1

Temat: Rejestracja motocykla jednoosobowego

Witam, kupiłem w Niemczech Huske 570SMR i dopiero przed chwilą zorientowałem sie że ma wbite w Niemiecki dowód że jest jednoosobowe. Czy jest jakaś możliwość żeby zarejestrować w Polsce na 2 osoby? Oczywiście podnóżki bym sobie dorobił, ale jak wygląda sprawa ,,urzędnicza"?

2

Odp: Rejestracja motocykla jednoosobowego

Musisz pokazac homologacje motocykla i ewentualnie zrobic stosowne badanie techniczne.

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

3

Bo ten motocykl jest fabrycznie 1 osobowy.
Gdzie ma usiąść ta druga osoba - na tylnym błotniku?

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

4

Jeżu w miejskim będziesz rejestrował czy na LZA?

WSK 125 (odrestauruje się) - Honda CB450S - Suzuki GS500E - Suzuki SV650S - KTM LC4 Duke II - KTM LC4 640SM - KLX300R - enduro zajawka

5

Z tego co się dowiedziałem na stacji diagnostycznej, to nie ma takiej opcji. Chyba, że jakoś "nieprawnie".

DR-Z 400 SM K6

6

A jechałeś kiedyś jako pasażer na takim motocyklu? Ja się przejechałem z kilometr i dziękuje bardzo. Sam też nie chętnie woziłem kogoś z tyłu jak miałem huske sm. Ja bym nic nie kombinował, a jak chcesz wozić 2 osoby to kup inny motocykl moim zdaniem. Takiemu motocyklowi bardzo blisko do wyczynówki :).

7

Nie wiem czy przy pierwszej rejestracji moto w PL nie możesz wpisać dwóch osób :) Dowiedz się na stacji przeglądów.

Freeride 350

8

Popatrz też jak wykonana jest tylna rama, bo jak pasażerka pognie te cienkie rurki to będzie problem jak jej to powiedzieć. Za gruba jesteś? ;-)

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

9

Na przeglądzie Ci wpiszą ilość miejsc. Jak byś miał znajomego na stacji kontroli, to nie powinno być problemu.

10

Signe napisał/a:

Jeżu w miejskim będziesz rejestrował czy na LZA?

Na LZA tam akurat jest moja gmina przypisana.

Użytkownik n-man ma ten sam motocykl z tego samego roku i z tego co wiem ma wbite 2 osoby w dowód, a dlatego kombinuje bo czasem to drugie miejsce może sie przydać ;) Nie na jakieś długie wypady bo do tego ten motocykl nie jest, ale pare km można w dwójkę zrobić.

11

Ja nawet nie mam subframe w bergu, a ma 2 osoby w dowodzie :P więc papier wszystko przyjmie. Gorzej że nie ma do czego przyspawać stelaża :(

Yamaha WR 250F - chyba się starzeje.
Husaberg TE 250
Husaberg FS 570 sztos
EXC 525 mianowicie, dość dobry. LC4 640 badziewie, do badziewia.

12

moja 570tka ma 2 miejsca w dowodzie:) na upartego szczupla się zmieści o ile lubi silne doznania wibracyjne a tył kanapy nie jest miękki hyhyhyh

Husqa smr 570

13

Każda lubi pozytywne wibracje ;) Najwyżej drugi raz nie wsiądzie ;) A wiecie może gdzie mogę dostać homologacje motocykla?

14

DzikiJesh napisał/a:

Każda lubi pozytywne wibracje ;) Najwyżej drugi raz nie wsiądzie ;) A wiecie może gdzie mogę dostać homologacje motocykla?

w biedronce

Yamaha WR 250F - chyba się starzeje.
Husaberg TE 250
Husaberg FS 570 sztos
EXC 525 mianowicie, dość dobry. LC4 640 badziewie, do badziewia.