Temat: [k] Szybkie SM na codzień
Cześć,
Szukam solidnego SM do jazdy na codzień i okazjonalnie na tor.
Aktualnie mam staruszka LC4 z 2001. Jestem z niego bardzo zadowolony, ale chcę coś nowszego i mocniejszego.
Początkowo myślałem o nowszym 640, może 625, ew. 660.
Oglądałem to moto:
[url]http://olx.pl/oferta/ktm-640-smc-supermoto-2007r-akrapovic-660-lc4-625-CID5-IDg3MvT.html#9b738a4776[/url]
...myślałem, że będzie miał jebnięcie, ale bardzo mnie zaskoczył, bo dawał słabiej, niż mój staruszek (jeśli ktoś byłby nim zainteresowany, to coś jest nie tak z łożyskami główki - w prawo jest ok, ale od połowy w lewo trze mocno i czuć podczas jazdy; nie wiem też, czy wentylator się włącza - właściciel - raczej handlarz - wymiękł i chciał już zgasić silnik) :/
I teraz nie wiem, czy w moim jest coś pomodzone bardziej, niż wiem, czy może z tym z Żagania coś jest nie ok, czy może po prostu 640ka z szarym silnikiem po prostu tak jedzie (w to nie chcę wierzyć)...
Jeżeli ktoś z Wrocławia lub okolic chce sprzedać coś, co może mnie zadowolić, albo po prostu ma coś takiego i jest gotów/gotowa pokazać swoje moto i ew. dać się przejechać w celu wyrobienia sobie opinii, to dawajcie znać. Chciałbym zobaczyć po prostu, jak powinno jechać 640 na high flow i porównać to do 625 SMC. Byłoby idealnie, gdybym mógł je porównać też z 660 :)
PS. przyjmę też ciekawe propozycje spoza stajni KTM. Zastanawiałem się choćby nad huską 610. Myślałem też o bardziej radykalnych sprzętach, jak np zrobione EXC, czy jakieś SMR od huski, ale chyba wystarczy mocne "uliczne" SM, nie wymagające za dużo serwisu (do tego mam brudasa 2t :)).
Pozdrawiam,
Tomek