661 Ostatnio edytowany przez Lionix (2015-06-09 20:38:06)

Odp: Husaberg 100 pytań do...

Chlopaki dzisiaj juz zglupialem calkowicie. Przesadzilem ze skokami i puscily juz calkowicie uszczelniacze w przednim zawieszeniu, rozebralem lage ale albo jestem jakis ulomny albo mam 2 lewe rece. Jak to zlozyc z powrotem?

W tej niby swrwisowce od WP48 kaza niby wszystko skladac na golen dolna, poczym zalozyc golen gorna (rure) i niby co dalej?

Wiem ktore elementy ida po sobie ale nie wiem jak to spasowac i zlpzyc ze soba aby bylo dobrze... moglby ktos pomoc?

Wkladac wszystko do srodka do gornej goleni czy zakladac na dolna? i jak potem to niby zapakowac do gornej i zabezpieczyc?

Element "washer" ma wchodzic do uszczelniacza czy jak?
http://www.mx2k.com/forum-motocross/photos/1283_25_10_2005__170035_p1.jpg

662 Ostatnio edytowany przez kompan do picia (2015-06-09 20:48:36)

Pisze z telefonu, teraz nie podam Ci linka, ale klepnij na You tube "Wp 48 service" i poszukaj filmu Greka, który wymienia uszczelniacze i olej. Niestety mówi po grecku, ale wszystko ładnie widać.

Masz znalazłem:
[url]http://youtu.be/eUYCPZDzg4g[/url]

663

Zakładasz wszystko na dolną goleń jak na zdjęciu. Elementy aż do aluminium spacer wchodzą w miarę gładko. Panewkę bottom bush musisz wbić w górna goleń w jej miejsce. Jak nie masz "special tool" to patent jakiś. Drewienko, śrubokręt i młoteczek byle nie porysować. Potem ta podkładka Washer wchodzi luźno, uszczelniacz olejowy wbijasz na miejsce, zakładasz zabezpieczenie w rowek i na koniec przeciwpyłowy. Dobrze mieć kogoś do pomocy żeby przytrzymał. W piątek zmienialiśmy u Fragera w 550 to jestem na świeżo :) To, że znowu jedna mu leje to inna historia :)
Jakby co to w weekend jestem do dyspozycji, no i sprawa zębatki do kata aktualna :)

664

Mozemy zrobic wymiane zebatke za pomoc z tym badziewiem :D

665

Panowie jeszcze jedno pytanie. Udalo mi sie ogarnac i zlozyc chyba dobrze te lagi, ale co z olejem?

W instrukcji jest napisane zeby wlac full, potem machac gora dol tlpkiem i potem ma byc niby 2 cm ponizej tych dziurek w srodku na sciankach.
Niby tak zrobilem, ale jak pomachalem cala laga gora-dol to olej jest duzo nizej- a wlalem 500 ml

Jak to odpowiednio zrobic?
Mam wrazenie ze chyba nie jest dobrze, jak po skreceniu lagi wciskam ja "kladac " sie na niej to dochodzi prawie do konca... troche dziwne

666

machasz góra dół żeby olej się odpowietrzył i wszędzie wleciał
skoro machnąłeś góra dół i poziom opadł to musisz dolać
oleju wchodzi niby od 450 do 550ml

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

667

[url]http://www.youtube.com/watch?v=glG3gUjxjEU[/url]

Według serwisówki lustro oleju 110mm poniżej górnej krawędzi, tak jak na filmiku, w tym pierwszym też jest to pokazane.

668 Ostatnio edytowany przez Lionix (2015-06-11 21:15:25)

okej dzieki dzieki :)

669

Jak by ktos kiedys wpadl na swietny pomysl rozjebania nakretki od osi tylnego kola to pasuje od strzemiona resoru ciezarowki Reno Premium Distribution

670

[url]https://www.youtube.com/watch?v=LHdr2ldJvU0[/url]

Co to tak wyje wraz ze wzrostem obrotów? U Was jest tak samo? Na kilku innych filmikach jest podobnie, u mnie to samo.

671

tez tak mam oO

672

Wyje wyje.... o które wycie Ci chodzi bo tam słychać dużo wyć:)

Jeżeli chodzi ci o to o co mi. To jest to chyba sprzęgiełko rozrusznika.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

673

kompan do picia napisał/a:

[url]https://www.youtube.com/watch?v=LHdr2ldJvU0[/url]

Co to tak wyje wraz ze wzrostem obrotów? U Was jest tak samo? Na kilku innych filmikach jest podobnie, u mnie to samo.

Dolot/filtr powietrza?

Go big or go home!
Największa forma kontroli jest wtedy kiedy myślisz, że jesteś wolny.

674

Nie nie daniken zasysanie powietrza rozpoznaje :) W husabergach słychać to szczególnie, filtr powietrza jest pod jajcami.

hacker33 napisał/a:

Jeżeli chodzi ci o to o co mi. To jest to chyba sprzęgiełko rozrusznika.

Może być, dźwięk ten słychać tylko po lewej stronie w okolicach sprzęgła. Jakbym miał czym wyciągnąć to już dawno wyrzuciłbym te wszystkie niepotrzebne łożyska.

675

Moim zdaniem to gwiżdźą koła napędu pierwotnego. Taki pierwotny zew natury ;-). A na poważnie, koła napędu pierwotnego są proste i to jest powód. Nie że jestem taki mądry, ale czytałem o tym w SMiMag-u, bo kiedyś bardzo chciałem takiego mieć, a tam był artykuł o kupnie używki.

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"