61 Ostatnio edytowany przez Major (2016-04-04 01:35:02)

Odp: WR 425 SM!!! sprzedam/zamienię na crossa

Arszen- rozumiem obawy, może to tak wyglądać.. ale napisałem, że z chęcią zamienię się na crossa. Nie chcę sprzedać i się tylko pozbyć, ale zamienić na coś w co teraz brnę, co powinno tą lampkę lekko gasić.
Daniken- może i się pogrążam, może i gimbusiarski, ale znowu muszę powtórzyć- remont polegał na pozbyciu się wszystkich usterek. A tutaj dużo osób ma ciśnienie na mnie i to moto, muszę się jakoś bronić.

Czy cena według was za wysoka?

Czasem pojawiają się jakieś motocykle na allegro i nawet nie wiadomo w jakim stanie są, a ludzie kupują w ciemno po dużo większych pieniądzach. Czy 10500 za ten motocykl to dużo? Przecież kupiłem go w takiej samej cenie, a mimo wszystko wymagał jednak zrobienia wielu rzeczy, które są już zrobione. I....Czy każdy sprzedaje motocykle tylko z wymienianym tłokiem? Wydaje mi się, że dużo moto na allegro nie ma nawet takiej informacji, a ludzie mówią przez telefon dość orientacyjnie np ' na początku poprzedniego sezonu', a po tamtym czasie nawet nie zaglądali w silnik. Czy remont oznacza tylko tłok, inne części się nie eskploatują? Czy jeśli napisałem, że włożyłem w remont 3tys to skłamałem, skoro tyle zapłaciłem?

Też jako amator zapytam- czy tłok nie daje po sobie objawów zużycia?Skoro ktoś zapewnia, to wydaje mi się, że w jakiś sposób to wywnioskował, na podstawie czegoś.

Dodam od siebie, że dzięki temu forum prawdopodobnie szybko go nie sprzedam i to nie przez stan czy cenę (według mnie bardzo adekwatną), ale przez to że dużo osób po przeczytaniu pierwszej strony tego posta już zrezygnuje, bo po takiej bezsensownej i dążącej do niczego dyskusji każdemu by się odechciało...

https://www.facebook.com/TrenerPersonalnyAdrianBartecki/

62

Major napisał/a:

Dodam od siebie, że dzięki temu forum prawdopodobnie szybko go nie sprzedam i to nie przez stan czy cenę (według mnie bardzo adekwatną), ale przez to że dużo osób po przeczytaniu pierwszej strony tego posta już zrezygnuje, bo po takiej bezsensownej i dążącej do niczego dyskusji każdemu by się odechciało...

Czyli nadal nie dotarło, że sam sobie nasrałeś w nogawkę i dziwisz się, że wszyscy się zastanawiają dlaczego nagle sprzedajesz sprzęt "zrobiony pod siebie"?
Tak sobie czasami wchodzę na forum i czytam różne rzeczy, ale dzisiaj umieram ze śmiechu :D

Czemu ten Pan pojechał? - https://bit.ly/2VlprSp

63 Ostatnio edytowany przez Arszen (2016-04-04 03:31:10)

Cos jest warte tyle ile ktoś jest w stanie za to zapłacić.
Wszystko jedno czy sprzedaż czy zamiana skoro może chodzić o pozbycie sie "problemu".

PszczelaRz AGH napisał/a:

Czyli nadal nie dotarło, że sam sobie nasrałeś w nogawkę i dziwisz się, że wszyscy się zastanawiają dlaczego nagle sprzedajesz sprzęt "zrobiony pod siebie"?
Tak sobie czasami wchodzę na forum i czytam różne rzeczy, ale dzisiaj umieram ze śmiechu :D

Święta prawda.
Obrzucając kogoś botem musisz sie liczyć z faktem ze tum błotem tez możesz sie ubrudzić.
A Ty poleciałes grubo obrzucając całe forum i sie dziwisz ze sie każdy na Ciebie wypiął.

Jest:
Fz8 Fazer 2011, Yz450f SM 2013, Kx250f 2011
Było:
Wr250f 2004, DRZ 400 SM 2007.

64

Pszczelarz- sprzedaję bo prawie całe SMŁDZ śmiga teraz w terenie i sam też chcę spróbować swoich sił na torze. Podjarałem się motocrossem, ostatnio byłem pierwszy raz na torze od lat i przypomniałem sobie co to znaczy dobra zabawa..  Zresztą nie ważne, widzę że nie ma sensu żebym cokolwiek tutaj więcej pisał i nie mam czego tutaj szukać
Pozdrawiam

65 Ostatnio edytowany przez bagins1983 (2016-04-04 11:21:10)

chłopie przeczytaj pierwszy post i parę następnych

ciągle używasz sformułowanie remont

ale nie potrafisz napisać co konkretnie wymieniłeś to raz

a dwa bezpieczniej jest napisać zę motocykl po przeglądzie a przy okazji wymieniłeś to czy tamto

bo tak trzeba było

pisząc ze remont to Ja bynajmniej mam namyśli że wymieniłeś konkretne rzeczy mechaniczne

piszesz regeneracja kół w tym wymiana łożysk- i znów brak konkretów

\twoje ogłoszenie wygląda tak

zrobiłem remont ale co dokładnie to nie powiem :)

sprzedam części
EXC 520 /  LC4 620 - całe na części - koła enduro - koła KTM DUKE SM
DRZ 400 - części zawieszanie, elektryka, air box, sprzęgła, elementy silnika
gg 6777220            tel 698 - 672 - sto jeden

66

Dobrze gada ;)
Ja też mam 426...i mógłbym powiedzieć, że remont zimą robiłem.
Wymieniłem:
- manetki
- hand bar`y
- licznik
- olej
- filtry
- regulowałem zawory
- zmieniłem wszystkie płyny

To nie jest remont, a przygotowanie motocykla do sezonu. Odświeżenie.
Napisz informacje dotyczące wykonanych zmian i czynności serwisowych, a nikt nie będzie się czepiał.

Powodzenia i więcej luzu.

I jeszcze raz na spokojnie.
Kupując taki motocykl, godzimy się z jego atutami i wadami, które dają nam wiele przyjemności z użytkowania, lecz generują koszty.
To nie jest VFR800, gdzie do pieca zerkasz jak już nie działa, bo popsuć się cholerstwo nie chce.
Dlatego każdy kupiony sprzęt trzeba zakładać do pełnego remontu, a potem najwyżej się pozytywnie zaskoczyć.

67

Motocykl w świetnej kondycji, zadbany i gotowy do sezonu. Mocne sprężania, odpala od kopa, prowadzi się świetnie. W ostatnim czasie zostało wymienionych kilka rzeczy, więcej informacji pod telefonem 881 693 524. Cena to zaledwie 10500zł + upust na paliwo.

:)

68

Major, ja nie jestem zainteresowany, ale może ktoś jest, a Ty nie czytasz ze zrozumieniem.
Napisz, jak poniżej.

Od kiedy nabyłem motocykl, wymieniłem:
-
-
-
-
W tym okresie regenerowałem:
-
-
-
Do zrobienia pozostało:
-
-
-
itd.

Czy potencjalny kupujący ma się domyślać, na co wydałeś te 3 kafle?
Może na wódkę i dupeczki z mechanikiem, żeby mu praca lepiej szła?

Nie odbierz mnie źle, ale jak chcesz sprzedać, bez przedstawienia informacje????

69 Ostatnio edytowany przez Major (2016-04-04 13:09:57)

Motocykl kupiłem rok temu. Na początku tego sezonu motocykl został oddany do serwisu. W serwisie zostało zrobione:
-planowanie głowicy,
-kompletny nowy napęd,
-regeneracja tylnego i przedniego koła z wymianą łożysk,
-nowy komplet uszczelek silnikowych,
-regeneracja półpanewek wałka rozrządu,
-nowa świeca, nowe uszczelniacze zaworowe, regulacja zaworów
-regeneracja przedniego zawieszenia
Dodatkowo motocykl posiada : Oponki w dobrym stanie, nowe klocki hamulcowe, handbary, lusterka pod kierownicę.
Sprawny, mocne sprężanie, odpala od kopa, według serwisu motocykl nie wymagał większego przygotowania do sezonu. Chyba wszystko już napisałem.

70

tak prywatnie to mechanik ładnie Ciebie skroił

sprzedam części
EXC 520 /  LC4 620 - całe na części - koła enduro - koła KTM DUKE SM
DRZ 400 - części zawieszanie, elektryka, air box, sprzęgła, elementy silnika
gg 6777220            tel 698 - 672 - sto jeden

71

to samo miałem mówić. za robote poszło 1k+  można powiedzieć ze tylko góra została rozebrana i sprawdzona,

ktm 640 06r

kiedys exc 2x525  2x450 lc4 640 xt600

72

Panowie, nie wiecie co dokładnie było robione. naprawa podpory wału, to nie są tanie rzeczy. Wymienione były uszczelniacze, to może też i zawory były docierane do gniazd...

Zejdźcie trochę z chłopaka - obsmarował poprzedniego właściciela pod presją emocji, a teraz nie ukrywa co było robione i że np za sezon trzeba zmienić nicasil, gdzie 90% ludzi w ogłoszeniach o tym nie mówi (w leciwych sprzętach).

MOTOFREAK - BARTOSZ KOWALEWSKI - Serwis motocyklowy inny niż wszystkie
myjka ultradźwiękowa
https://motofreak.waw.pl/
Aprilia SXV 450

73

ciekawe jak ocenił ze nicasil jeszcze polata sezon a nie np dwa czy pół, według mnie ten co otworzy piec mocno się zdziwi bo stan jest wielka niewiadoma z naciskiem na "zużyty"

DragStar 650-> CBR600RR-> VFR800FI->XL1000V->TE510->WR250F->R1150R

74

Daro pisałem przecież, że motocykl miał być dla mnie i w serwisie nikt nie mówił że wytrzyma rok, tylko ze za rok fajnie by było go sprawdzić. Mechanik mówił że stan jest przyzwoity i prawdopodobnie wytrzyma dużo dłużej, ale Jeśli chce mieć zajebisty motocykl na lata to warto sprawdzić...mylił się? Chyba nie. Przestańcie szukać dziury w całym i nie oczekujcie nowego motocykla w tej cenie.

75 Ostatnio edytowany przez Spidi (2016-04-04 15:53:56)

Levis bez jaj...
Przelatał na tym moto cały sezon, po czym sam nakręcił na forum gówno-burzę jak to go ludzie na minę wpuścili bo mu bubla wcisnęli. Przecież to nawet zabawne nie jest.
Kto wie co z nim robił, jak jeździł i jak dbał? Szczególnie, że na każdym kroku podkreśla, że nie ma o tym zielonego pojęcia.
Każdy z nas wie, że w takim wyczynie czasem wystarczy mieć poprostu pecha i coś klęknie. Ot tak poprostu. Czasem, raz czy dwa, przepałuje na niedogrzanym silniku albo go przegrzeje i już bigos gotowy...
Na poparcie teorii o starej uszczelce zakładanej kilka razy, wrzucił fotę, z której wynika tylko tyle, że widać w ktorym miejscu puszczała. Nawet wróżbita Maciej nie był by w stanie stwierdzić czy była założona raz, dwa czy dziesięć... ale jego mechanik WIE!
To samo te bujdy na resorach o źle założonych pierścieniach, nikasilu itp.
Pytali Cię tutaj koledzy jakim cudem ten olej Ci uciekał - mówili zapytaj mechanika niech wytłumaczy jak Twoim zdaniem to wogóle możliwe, bo znają te silniki( w przeciwieństwie do fachowca). Odpowiedzi jakoś się nie doczekaliśmy...

Dalej - najzwyklejszą w świecie, zupełnie normalną NAPRAWĘ motocykla i wymianę części eksploatacyjnych uparcie nazywa remontem, po którym fura jest w super stanie. Chyba wszyscy tutaj wiemy, że to bzdura jakich mało. Tłok się zmienia zgodnie z zaleceniami czyli zanim się zupełnie zużyje a nie na bolka oko bo może jeszcze pochodzi. Owszem pochodzi ale ile i czy nie zrobi z cylindra beczki nie wie nikt.

Nie byłoby tego całego cyrku gdybys wcześniej bezpodstawnie nie obsmarował poprzedniego właściciela i tych, którzy Ci to moto polecali. Żeby nie było - nie znam człowieka i na oczy go nie widziałem ale Ty nawet nie zdajesz sobie sprawy co to znaczy minę kupić!
Następnym razem kup furę od handlarza a nie na forum.
Na bank będzie pewniak, tuż po remoncie, funkiel nówka. Jak Ci korba wyjdzie bokiem po 5ciu godzinach to dopiero będzie zdziwko i płacz - przezcież taka lala była! A handlarz jak zechcesz się z nim szarpać roześmieje Ci się w twarz. Myślisz, ze mało takich historii jest?
Prawda jest taka, ze gdyby ta WRka była tak chujowo zrobiona jak tu pisałeś to byś nią przelatał tydzien a nie cały sezon upalając, gumując i świetnie się bawiąc. Zamiast tego podziwiałbyś wnętrzności silnika bez odkręcania czegokolwiek...
Warto sie czasem trochę zastanowić zanim się kogoś zmiesza z błotem i oskarży o złe intencje albo wciskanie szitu...

SPIDI

Subiektywnie o motoryzacji z charakterem
Facebook.com/SpidiFreestyle