1

Temat: Nie wiem sam już co robić..

Witam, myślę całymi dniami, nie śpię nocami, cały czas myślę i obstawiam każde za i przeciw, mam cichą nadzieję że tutaj znów wrócę do normalnego stanu.

Zaaaacznijmy od początku, mam 18lat dorabiam sobie tu i ówdzie, troszkę już jeżdżę, na początku roku postanowiłem zmienić coś w swoim życiu pozbyłem się 70ccm i zakupiłem tak długo oczekiwany motocykl Husqvarne TE 610 z 99r. Powiem szczerzę około 3 miesięcy szukałem motocykla idealnego (koniecznie na A2, spalanie nie przekraczające 6l/100, niska waga, troszkę mocy). Zrobiłem swoją upragnioną husqą 300km i się skończyło, przestała palić, myślałem że coś nie tędy z elektryką z resztą 3 mechaników to samo powiedziało, po 6 miesiącach tłuczenia się po magikach (jeden trzymał nawet 2 miesiące twierdząc że coś robi) poradziłem się kolegów oddałem do specjalisty, diagnoza jednoznaczna, brak kompresji (ok. 3 Bar) wziąłem to na siebie, pierścienie, uszczelki, przy okazji uszczelniacze, simeringi, wiadomo całe sprzęgło trzeba było ściągnąć żeby łańcuszek wyszedł, ok 500zł jak dotychczas za części, noi głowicę oddałem do planowania, stwierdzili przy tym że są krzywe zawory zawołali mi 1000zł za pełną regenerację głowicy, przystałem na samym planowaniu i wymianie uszczelniaczy ok. 200zł. Po zrobieniu 300km to troszkę demotywujące pakować się w takie koszta dla porównania 70ccm zrobiłem 3,5tyś i nic do czynienia z mechaniką nie miałem. Druga sprawa która mnie przerosła to sposób odpalania, bardzo ciężko mi się ją kopało. Mam teraz dylemat, poskładać ją do reszty i sprzedać (póki jeździ) dołożyć więcej i kupić (ale co?), czy może zrobić, jeździć, za jakiś czas poleci na pewno głowica. Tak jak wspomniałem mam 18lat, na ten motocykl zbierałem około 5lat i jestem naprawdę załamany. Proszę o pomoc, z góry serdecznie dziękuję.

2

Odp: Nie wiem sam już co robić..

Jak szukałeś motocykla idealnego to nie trzeba  było kupować husqvarny:)

Czym szybciej sprzedasz tym więcej zaoszczędzisz. Możesz bawić się w remonty ale z tego co piszesz nie będzie cię na to stać.

3

No akurat moja husqvarna jest bezawaryjna, a ta z tematu została wyremontowana po taniości i to się odbiło.

HUSQVARNA TE 449 2013
BMW E65 2005

4

Przychodzi mi na myśl:
Wjebałem się w motocykl z przeszłością bez przyszłości -> z braku hajsu zrobiłem "remont" na odpierdol-> sprzedać bombę frajerowi póki ta nie jebnęła ??? Chyba nie znajdziesz tu odpowiedzi.

EXC 525 in progress

5 Ostatnio edytowany przez MisterAjem (2015-11-01 00:30:39)

Stać mnie na remont ale sam nie wiem czy jest sens inwestować dalej w ten motocykl, czy może zmienić na rocznikowo młodszy, z biegiem czasu troszkę więcej funduszu mam do dyspozycji. Chciałem coś co jest mało wyżyłowane i rzadko trzeba będzie zaglądać, bombę frajerowi? Dlaczego mam kogoś nie poinformować o realnym stanie motocykla, tak jak nakazuje prawo?

LogiHUŚ Tu się z Tobą zgodzę, bardzo zdziwił mnie widok dwóch pierścieni na tłoku.

6

Z tego co piszesz zmień sukę na "nową" bo zwyczajnie już ci się jej kopać nawet nie chce ;-)

100% koncentracji = 100% satysfakcji - moje małe enduroooo - #997 rejsing
O nas http://www.youtube.com/watch?v=z5LUptOcE_o&feature=youtu.be
Part 1  http://www.youtube.com/watch?v=l-6jEjyYJpg
Part 2  http://www.youtube.com/watch?v=PWdubyCHfnQ

7

Może nie to że mi się nie chce, mam 160cm wzrostu, wyobraźcie to sobie...
Co proponujecie? Powiedzmy do ok. 10tyś.
- Nie za duże spalanie
- Rozrusznik
- Na A2

8

Ekhm ekhm drz od raka o ile ta się jeszcze nie sprzedała .Kupywałeś husq z lubelszczyzny ?

Honda hm w planach crf 2007 replica :D

9

Nie, Świebodzice, dolnośląski, DRZ godna przemyślenia.

10

Skoro budżet cie nie ograniczał i stać cie na remont za 5-7tysi to po co sie wpie.rdalales w bagno hsq z 99r! Ale wiadomo ze człowiek uczy sie całe życie na błędach to proponuje zapomnieć póki co o hsq i kupic któregoś zalierdal.acza za dychacza z forum a ta husqe pogonić po kosztach lub na czesci bo uwierz mi ze to studnia bez dna jest.

LT-Z 400 --->DR-Z 400 SM+Yoshi RS2--->KTM 525 EXC SM --->MT-09--->Husaberg FS 650

11

Na początku roku jeszcze tak fajnie nie było, dlatego się na nią zdecydowałem, zrobię tak jak polecacie, pogonię i kupię coś pewnego, no ale co? Husqe młodszą? DRZ? KTM LC4? Słyszałem że kat nawet dochodzi do 10l/100km...

12

Ja jebie, sm to nie skutery, ile maja palic? 3L paliwa?

MOTOFREAK - BARTOSZ KOWALEWSKI - Serwis motocyklowy inny niż wszystkie
myjka ultradźwiękowa
https://motofreak.waw.pl/
Aprilia SXV 450

13

Może nie 3l ale w granicach rozsądku do 6/7l.

14

co to za różnica czy będzie palił 6 czy 10, jeżeli 3 x więcej wydaje się na utrzymanie motocykla . 100 tyś w roku robić nie będziesz, żeby to miało znaczenie...

MOTOFREAK - BARTOSZ KOWALEWSKI - Serwis motocyklowy inny niż wszystkie
myjka ultradźwiękowa
https://motofreak.waw.pl/
Aprilia SXV 450

15

To pomyśl sobie że 125 crossówka żeby nadążyć za 450 spaliła mi 16L na 100KM.
A ty się 10 litrami przejmujesz.

HUSQVARNA TE 449 2013
BMW E65 2005