31 Ostatnio edytowany przez Dzinkss (2015-10-20 16:02:13)

Odp: Utwardzenie zawiechy ktm 525

Ma ktos na sprzedaż jakąś sprężynę pod SM do exc? Wogóle czy ktos wie jakiej ja tej sprężyny bym potrzebował. Preferencje jak powyżej:)
[url]http://olx.pl/i2/oferta/komplet-sprezyn-wp-ktm-powerparts-95-105kg-sx-sxf-exc-exc-f-sprezyny-CID5-IDbllvw.html#:38042b7127[/url]
Tak są opisane w klmsklep:
Tył       260-60 N/MM
Przód         4,8 N/MM %POLISHED SPRING
Ktoś coś doradzi? Nie powiem bo cena kusząca:) Tylko te n/mm mają sie nijak do tej z smr które wymieniłem wcześniej.

LT-Z 400 --->DR-Z 400 SM+Yoshi RS2--->KTM 525 EXC SM --->MT-09--->Husaberg FS 650

32

Jak robisz takie zmiany to tak jak pisałem kup całe zawieszenie i hebel od smr.
Bo takimi połowicznymi środkami to za dużo nie zdziałasz.
A te lagi co masz teraz będzie miał w teren do dużych kół.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

33

hacker33 napisał/a:

Jak robisz takie zmiany to tak jak pisałem kup całe zawieszenie i hebel od smr.
Bo takimi połowicznymi środkami to za dużo nie zdziałasz.
A te lagi co masz teraz będzie miał w teren do dużych kół.

Narazie potrzebna mi tylko sprężyna na tył, hebel mam juz zakupiony od rodmana. Terenu na dużych kołach ten motocykl w moich rękach juz nie zobaczy. Nie wiem czy jest aż taki problem zrobić setting obecnego zawieszenia? Na wiosnę przód będę oddawał do Olsztyna albo do Marka, a tył póki co robię sobie budżetowo i być moze tez go oddam w dobre ręce a tak czy siak oryginalna sprężyna musi wylecieć bo buja sie jak łajba na falach. Nie planuje ścigać sie tym sprzętem w zawodach chociaż nie powiem w przyszłym roku tor jakiś odwiedzę ale na obecnym zawieszeniu nawet o tym nie myśle gdyż wiem jak to sie skończy;)

LT-Z 400 --->DR-Z 400 SM+Yoshi RS2--->KTM 525 EXC SM --->MT-09--->Husaberg FS 650

34

haker dobrze mowi. wymien zawieszenie. rozwazania ze cos pozniej sa zbedne. wymiana zawiasu to najtansze rozwiazanie w twoim przypadku.

Honda XR650R w jedynej słusznej wersji SM - SXV Forks, Magura caliper
Honda CRF150F
Honda CRF70F na małych brudasach
Honda CRF50F na maleńkich brudasach

35

vlo napisał/a:

haker dobrze mowi. wymien zawieszenie. rozwazania ze cos pozniej sa zbedne. wymiana zawiasu to najtansze rozwiazanie w twoim przypadku.

Jak bym miał wolne ze 3 tysie to by przecież rozwazan nie było:) Pozatym juz pisałem ze zmiana zawiasu nie wchodzi w grę. moje pytanie jest o sprężynę i setting obecnego, a nie o wymianę przedniego zawieszenia.

36

wiesz mzoe jaka jest dlugośc  spręzyn  w zawieszeniu ?  bo cos mi nie pasuje u mnie tak jakby były za krótkie,

ktm 640 06r

kiedys exc 2x525  2x450 lc4 640 xt600

37

W wknd mogę Ci sprawdzić bo mam sprężyny ori z exc450

DR-Z 400ESM sold

38

Dzinks, jak zmienisz sprężynę(y) na twardszą(e), to na 90% zabraknie Ci regulacji na odbiciu.

Wg mnie przy wymianie sprężyn, konieczny jest setting na przekładkach w odbiciu i dobiciu.

U siebie zrobiłem sam, po słowiańsku, na tym co miałem w amortyzatorze, bo do moich lag nie produkują przekładek.

Rozbierałeś u siebie ?

MOTOFREAK - BARTOSZ KOWALEWSKI - Serwis motocyklowy inny niż wszystkie
myjka ultradźwiękowa
https://motofreak.waw.pl/
Aprilia SXV 450

39 Ostatnio edytowany przez Dzinkss (2015-10-26 22:56:44)

levis napisał/a:

Dzinks, jak zmienisz sprężynę(y) na twardszą(e), to na 90% zabraknie Ci regulacji na odbiciu.

Wg mnie przy wymianie sprężyn, konieczny jest setting na przekładkach w odbiciu i dobiciu.

U siebie zrobiłem sam, po słowiańsku, na tym co miałem w amortyzatorze, bo do moich lag nie produkują przekładek.

Rozbierałeś u siebie ?

Nie rozbierałem jeszcze, w tym tygodniu prawdopodobnie będę w Olsztynie to podlece do chłopaków z ktm-a i zobaczę co oni mi zaproponują. wogóle to mi sie zmieniają plany jak w kalejdoskopie z tym moim kateemem;)