Odp: Pierwsze supermoto dla dziewczyny
W DR-Z wpuścisz lagi z przodu 1-1,5 cm, zmienisz kości do obniżenia zawieszenia i popuścisz sprężynę od amora tylnego i powinno być git :)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Pierwsze supermoto dla dziewczyny
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
W DR-Z wpuścisz lagi z przodu 1-1,5 cm, zmienisz kości do obniżenia zawieszenia i popuścisz sprężynę od amora tylnego i powinno być git :)
Troche nie ten hajs, ale wr250x w miare spoko, moja kobitka śmiga i jej pasuje
Wrka jest baardzo wysoka. 895 mm. Ja jestem w miare wysoki i dotykam calymi stopami, ale zalezy od usadzenia. No i tak jak mowisz nie ten hajs.
Głównie hajs sie nie zgadza, kobitka ma 168 cm i sobie radzi.
Lucek napisał/a:A może to. :)))
[url]https://www.google.pl/search?q=zestaw+garnków+Zepter&client=ms-android-lge&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiqxIbzq4jMAhXGWhQKHeWPC5kQ_AUICCgB&biw=320&bih=452#imgrc=XBVwIB5C9ArHfM%3A[/url]Cham i pijak ;)
można też tak:
[url]https://www.facebook.com/4ridepl/photos/pb.151629931523260.-2207520000.1460466018./848693208483592/?type=3&theater[/url]
To jak wszyscy to i ja coś dodam. Musisz mieć dużą kuchnię, że motocyklem jeździsz XD
A tak na serio. KTM EXC 450 i 525 ma wysokość siedzenia 925cm na kołach enduro. Na kołach SM mają 7 cm mniej czyli 85cm. Widziałem jeszcze na OLX ofertę KTMa ze sportowym siedzeniem czyli kolejne parę centymetrów niżej.
Wrka jest baardzo wysoka. 895 mm. Ja jestem w miare wysoki i dotykam calymi stopami, ale zalezy od usadzenia. No i tak jak mowisz nie ten hajs.
WR450F ma 98cm
Czytałem, że przy takich zabiegach trzeba uważać żeby nie zjebać sobie geometrii więc przeróbka w szopie u Janusza raczej odpada XD
Czytałem, że przy takich zabiegach trzeba uważać żeby nie zjebać sobie geometrii więc przeróbka w szopie u Janusza raczej odpada XD
Że co? Wiele ludzi tak robi - więc w szopie może Ty coś robisz... Kości do obniżenia są stosowane przez wiele osób i jakoś nikt nie narzeka...
Kość to co innego niż rozkręcenie amora żeby niżej siadało... A wiesz co zrobi wpuszczenie lag na 1,5cm?
norvitsch napisał/a:Czytałem, że przy takich zabiegach trzeba uważać żeby nie zjebać sobie geometrii więc przeróbka w szopie u Janusza raczej odpada XD
Że co? Wiele ludzi tak robi - więc w szopie może Ty coś robisz... Kości do obniżenia są stosowane przez wiele osób i jakoś nikt nie narzeka...
Niewyżyty jesteś jakiś, że mnie od razu atakujesz? Jak napisałem coś źle to mnie popraw a nie robisz jakieś docinki w stylu ,,w szopie może Ty coś robisz".
Wiadomo, jak ktoś się zna to może w 100% wyremontować sam silnik od czegokolwiek we własnym zakresie.
[url]http://www.dirt-bike-secrets.com/oversteer.html[/url]
[url]http://www.dirt-bike-secrets.com/understeer.html[/url]
Przecież każde dziecko wie że trzeba to zrobić proporcjonalnie z tyłu i z przodu, więc po co bijecie pianę?
WR450F ma 98cm
No to faktycznie dobra koza, ale dla mnie wr250x i tak jest wysoka bo to moje pierwsze moto, w dodatku nigdy nie siedziałem nawet na enduro/crossie więc nie mam porównania.
Ale jednak dla osób krótkonogich może być problem z wr250x, na jednej z aukcji na allegro ktoś napisał, że moto nie poleca początkującym bo jest bardzo wysokie :)
pozdro
norvitsch napisał/a:WR450F ma 98cm
No to faktycznie dobra koza, ale dla mnie wr250x i tak jest wysoka bo to moje pierwsze moto, w dodatku nigdy nie siedziałem nawet na enduro/crossie więc nie mam porównania.
Ale jednak dla osób krótkonogich może być problem z wr250x, na jednej z aukcji na allegro ktoś napisał, że moto nie poleca początkującym bo jest bardzo wysokie :)pozdro
Nie bardzo rozumiem co ma do tego doświadczenie :P
Przecież nawet jak ktoś jeździ od małego i wygrywa wszystkie zawody to mu nic nie da jak będzie za niski i nie będzie dosięgał nogami do ziemi XD
Miałem KTM, miałem Husaberga.
Każdy motocykl enduro od pomarańczowych postawiony na małych kołach i na zawieszeniu typowo supermoto od np. SMR jest tak niski, że spokojnie dosięgnie ziemi obiema stopami osoba o wzroście 170cm.
Kolega miał WR450 na małych kołach i zawieszeniu zrobiony pod supermoto i też była niska jak taboret.
DRZ400SM i WR250X fabrycznie są motocyklami wyższymi od tych co wymieniłem powyżej.
w Wr450 na małych kołach z seryjnym zawieszeniem dosięga się do ziemi nogami. (przy wzroście 170+). Na dużych kołach trzeba przechylać moto, żeby dosięgnąć ziemi :)
Żona jak usiądzie na moim VORze (hehe) to spokojnie dosięga nogami do ziemi przy wzroście 167. Seryjnie jest już niski (postawiony przy wersji EN widać dość sporą różnicę pod jakim kątem leci wahacz) i da się jeszcze obniżyć. Ale chyba nie polecałbym go na pierwsze moto. Pzdr.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Pierwsze supermoto dla dziewczyny
Wygenerowano w 0.059 sekund, wykonano 71 zapytań