Temat: cieknie spod cylindra lc4 640
Witam, problem jest taki że mój ktm poci się spod cylindra mniej więcej pod napisem HF który jest na głowicy, naprawdę lekko, po wytarciu dokładnie, przejadę jakieś 200km i widać olej pomiędzy karterami a cylindrem. Pytanie czy trzeba to robić od razu czy można poczekać do zimy skoro sezon się dopiero zaczął?
i czy w ogóle jest to problem czy minimalne pocenie mu nie przeszkadza ? (zaznaczam że nie jest to wyciek a raczej jakby wilgoć) uszczelka jest blaszana z tego co widać, problem pojawił się jakieś 2 tyg temu.
Następne pytanie (dawałem już do tematu szybkie pytanie i odpowiedzi ale dokładnej odpowiedzi nie dostałem)
cieknie też olej spod śruby w głowicy nad napisem HF, po dokręceniu jej mocniej chwilowo przestało ale teraz znów widze olej, śruba ta trzyma prowadnicę rozrządu, jak wymienić podkładkę miedzianą pod nią bez rozbierania rozrządu? po odkręceniu napinacza można ją wykręcić?
Dziwne jest to ze spod cylindra widać czarny olej a spod śruby w głowicy czysty przezroczysty olej.
Aha i jeszcze jedno, może wymieniał ktoś uszczelniacz na wałku kopniaka i biegów? tam też się lekko poci, są tam dwa uszczelniacze?
Ktoś może doświadczył tego samego..
Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedzi!!