1

Temat: Czy macie ubezpieczenia ?

Siemka- gdzie wykupujecie ubezpieczenia na swoje motocykle? i czy obejmują one szkody powastałe na zawodach ? jaki jest mniej więcej koszt takiego ubezpieczenia ?

"Art. 54. Konstytucji RP:
1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji."

2

Odp: Czy macie ubezpieczenia ?

Mówisz o OC czy AC? Jeśli OC to ja chyba 190 zł płacę.

KTM lc4 640 SM SPRZEDANY :( /// obecnie 100% Retro WSK 125 made in Świdnik na dojazdy do sklepu po bułki:)

3

Kiedyś pytałem o AC na zawody i treningi i otrzymałem odpowiedź, że o ile trening to TRENING BEZPIECZNEJ JAZDY to OC i AC działają, na zawody i treningi przed nimi trzeba mieć ubezpieczenie extra - stawka AC to ok. 400% normalnej :o  :D  .
A propos co coś się dzieje z ubezpieczeniami niedobrego. Dostałem kwit na następny rok i podwyżka jest konkretna. OC i NNW przy pełnych zniżkach w Allianz to 230zł !!!! O AC jeszcze nie pytałem, ale już się boję  :/ .

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

4

A ile placiles wczesniej? Bo jesli standardowo ok 40-50 PLN OC i tyle samo NNW to niezly hardkor  :rolleyes:

5

Wcześniej za OC, NNW i jakieś tam MiniCasco (holowanie, naprawa opony itd.) 133zł.

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

6

ja też miałem wcześniej w Allianz, ale zrezygnowałem bo ceny im rosną strasznie. Taniej mnie wyszło w PZU gdzie miałem jeszcze zwyżkę za szkodę na poprzednim motocyklu

KTM 690 SMC/Enduro + Akrapovic
Beast mode: ON

7

A sprawdzał ktoś ofertę AXA DIRECT ? W telewizji coś tam reklamują specjalnie dla motocykli.

8

Ja sie kiedyś spytałem  w PZU o AC na mojego KTMa, to nie dosc ze nie chcieli mi dac wogole AC bo mam tylko blokade kiery i brak alarmu(co za debile), to jeszcze powiedzieli że jak sobie założe alarm i oni go sfotografują to oczywiscie AC dostane, w kwocie 2200zł rok!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To jest jedna piąta wartości mojego sprzęta więc powiedziałem że dziękuje kur*a serdecznie i że wolę żeby mi ukradli ten pojazd za 5 lat bo bardziej sie to opłaci niż to AC u nich.

KTM lc4 640 SM SPRZEDANY :( /// obecnie 100% Retro WSK 125 made in Świdnik na dojazdy do sklepu po bułki:)

9

Przy wartości motunga 11k wyszło samo ac 530 PLN. W Allianz. W PZU wołano chyba 1600. Mam trochę zniżek.

drz