Odp: wr450 nie wysprzęgla
Pewnie kupię niższą półkę cenową, w razie czego nie będzie szkoda zmienić na inną a nie sram hasjem żeby kupić kilka zębatek po 200pln.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Yamaha » wr450 nie wysprzęgla
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Pewnie kupię niższą półkę cenową, w razie czego nie będzie szkoda zmienić na inną a nie sram hasjem żeby kupić kilka zębatek po 200pln.
ile wy chcecie, żeby te napędy wytrzymywały? W jednym mam grosskopfa, w drugim sunstar (tylne zębatki alu) i nie zauważyłem, żeby zużywały się nadmiernie
do uzywanego napedu nie bede ladowal zebatek za 220pln :) szukam jt albo cos w podobnej cenie
Jakoś tak mnie naszło na ważenie, bo miałem akurat 2 zębatki pod ręką.
Czarna JT 42 zęby:
Piękna, kolorowa, z logo KTM SupersProx 44 zęby:
Takie szybkie porównanie, dla ludzi którzy chcą mieć szybowiec, zamiast sumo.
:)
U mnie jak na razie padł wybór na sunstara 42z bo powinni mieć w Wawie w motor landzie
Każda zębatka stalowa wytrzyma dużo dłużej niż nawet najlepsza aluminiowa, także w tym wypadku zębatka stalowa za 100zł przeżyje dwie aluminiowe za 200zł:)
znalazlem w gratach talona 42z, wie ktos moze ile ogniw powinien miec lancuch do przelozenia 14/42 w wrce
[url]http://www.gearingcommander.com/[/url]
to jest 8 żebów różnicy. U mnie po dołożenu dwóch zębów łańcuch przesunął się na reguacji 1,5-2cm.
Jak coś, to mogę Ci pożyczyć maszynkę do zarabiania łańcuchów, to sobie będziesz zmniejszał po ogniwie, aż będziesz miał dobrą długość.
Mam jakiś krótki łańcuch jeszcze, tylko wczoraj już nie miałem siły żeby rozpiąć ten co jest teraz a jest sporo za długi.
Macie jakieś sprawdzone sposoby na zdejmowanie zapinek?
duży płaski śrubokręt, kombinerki i czasem młotek :-)
Wcześniej zalej WD40 lub czymś podobnym
No to muszę się przymierzyć dziś ponownie, wczoraj próbowałem szczypcami i kiepsko mi to szło:)
A jeszcze jedno pytanie, spinkę można później ponownie użyć?
Jasne, że tak :)
Zapinkę zdejmujesz kombinerkami.
Natomiast aby zdjąć ogniwo należy wygiąć łańcuch ponieważ te ogniwo łączące ma lekko literkę C.
znalazlem w gratach talona 42z, wie ktos moze ile ogniw powinien miec lancuch do przelozenia 14/42 w wrce
Mam dokładnie takie przełożenie z taką samą zębatką :) jeśli jeszcze aktualne to sprawdzę Ci jutro ile ogniw powinien mieć.
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Yamaha » wr450 nie wysprzęgla
Wygenerowano w 0.056 sekund, wykonano 69 zapytań