albo ja tak tylko marudze :)

Jak się orientowałem koło 1000zł.

Pozdrawiam,
Piotrek

11

To by nie było jeszcze tak dramatyczne dużo, gdy moto jest warte uwagi. Tylko zawsze większe szanse na wtope.

12

XmirasX napisał/a:

To by nie było jeszcze tak dramatyczne dużo, gdy moto jest warte uwagi. Tylko zawsze większe szanse na wtope.

Niż w Polsce? Wątpię ;)
Dwóch kolegów z forum (Delta i gel3k) kupiło sprzęty z Włoch, przez Facebooka- po zawodnikach i  nie narzekają.

Pozdrawiam,
Piotrek

13

Tak przypuszczam, gdyż trudniej jest dokładniej obejrzeć moto :) Ale moje w tym doświadczenie jest znikome. A widziałem już sporo fajnych okazów we Włoszech, aż kusi :)

14 Ostatnio edytowany przez ŁukaszG (2016-09-18 22:06:48)

Pracowałem 5 lat we włoskiej firmie i każdy kto tam latał na jakimś moto to miał naprawdę świra na punkcie swojego sprzętu. Oni tym żyją i grosza nie szczędzą...

Było MT-09,WR125X,jest MT-07-SP

15 Ostatnio edytowany przez mallly200sx (2016-09-18 22:09:11)

Z mojego doświadczenia wynika, że po zakupie cross/ enduro powinno się i tak otworzyć piec. Więc czy będzie z PL czy nie to i tak nie ma znaczenia.

Sprzęty za granicą są z reguły lepiej doposażone, dopieszczone a to co jest w PL, to i tak importowane. U nich się trochę lepiej dba, bo mają trochę więcej kasy.

Pewnie na palcu jednej ręki można policzyć osoby, które złożyły u nas, od podstaw, na nowych częściach SM-a. Oni mieli do każdej marki Japońskiej firmę robiącą/ homologująca Supermoto.

Dodatkowo u nas  na allegro/ olx jak masz 4 CRF/ YZ  supermoto  to dużo
A we Włoszech masz co najmniej 10 razy więcej. Samych HM Honda.

Pozdrawiam,
Piotrek