Temat: Usuwanie lakieru proszkowego
Ktoś zna jakieś sprawdzone specyfiki do usuwania powłoki proszkowej? Piaskowanie odpada bo powierzchnia to rama rowerowa. Najlepiej chemia.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Usuwanie lakieru proszkowego
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ktoś zna jakieś sprawdzone specyfiki do usuwania powłoki proszkowej? Piaskowanie odpada bo powierzchnia to rama rowerowa. Najlepiej chemia.
Dobre pytanie.
a taki specjalny spray, co się pryska na lakier i po 5 minutach robi się taka jakby guma do zdrapania ?
oczyszczałem tym felgi samochodowe z lakieru przed polerką...
Levis mam coś mocniejszego bo żel do usuwania farb i z farbami nakładanymi tradycyjną metodą natryskową radzi sobie znakomicie, powłoka się marszczy i po kwadransie można wodą pod ciśnieniem spłukać starą farbę, na lakierze proszkowym nie robi to wrażenia.
A płyn hamulcowy? Wiem że ładnie żrący jest.
Mam to na uwadze ale nie mam płytnu O_O Nie chcę narazie spuszczać z układu :D
papier wodny 500 i jedziesz hehe
ale po plynie powloka nie bedzie do malowania. skansol (czy jakos tak ) nie daje rady ? piaskowanie spacjalnym proszkiem lub szkielkowanie. ale nie wiem czy ktos bedzie ch chciał to robić. dam Ci taką wskazówkę . zapytaj o preparat do sciagania emulsji na bazie kwasu solnego ;) w duzym budowlanym beda to mieli [url]http://img818.imageshack.us/img818/1221/xdiw.jpg[/url] zrobi robote. ;)
Ja muszę poszukać.
Na jakiś forach rowerowych polecali jakiś środek do usuwania lakieru w sprayu ale taki do kupienia w sklepach lakierniczych a nie kastoramach.
Tak, taki w czerwonej puszczce do czyszczenia pistoletów malarskich, mi poszło ich 8 na cztery alusy. W przypadku proszku trochę lepiej działa niż ten żel nakładany pędzlem ale bardzo szybko się kończy... może w przypadku ciękiej warstwy farby mniej go pójdzie i będzie ok. Ze zwykłym podkładem trochę miał ciężko. Ja go stosuje na normalne lakiery samochodowe i ogólnie jest ok tylko mało go. Co do proszku to bez efektu wow i stosować trzeba było ze dwa, trzy razy w jednym miejscu ale chyba najskuteczniej działa z takich preparatów. Puszka kosztowała coś koło 25zł.
Na forach rowerowych też pisali że te w postaci żelu to największe gówno.
A czemu ram rowerowych nie można piaskowac?
Nie chodzi o to że nie można, ja chcę to zrobić jak najmniej inwazyjną metodą. Piaskowanie lakieru proszkowego to raz, że męka dla piaskarza a dwa duże ryzyko że może ucierpieć na tym sama rama i mimo że mam ogarniętego gościa od piaskowania to nie chcę ryzykować. Dowiadywałem się w firmie zajmującej się chemicznym usuwaniem lakieru to koszt około 120zł za moją ramę.
Poszukaj sodowania jakby co.
hm a zanurzenie w kwasach takich jak sie zanurza przed cynkowaniem?
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Usuwanie lakieru proszkowego
Wygenerowano w 0.051 sekund, wykonano 73 zapytań