Temat: Nie mogę odpalić Hondy
Cześć!
Mam problem z odpaleniem motocykla. Ze zwględu na brak pieniędzy chciałbym spróbować jak najwięcej rzeczy sam jednak potrzebuje Waszej pomocy.
ok 2 msc po kupnie, motocykl zaczął wydawać z silnika taki bardziej metaliczny odgłos. Po sprawdzeniu oleju na bagnecie prawie nic. Postanowiłem, że następnego dnia zrobię pomiar wg wytycznych z for i instrukcji, na rozgrzanym lekko motocyklu itp. niestety pomiar znowu wskazał prawie brak oleju. przestraszyłem się, że jeździłem przez pewien czas bez oleju. Swoją drogą nie wiem co miałoby się stać z tym olejem, bo nie było wycieków żadnych i wydfaje mi się, że do paliwa też się nie dostawał.
Z miski olejowe zleciało całkiem sporo oleju . wymieniłem filtr, wlałem nowy olej i chciałem włączyć moto żeby rozgrzał się i sprawdzić na bagnecie czy należy jeszcze dolać oleju, ale nie odpalił...
nie wiem czy wstęp o jeździe na niskim oleju ma w ogoóle jakieś znaczenie, ale wolałem napisać.
-rozrusznik kręci
-iskra jest
-paliwa w baku dużo
to jedyne rzeczy jakie mogę powiedzieć, gdyż na razie zielony jestem w mechanice.
chciałem sprawdzić ciśnienie na cylindrze, ale nie mam dostępu do manometru + świeca rozmiar 18 wiec cieżko może być ze znalezieniem takiego gwintu.
chciałbym też sprawdzić czy paliwo dochodzi, ale w zasadzie nie wiem jak to sprawdzić, bo nawet nie udało mi się ustalić czy w fmxie jest pompa podciśnieniowa czy grawitacyjna...