151

Odp: Spotkanie Warszawa - pl. Bankowy

Sugerujesz, że ktoś ustala inne normy za plecami Ministerstwa Infrastruktury ? ;)

152

Wydaje mi się po prostu, że zawodnicy wnoszący protesty do AW, którzy powołują się na to, że wg prawa homologację mogą dostać motocykle poruszające się po drogach publicznych i emitujące hałas na poziomie 102 db, sprawdzili to wcześniej :) Wspominał o tym Grandys w swoim liście otwartym, wspominali na ścigaczu, wspominali na motogp.pl, więc przyjąłem to za pewnik :P
W sumie dla większości z nas i tak nie robi to różnicy, bo nie mieścimy się nawet w tych 102 :/

153

Ale Ci co to wspominali opierają się wszyscy na jednym źródle, które jest niczym nie potwierdzone.
Za parę dni na innym forum ktoś napisze, że na supermoto.pl też wspominali, że 102dB jest OK. :P

Swoją drogą faktycznie jest tak, że sprzedawane w salonach motocykle miewają w świadectwie homologacji 100dB, a pewnie nawet i te wspomniane 102dB. Żeby tylko z tego nie powstał jakiś „DECIBEL GATE”, jak się okaże, że przez lata były dopuszczane do ruchu pojazdy nie spełniające wymogów zawartych w rozporządzeniu :D

154

wracając do tematu?
jakaś ustawka jutro?

titto

xt660x

155

meteo.pl mówi że przez sobote i niedziele będzie padało, jak to się sprawdzi zobaczymy. najlpesze że wjaazd na samą impreze jak zawsze trzeba płacić 20zł od łba zastanawiam się za co?

jakubek

156

mi w fazerze wkladali mi mikrofon do wydechu. podobno pomiar ma odbywac sie z jakiejs tam odleglosci i przy 5 tys obrotow. ja  w drz nie mam obrotomierza wiec nie maja jak sprawdzic ile w rzeczywistosci obrotow kreci w danej chwili.
a co do niehomologowanego oswietlenia to ciekawe czy sie przyczepia do mojej gumowej lampki...:p:p

co to jutrejszego dnia to ja perwnie bede na tym bangladeszu całym, ale kasy płacic mi sie nie chce...

DRZ 450 E SM na modach znowu w jedynej słusznej wersji - czyli SuperMoto
Triumph Speed Triple 2010 SE

157

Brzozrider napisał/a:

ja  w drz nie mam obrotomierza wiec nie maja jak sprawdzic ile w rzeczywistosci obrotow kreci w danej chwili.

Mają miernik do obrotów z przewodu wysokiego napięcia

158

oszkurna...

DRZ 450 E SM na modach znowu w jedynej słusznej wersji - czyli SuperMoto
Triumph Speed Triple 2010 SE

159

Kto to się załapał na filmik (1:22)?

http://auto.gazeta.pl/auto/10,78922,5136575,Otwarcie_sezonu_motocyklowego_w_Warszawie.html