Odp: Szybkie pytania - szybkie odpowiedzi
elo ktoś wie gdzie kupie dolna śrube do spuszczania oleju w exc 450 2004 szukałem ale nie znalazłem :)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » Szybkie pytania - szybkie odpowiedzi
Strony Poprzednia 1 … 32 33 34 35 36 … 99 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
elo ktoś wie gdzie kupie dolna śrube do spuszczania oleju w exc 450 2004 szukałem ale nie znalazłem :)
[url]http://www.larsson.pl/index.php?c=r&no=MzIxMDAwMA==&bid=106644[/url]
58030021000
58038022000
Słabo szukales, ktm sklep.
Pany,
Miałem w dziobaku blokadę na lince gazu przy przepustnicy (?)
Odkręciłem z jej boku dwie śrubki i zdjąłem z niej dekiel, do którego idą linki i wtyczka. Wszystko zajebiście, blokadę zdjąłem i się okazało, że pomiędzy tym deklem a przepustnicą jest uszczelka taka śmieszna z dwoma zgrubieniami - "kwadracikami" na śruby trzymające linki. I teraz mam problem, bo nie mogę za ch*** założyć tej uszczelki i szczerze nie widzę możliwości złożenia tego bez wyciągania wszystkiego z ramy, a chciałbym tego uniknąć z racji moich marnych zdolności mechanicznych :(
Robił to ktoś wcześniej i ma jakiś patent na to czy też najlepszy sposób?
Pozdrawiam
EDIT:
zrzuciłem bak i jakoś sobie poradziłem...
P.S. Dzik dobry, ale mogło by być więcej :v
EDIT2:
Znacie kogoś z małopolski, najlepiej jak najbliżej Zakopanego, kto wgra mapę pod Akrapovica do dziobaka (690sm) ?
Dzwoniłem do Aunera w Bielsko-Białej to krzyknęli mi 300 zł na start, a jak są cyrki takie jak u mnie, że gaśnie na zimnym to 500. Nie mało mi się wydaje, ale słychać było z rozmowy, że goście się znają.
Słyszałem od znajomego, że ktoś w Myślenicach się tym zajmuje, ale w necie nie mogę nic znaleźć związanego z serwisem KTMa.
jak sie jedzie na balice w krk jest serwis,powinni miec juz kompa.daj znac ile krzykneli.
Ktoś wie z jakiego materiału robione są wały korbowe i czym to przewiercić?
Próbowałem dzisiaj zrobić otwór w moim wale i wiertło nawet ryski nie zostawiło:/
Stal kuta? Cr-Mo-Mn najczęściej. I wungla około 0.3 %
Po co to wiercić?
Ozdoba na szyje :D Bedzie pewnie wisialo na łańcuchu rozrządu:D
[url]http://m.ebay.com/itm/Hot-Cams-Camshaft-for-KTM-520-525-00-07-Unicam-Stage-1-3015-1-56-5043-68-2049-/231450518588?nav=SEARCH[/url]
Dlaczego piszą o kompatybilności z 500-kami, 450 ma taki sam nr wałka więc powinien pasować, jakieś przeciwwskazania?
Próbowałem dzisiaj zrobić otwór w moim wale i wiertło nawet ryski nie zostawiło:/
Haker - cieńkie wietło widiowe + wiertarka niskoobrotowa na stojaku + chłodzenie wodą - inaczej chyba nie da rady :-)
są wiertła które w łożysko wchodzą jak w masło w lipcu, ale ciężko to kupić. Jak znajdziesz to daj znać, bo chętnie bym zanabył. Z wałem też nie powinno być problemu
No właśnie nie wiem czy to jest stal ale chyba bardziej żeliwo.
Poczytałem, że mocne wały robi się z żeliwa perlitycznego/sferoidalnego.
Poczytałem, że mocne wały robi się z żeliwa perlitycznego/sferoidalnego
nawet nie wiem w jakim to języku:). Ktoś to toczy, gwintuje, więc i w wierceniem nie powinno być problemu. Grunt to dobry sprzęt
Hack jak chcesz zrobić jakiś mod to podrzucę ci namiar na zakład w którym typeczek robił sobie wałki do SV więc przewiercenie też by ogarnęli. Pytanie tylko w jakim celu chcesz to robić?
Strony Poprzednia 1 … 32 33 34 35 36 … 99 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » Szybkie pytania - szybkie odpowiedzi
Wygenerowano w 0.073 sekund, wykonano 65 zapytań