1

Temat: [K] Yamaha WR 250 R lub X

Witam! Z chęcią kupię Yamahę WR 250 R, ewentualnie wersję X- w dobrym stanie, najlepiej z polskiej dystrybucji i zarejestrowaną.
Będę wdzięczny za wszelkie oferty lub informację gdzie znajdę zdrową sztukę.
Serdecznie pozdrawiam i dziękuję za pomoc.

KTM EXC 525 '05
(Supermotocyclosus brutalis)

2 Ostatnio edytowany przez barnabab (2016-08-09 10:35:50)

Odp: [K] Yamaha WR 250 R lub X

Ja oglądałem tą sztukę: [url]http://olx.pl/oferta/yamaha-wr250-x-r-CID5-IDgt269.html[/url] jakieś 2 tygodnie temu. Jest to wersja X.
Z plusów:
+ mechanicznie nie było dużo do zrobienia
+ w miarę świeży akumulator
+ zarejestrowany na sprzedającego
+ wymienione uszczelniacze lagów
+ rama, chłodnica, tylny stelarz bez widocznych uszkodzeń - tylko zdrapany lakier od butów
+ brak luzów na łożyskach, wahaczu
+ myślę że można trochę ponegocjować

z minusów:
- dziwne zestawienie kół: z tyłu oryginalna felga od X'a a przód z tego co pamiętam to 21'
- podrapany, gdzieś tam luźne plastiki - w sumie norma przy upalaniu w terenie
i najwiekszy minus to suchy filtr powietrza - przed sezonem został wymieniony ale nie był nasączony. Nie wiem na ile to dyskwalifikuje motocykl ale na pewno jest to duży minus. Nie zauważyłem, aby silnik słabo szedł, czy wydobywały się z niego nieodpowiednie dźwięki.

Zaznaczam, że nie jestem mechanikiem ani jakimkolwiek specem, więc ten obraz motocykla jest z perspektywy amatora :)

DRZ400 SM -> WR250X-> CR 250 R -> RMZ450 RR -> nicość

3 Ostatnio edytowany przez SparX (2016-08-09 15:31:39)

barnabab + Dzięki za szczegółowy opis! Mam się z właścicielem umówić na oględziny, będę wiedział na co zwrócić uwagę.
A Ty dlaczego go nie wziąłeś? Pozdrawiam!

KTM EXC 525 '05
(Supermotocyclosus brutalis)

4

SparX napisał/a:

barnabab + Dzięki za szczegółowy opis! Mam się z właścicielem umówić na oględziny, będę wiedział na co zwrócić uwagę.
A Ty dlaczego go nie wziąłeś? Pozdrawiam!

Po prostu wybrałem nowszy z kołami SM. Ale jakby nie było tamtego to pewnie ten byłby u mnie - zależy jak bym się dogadał w sprawie $$

DRZ400 SM -> WR250X-> CR 250 R -> RMZ450 RR -> nicość