31

Odp: serwis w ktm super duke 990

serwisówke mam ale szukałem to tam nie ma nic napisane na ten temat.

dukeSebo napisał/a:

To i u mnie jest tyle luzu ok 1 mm i 12 tyś przebiegu. Więc jak najbardziej latasz na tym śmiało :)
Na te szarpania łańcuchem jakie serwuje SD to i tak dzielnie te gumy się trzymają.

Ok dzieki bardzo jak narazie wiem wszystko jak bym miał jeszcze jakies pytania do bede pisać ;)

BYŁY:
Yamaha Xt125/140x--> Ktm EXC 525 sm--> KTM Superduke990--> KTM SMC 690--> Yamaha Raptor700R--> KTM EXC 525 SM--> SZUKAM!!

32

nastepne pytanie ;d spotkał sie ktos w swoim sd wyciekiem płynu ze sprzegła ? bo mi przez noc cały płyn wyleciał a dzien wczesniej trasa 350km zrobiona bez problemów

BYŁY:
Yamaha Xt125/140x--> Ktm EXC 525 sm--> KTM Superduke990--> KTM SMC 690--> Yamaha Raptor700R--> KTM EXC 525 SM--> SZUKAM!!

33

Patryk lub ktos co przesiadał sie z lekkiego Supermociaka na SD mógłby sie wypowiedzieć jak wyglada przesiadka z SM na takiego SD ? Jak wrażenia z mocą, ile da rade tym kilometrów przelecieć na spokojnie, jaki v-max i realna prędkość przelotowa?

LT-Z 400 --->DR-Z 400 SM+Yoshi RS2--->KTM 525 EXC SM --->MT-09--->Husaberg FS 650

34

patryk1533 napisał/a:

nastepne pytanie ;d spotkał sie ktos w swoim sd wyciekiem płynu ze sprzegła ? bo mi przez noc cały płyn wyleciał a dzien wczesniej trasa 350km zrobiona bez problemów

Ja się spotkałem w 950 SM. Tylko mi się to przydarzyło w trakcie jazdy. Sprzęgło zaczęło ciągnąć. Przyczyna pewnie ta sama: Uszczelniacz wysprzęgnika - to był słaby punkt tych silników. U mnie usunięty na gwarancji przez wymianę wysprzęgnika  na zmodyfikowany (inny nr. katalogowy części). W starym był 1 o-ring a w nowym chyba 2. Niestety sam tego nie robiłem, więc nie widziałem na własne oczy, ale próbowali ratować sytuację przez wymianę samego o-ringu i nic to nie dało. Wiem że użytkownicy na świecie wymieniają  wysprzęgnik na produkt firmy Oberon, choćby tu do kupienia:

[url]http://www.adventure-spec.com/default/oberon-clutch-slave-cylinder-ktm-lc8-950-990-adventure-se.html[/url]

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"