Odp: Wyścig towarzyski podczas Mistrzostw Świata i Europy w Poznaniu
Panowie nie jestem zwiazany z PZM ani innymi organizacjami ale postaram się trochę to wytłumaczyć. Obojętnie czy na tych zawodach organizatorem jest polski PZM czy czeski ACCR obowiązują ich przepisy FIM. Wg. Przepisów tor ma pojemność 32 zawodników. Te zawody są dodatkowym biegiem podczasz MŚ i ME i nie ma czasu na organizowanie treningów wolnych i kwalifikacji w dwóch grupach mieszczących się w tej liczbie po to żeby 32 zawodników zakwalifikowało się do wyścigu. Zamiast zgłaszać się na ostatnią minutę przed upływem pierwszego terminu wystarczyło zgłosic się w momencie podania wszystkich informacji. To co piszesz Trawer jest zwykłym polskim podejściem, dałem dupy to zwalę na innych a co tam. Cieszmy się, że wogóle coś takiego zostało zorganizowane. Np. W czechach nie bylo żadnych dodatkowych wyścigów podczas rundy MŚ. Może w przyszłym roku biorąc pod uwagę ilu się zgłosiło zawodników da się coś więcej zrobić. Pomysł na ten wyścig padł 3 tyg temu regulamin z tego co wiem był pisany na szybkości tak żeby zakceptował to Bprom. Jedynym błędem był brak informacji o limicie zgłoszeń.
Tyle w temacie z mojej strony. Mam nadzieję, że to zrozumiecie i nie będziecie wieszać psów na wszystkich dookoła.
#13 Mistrzostwa Polski