46

Odp: Jakie Enduro 250 polecacie ?

Nie przesadzaj, że za 8k nie wyrwie ciekawej DRZ.
Już lepsza biorąca dziebko oleju DRZ niż EXC po remoncie na asfalt.
Fakt, że bez papierów znalazłby ciekawą sztukę, ale autor szuka motocykla z homologacją, a ta niestety kosztuje swoje.

47

Exc 125 jest baaaaardzo ciężko trafić. Ja swojego kupiłem w lutym i od tamtej pory praktycznie nie było drugiego takiego, który pasowałby mi stanem i ceną. Co prawda w wakacje silnik idzie na stół, ale to tylko dla pewności, bo cały czas moc ma i nic niepokojącego się nie dzieje, ogólnie udało mi się w całkiem dobrym stanie wyrwać sprzęta. W sumie to okaże się to dopiero po otwarciu silnika, czy faktycznie jest tak fajnie :)

Kawasaki KX250F

48

żeby EXC 125 w dobrym stanie wychaczyć trzeba wyłożyć te 8 k. najmniej :) A szczególnie,że tkaich EXC jest strasznie mało :) Trzeba czekać :) ja czekałem praktycnzie 1,5 miesiąca więc:)

Yamaha DT 50 SM sezon 2012-2014 - SOLD
EXC 125 Sezon 2014 - 2015 - SOLD
Aprilia RS 125 2015 - 2015 - GIVE BACK
Honda NSR 125 2015 - czeka na sprzedaż :)

49 Ostatnio edytowany przez kuba40d (2014-06-22 17:41:36)

To może coś większego niż 250 było by dla mnie dobre? Skoro chce coś wytrwalego to taka pojemnosć jak w drz mówi sama za siebie. Czyli mam rozumieć ze moto typu ttr drz był by dla mnie wskazany. Może powiem tak. Polecicie coś co kosztuje mniej więcej 8 tysięcy coś co jest wytrwałe co ma homologację i nie wygląda w typie starej dt czy dr350. Drz 400 nie powiem bo mi się podoba i za 11 tys jest piękna sztuka. Może warto poczekać. Nie chce cross ani nic typu kx yz czy wr. Nie chce tego remontować bo nie bardzo mam warunki i umiejętności brak. Chce coś co mi posłuży dość długo. Owszem. Jeden remont zawsze mogę zrobić dla siebie. Ale nie chce się w tym grzebać co róż . Nie chce też tego katować. Dzięki i ratować :-D

50

Najpierw słownik potem moto :/

51

Ja się pytam moderatora dla czego ten temat nadal istnieje... Koleś ma 27 postów i zaden nie ma wartosci choćby 5 groszy, pomijajac fakt że wszystkie posty sa z jego wlasnych zalozonych tematow z czego jeden juz podobny byl zamkniety, wiec dla czego ten dalej jest otwarty? Czytajac caly watek mozna dojsc do wniosku ze zaden z starych bywalcow forum nie umie pomoc koledze, bo kolega po prostu sam nie wie czego chce...

52 Ostatnio edytowany przez kuba40d (2014-06-22 19:17:03)

Nie że nie umie pomóc bo umieją bo dużo już wiem i wiem mniej więcej co robić. Chyba lepiej trochę się podowiadywać niż kupić coś czego później miał bym żałować.

53

Co powiecie o klx250 ? Wystarczy mi mocy jak na początek? Będę miał problem z większymi górkami?

54

Stary poużywaj troszkę google.
[url]http://www.motocykl-online.pl/testy/Kawasaki-KLX-250-Yamaha-WR-250-R-and-8211-Fura-funu,5095,1[/url]

Zainteresuj się troszkę swoim tematem.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

55

To już czytałem. Pytam teraz jak to w praktyce. Chcesz to zamknij temat.

56

W praktyce to zobacz sobie na YT jak i gdzie jeżdżą tymi KLX'ami to sobie sam odpowiesz na pytanie, czy nie będziesz miał problemu z "większymi górkami", bo dla jednego to pionowa ściana, a dla drugiego przejazd przez rów.
KLX to kanapowiec, tyle mogę powiedzieć.
Nie wiem czemu pytanie offroadowe skierowałeś na forum SM, to tak samo jak niedawno ktoś pytał tutaj o samochód. :D

57

Żeby nie zakładać nowego tematu, odświeżę ten.
Ostatnimi czasy skompletowałem cały swap do mojego FS570, i BUM, jest FE570, moc na asfalt jest OK, natomiast w terenie jest tego o wiele za dużo i tylko męczy. Przelatałem póki co mało, bo max 15h, ale Berg niestety mnie wkurwia w terenie, zresztą trochę mi do szkoda. Brak kopki, za duża moc i nieporęczność przekonały mnie że wracają koła SM, trochę go odświeżę i niech czeka aż się ociepli. Więc do rzeczy, po głowie chodzi mi Enduro 2T, za rozsądne pieniądze, do weekendowych wypadów na kopalnie i do lasu, może raz na jakiś czas zobaczy tor, dość techniczny. Będzie to projekt mocno budżetowy, więc z rocznikami nie poszaleję, chciałbym przeznaczyć około 10k na motocykl + duży przegląd. Zależy mi na homologacji, żebym się nie szarpał później z ubezpieczycielem lub niebieskimi. Moi faworyci aktualnie to EXC 250, lub EXC 300, z czego bardziej się skłaniam póki co do ćwiary. W temacie 2T jestem trochę zielony, więc możecie mnie naprowadzić które roczniki jakie mają zmiany, na który model warto dorzucić trochę grosza? Do upalaczy też mam pytanie, jaki jest realny przelot na tłok? Mówimy tu o jeździe bardzo amatorskiej, ile mth (wiem że to bardzo orientacyjne) wytrzymują cylindry w takich sprzętach przy dobrym dbaniu o motocykl (nie przeciąganiu z wymianą tłoka, filtrem, dobrym olejem do paliwa itp.). Wiem że to nie forum enduro, ale już wiele razy mądrzy ludzie pomagali mi w tematyce nie związanej z SM, więc może i tym razem uda mi się zasięgnąć rady.

Yamaha WR 250F - chyba się starzeje.
Husaberg TE 250
Husaberg FS 570 sztos
EXC 525 mianowicie, dość dobry. LC4 640 badziewie, do badziewia.

58

Velkurczak, jesteś pewny, że chcesz dwu takta o poj 250? bo to trochę mocne jest jeżeli chodzi o tak lajtowe latanie.

Husqvarna FS 450 nr 99, CRF250R nr 999

59 Ostatnio edytowany przez velkurczak (2015-12-16 10:40:16)

Oczywiście że nie jestem pewien, bo w okolicy to nie mam za bardzo kogo poprosić o polatanie taką ćwiarą w 2T, ale wydaje mi się że będzie to jakiś tam kompromis. Dalej będzie co odwinąć na polnych drogach, a na kopalni nie będzie mi z pod dupy uciekać jak berg. Chcę też kupić coś na parę lat, jak ogarnę sprzęt, to będę się cieszyć, zamiast myśleć o kolejnym, nie lubię kupować motocykli. Jeździłem chwilę exc 525 kumpla, jest lepiej, ale dalej mocy jest nadmiar, chyba że ktoś lubi ryć koleiny na odcięciu, to sprzęt kozak.

Yamaha WR 250F - chyba się starzeje.
Husaberg TE 250
Husaberg FS 570 sztos
EXC 525 mianowicie, dość dobry. LC4 640 badziewie, do badziewia.

60

ćwiara 2T też dupe urywa, szukaj 4T

https://www.bikepics.com/members/81