31

Odp: Czas na SM - kilka konkretnych pytań

helmex masz dużo racji w tym co piszesz, nie ma zasady, jednak jakby nie patrzeć bezpieczniej jest kupić młodszy egzemplarz.
jednakże jak napisałem na początku mnie interesują tylko egzemplarze, które będą technicznie w stanie b.db, co zweryfikuje już przy oględzinach najprawdopodobniej w serwisach bądź pojadę z mechanikiem. Także jeśli mam kupić przykładowo moto, któremu nie będzie można nic zarzucić z roku np 2007 i 2002 to wezmę 2007, to chyba oczywiste i na pewno zrobiłbyś podobnie.
Odnośnie większej ceny wspomnianej drezyny nie mam bólu dupy, że komuś udało się go dorwać na mega okazji i sprzedaje za więcej, tylko to że po bardzo krótkim czasie go sprzedaje i to jest zastanawiające tym bardziej, że jeszcze cena jest wywindowana do tego dość znacznie

Yamaha WR250X -> KTM 690SMCR EVO2

32

mallly200sx napisał/a:
superczesiu napisał/a:

Musisz wsiąść na każdy z nich i pojeździć. WR i DRZ to sprzęty do jazdy a nie remontowania wiec powinieneś być zadowolony.

Zakładając, że trafisz na dobry egzemplarz.

Trafić na DR-Z, w której ktoś zapomniał dolewać oleju, nie jest trudne.
Czasami jej właściciel ogarnie się w porę, a czasami po przytarciu puści w świat ;)

JAK mogłeś tak sprzedać swoją sztukę po przytarciu w świat ;-)

100% koncentracji = 100% satysfakcji - moje małe enduroooo - #997 rejsing
O nas http://www.youtube.com/watch?v=z5LUptOcE_o&feature=youtu.be
Part 1  http://www.youtube.com/watch?v=l-6jEjyYJpg
Part 2  http://www.youtube.com/watch?v=PWdubyCHfnQ

33

nie znasz raka. kupil rmz zeby jak to powiedział zeby ja zaliczyc bo fajna rózowa praktycznie tydzien po kupnie była wystawiona  jak bym szukał drz to poważnie bym sie zastanawial.

ktm 640 06r

kiedys exc 2x525  2x450 lc4 640 xt600

34

Witam,
Dodam od siebie coś. Ja ostatnio zakupiłem właśnie WR250X, od kolegi z forum MexiN'a (garaż->Yamaha->wr250x projekt). Wrażenia z jazdy są ogromne, moto super się prowadzi, lekkie, zwrotne i miłe, dla mnie jak na początek (A2) w sam raz.  Do miasta idealny można rzec. Jak ktoś nie ma doświadczenia to ten wybór jest w sam raz, jak się już jeździło czymś to można pomyśleć nad mocniejszym moto. Bo rzeczywiście w trasie nie ma czym depnąć.  W dodatku WR250X w PL jak na lekarstwo (zresztą tak samo jak ogólnie sm) :)

WR250X -> Husaria 701

35 Ostatnio edytowany przez raku (2015-10-20 09:30:39)

A nic :D

EXC 525 : XTZ 660 : TXT 250

36 Ostatnio edytowany przez Dziku (2015-10-20 09:56:25)

raku napisał/a:

Sram na to czy wam zal dupe sciska ze kupiłem taniej i sprzedaje drozej, moim zdaniem moto jest tyle warte i h*j, predzej czy póxiej ktoś kupi i bedzie sie cieszył.

Jakoś też tego nie rozumiem, z DRZ 400 z takim osprzętem to najlepsza oferta na OLX i warta więcęj niż nie jedna 400SM, a nawet dla mnie jako początkującego WR250X jest trochę za słabe, fajnie się jeździ, ale nie ma emocji jak na czymś większym. A to, że ktoś chce zarobić - co w tym złego?

EXC 525 in progress