16 Ostatnio edytowany przez JacekL (2016-04-12 12:11:23)

Odp: Pierwsze supermoto dla dziewczyny

W DR-Z wpuścisz lagi z przodu 1-1,5 cm, zmienisz kości do obniżenia zawieszenia i popuścisz sprężynę od amora tylnego i powinno być git :)

Freeride 350

17

Troche nie ten hajs, ale wr250x w miare spoko, moja kobitka śmiga i jej pasuje

KTM 525 SM

18

Wrka jest baardzo wysoka. 895 mm. Ja jestem w miare wysoki i dotykam calymi stopami, ale zalezy od usadzenia. No i tak jak mowisz nie ten hajs.

WR250X -> Husaria 701

19

Głównie hajs sie nie zgadza, kobitka ma 168 cm i sobie radzi.

KTM 525 SM

20

Crazy napisał/a:
Lucek napisał/a:

A może to. :)))
[url]https://www.google.pl/search?q=zestaw+garnków+Zepter&client=ms-android-lge&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiqxIbzq4jMAhXGWhQKHeWPC5kQ_AUICCgB&biw=320&bih=452#imgrc=XBVwIB5C9ArHfM%3A[/url]

Cham i pijak ;)

można też tak:
[url]https://www.facebook.com/4ridepl/photos/pb.151629931523260.-2207520000.1460466018./848693208483592/?type=3&theater[/url]

www.4ride.pl
FE 501 '02 ->FS650 '04 ->Hypermotard 796 '11 ->ZXR 400 '01 ->SXS 540 '03 ->YZ 450F '04 -> SMC 660 '04 -> Hypermotard 1100 '08

21

To jak wszyscy to i ja coś dodam. Musisz mieć dużą kuchnię, że motocyklem jeździsz XD

A tak na serio. KTM EXC 450 i 525 ma wysokość siedzenia 925cm na kołach enduro. Na kołach SM mają 7 cm mniej czyli 85cm. Widziałem jeszcze na OLX ofertę KTMa ze sportowym siedzeniem czyli kolejne parę centymetrów niżej.

shonek napisał/a:

Wrka jest baardzo wysoka. 895 mm. Ja jestem w miare wysoki i dotykam calymi stopami, ale zalezy od usadzenia. No i tak jak mowisz nie ten hajs.

WR450F ma 98cm

JacekL napisał/a:

W DR-Z wpuścisz lagi z przodu 1-1,5 cm, zmienisz kości do obniżenia zawieszenia i popuścisz sprężynę od amora tylnego i powinno być git :)

Czytałem, że przy takich zabiegach trzeba uważać żeby nie zjebać sobie geometrii więc przeróbka w szopie u Janusza raczej odpada XD

22

norvitsch napisał/a:

Czytałem, że przy takich zabiegach trzeba uważać żeby nie zjebać sobie geometrii więc przeróbka w szopie u Janusza raczej odpada XD

Że co? Wiele ludzi tak robi - więc w szopie może Ty coś robisz... Kości do obniżenia są stosowane przez wiele osób i jakoś nikt nie narzeka...

Freeride 350

23

Kość  to co innego niż rozkręcenie amora żeby niżej siadało...  A wiesz co zrobi wpuszczenie lag na 1,5cm?

TERROR KITTY CREW

Nienawiść do skuterów tak zostałem wychowany.

24

JacekL napisał/a:
norvitsch napisał/a:

Że co? Wiele ludzi tak robi - więc w szopie może Ty coś robisz... Kości do obniżenia są stosowane przez wiele osób i jakoś nikt nie narzeka...

Niewyżyty jesteś jakiś, że mnie od razu atakujesz? Jak napisałem coś źle to mnie popraw a nie robisz jakieś docinki w stylu ,,w szopie może Ty coś robisz".
Wiadomo, jak ktoś się zna to może w 100% wyremontować sam silnik od czegokolwiek we własnym zakresie.

[url]http://www.dirt-bike-secrets.com/oversteer.html[/url]
[url]http://www.dirt-bike-secrets.com/understeer.html[/url]

25

Przecież każde dziecko wie że trzeba to zrobić proporcjonalnie z tyłu i z przodu, więc po co bijecie pianę?

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

26 Ostatnio edytowany przez shonek (2016-04-12 21:20:15)

norvitsch napisał/a:

WR450F ma 98cm

No to faktycznie dobra koza, ale dla mnie wr250x i tak jest wysoka bo to moje pierwsze moto, w dodatku nigdy nie siedziałem nawet na enduro/crossie więc nie mam porównania.
Ale jednak dla osób krótkonogich może być problem z wr250x, na jednej z aukcji na allegro ktoś napisał, że moto nie poleca początkującym bo jest bardzo wysokie :)

pozdro

WR250X -> Husaria 701

27

shonek napisał/a:
norvitsch napisał/a:

WR450F ma 98cm

No to faktycznie dobra koza, ale dla mnie wr250x i tak jest wysoka bo to moje pierwsze moto, w dodatku nigdy nie siedziałem nawet na enduro/crossie więc nie mam porównania.
Ale jednak dla osób krótkonogich może być problem z wr250x, na jednej z aukcji na allegro ktoś napisał, że moto nie poleca początkującym bo jest bardzo wysokie :)

pozdro

Nie bardzo rozumiem co ma do tego doświadczenie :P
Przecież nawet jak ktoś jeździ od małego i wygrywa wszystkie zawody to mu nic nie da jak będzie za niski i nie będzie dosięgał nogami do ziemi XD

28

Miałem KTM, miałem Husaberga.
Każdy motocykl enduro od pomarańczowych postawiony na małych kołach i na zawieszeniu typowo supermoto od np. SMR jest tak niski, że spokojnie dosięgnie ziemi obiema stopami osoba o wzroście 170cm.
Kolega miał WR450 na małych kołach i zawieszeniu zrobiony pod supermoto i też była niska jak taboret.

DRZ400SM i WR250X fabrycznie są motocyklami wyższymi od tych co wymieniłem powyżej.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

29

w Wr450 na małych kołach z seryjnym zawieszeniem dosięga się do ziemi nogami. (przy wzroście 170+). Na dużych kołach trzeba przechylać moto, żeby dosięgnąć ziemi :)

Pozdrawiam,
Piotrek

30

Żona jak usiądzie na moim VORze (hehe) to spokojnie dosięga nogami do ziemi przy wzroście 167. Seryjnie jest już niski (postawiony przy wersji EN widać dość sporą różnicę pod jakim kątem leci wahacz) i da się jeszcze obniżyć. Ale chyba nie polecałbym go na pierwsze moto. Pzdr.

VOR 530 SM-R   &   KAWASAKI KX 250 SM STUNT
CA Technology