Odp: OFF TOP, Wymiana zdań i inne takie dyskusje.
kup 4x4 ;)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » OFF TOP, Wymiana zdań i inne takie dyskusje.
Strony Poprzednia 1 … 323 324 325 326 327 … 436 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
kup 4x4 ;)
dales przysłowiowo dupy nie wiesz ze policja nigdy nie pomoze tylko zaszkodzi ?
Myślałem, że takie organy działają dla obywatela któremu stała się krzywda, ale jest jak jest. Koniec tematu co by więcej nie zaśmiecać !
POLICJA = APARAT UCISKU, koniec kropka, może młodsza część forum to przeczyta ku przestrodze jak nie miała do czynienia z niebieskimi.
Miałem dzisiaj poślizg na wiejskiej drodze powiatowej. Przywaliłem w słupek ogrodzenia centralnie na przodzie auta. Ogólnie przód wygląda tragicznie i chcę auto opchnąć i kupić coś nowego. Zawiadomiłem policję licząc, że będą jakieś szanse na odszkodowanie ze względu na zły stan nawierzchni (była szklanka, mam zdjęcia i film nagrane zaraz po). Niestety dwóch młodzieniaszków dowaliło mi 270 zl (podobno najniższa kwota możliwa) i 6 pkt. 'Zagrożenie bezpieczeństwa ruchu'. Standard mamrotanie o niedostosowaniu prędkości do warunków. Mandat przyjąłem. Czy jest coś co mogę zrobić, żeby polepszyć swoją sytuację ? Oczywiście oprócz wypisania chwdp na jakiejś ścianie ;)
Dodał 270zł do ceny auta będziesz na zero :)
Jakie to auto bo nie napisałem w raporcie muszę uzupełnić ;)
krycho - jechałeś 30km/h, widocznie wciąż za szybko :P może kiepskie opony itd...
lewyyy - 4x4 pogarsza tylko sprawę, bo ludzie myślą, że samochody na śliskim tak samo dobrze hamują, jak przyśpieszają ;-)
Jako że forum SuperMoto to grupa obeznanych w Świecie ludzi, więc potrzebuję porady.
Chcę kupić DOBRY, akumulator, a nawet kilka do firmowych dostawczaków. Nie chodzi mi o dobór parametrów, tylko długowieczność akumulatora. W ciągu ostatnich kilku lat akumulatory sprzedawane w sklepach motoryzacyjnych to jakieś nieporozumienie, albo ja mam pecha, wytrzymują gwarancję i nadają się do zasilania żarówek LEDowych, bo rozrusznikiem kręcić nie chcą. Dla przykładu mamy 13 letniego Sprintera, gdzie jest fabryczny akumulator z logo MB, wyprodukowany przez Wartę, właśnie kończy swój żywot, ale ma 13 lat. Może mi ktoś polecić co kupić, jak i gdzie żeby być zadowolonym przez kolejne kilka lat z bezstresowego porannego rozruchu w zimę?
Ja mam w 3 puszkach Centre Future, mają 4-6 lat i mają się świetnie. Fabrycznych podobno żaden sklepowy nie przebije, tak mi sprzedawca mówił.
ja polecam akumulatory ZAP
futura spoko. chcesz naprawce dobry akumulator do dostawczaka? musisz zapłacić 2 razy tyle co za furure, akumulatory w technologii okrągłych cel. montuje takie w samochodach offroad mam w moim patrolu juz kilka lat. fura wytzymała 3 lata bez miesiaca. wymienili mi na nowa. lecz poszła do drugiej bardziej szosowej terenówki,mój klient wymienił wpassacie 13 letni akumulator na nowy i wymenil znowu po dwóch latach. ciekawe ile w serwisie by zaspiewali za akumulator. [url]http://www.imag.ch/files/Imag/produkte/batterien/Exide-Maxxima-Batterien.png[/url]
ja w pracy w dostawczaku wymieniam aku co 2 lata:)
co do twojego sprintera to w toyocie yaris dziewczyny też fabryczny aku wytrzymał 11lat
wydaje mi się, że dobrze jest kupić akumulator w sklepie stacjonarnym ale takim który sprzedaje tylko akumulatory
Auchan, jakieś podrzędne serwisy bym sobie darował bo nie wiadomo jak długo, gdzie i w jakich warunkach one leżały
Polecam EXIDE wytrzymał 8 lat i kupiłem następny - Kager też siedzi długo
Też miałem EXIDE w volvo v40 wytrzymał 9 latek.
Nie wiem ale może być tak, że dawniej akumulatory były lepsze niż dzisiaj.
Firmom już nie zależy na dobrych i długowiecznych produktach a takich aby były dobre przez 2-3 lata a później klient przyszedł po kolejny.
U mnie w t4 kager siedział ... nie polecam z całego serca .Centra albo exide moim zdaniem tylko
Strony Poprzednia 1 … 323 324 325 326 327 … 436 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » OFF TOP, Wymiana zdań i inne takie dyskusje.
Wygenerowano w 0.090 sekund, wykonano 53 zapytań