1

Temat: serwisowanie supermoto

wtm!
Mam pytanko glownie do SM'owcow z Wwy i okolic. Gdzie serwisujecie swoje maszyny ?
Myslalem o zmianie miejsca (poprzedni serwis dosyc daleko mam- poza wwa) a z racji, ze blisko jest crank ([url]http://crank.pl/[/url]) to chcialem spytac czy ktos mial doczynienia z tamtym serwisem ? Ponoc zmienila sie tam ekipa, ktora byla wczesniej bardziej ogarniajaca SMy.
Moze ktos ma jakies miejsca/osoby do polecenia co znaja sie na huskach.
pzdr

Husky SM/TE450 2007

2

Odp: serwisowanie supermoto

Brat w w-wie serwisuje swoją Husqvarnę u Demczuka. Facet ogarnia temat, brat jest zadowolony. Demczuk prywatnie chyba tez jeździ na husce.

Husqa SM 450 R 08`, Husqa CR 250 82`,  Beta Zero 125 91`

3

Nie polecam Demczuka. Moim zdaniem jest mega partaczem. Raz odstawiłem do niego DR-Z i to był ostatni raz jak tam zawitałem. Jestem przekonany że teraz już leci tylko na fejmie.

jakubek

4

Prawde mowiac parokrotnie odstawialem do Demczuka i mam dobre wspomnienia. Facet ogarnia husqvarny jak nalezy . Sam faktyczne jezdzi na huskach. Jesli robil sam cos przy husce to mialo sens ale znajac zycie odstawiajac je na kilka dni, robil to jakis pomagier.
Niestety to jest 50 km stad a w dodatku jak nie ma sie czasu to ta opcja odpada. Po za tym ceny byly hardcorowe.
Szukam czegos blizej , taniej i ogarniajacych ludzi - poprostu. Podobno zmiany sa dobre  :)
Do Cranka mam na piechote stad tak sie przymierzam.... ale czasem jak sie slyszy jak robia moto to noz sie otwiera w kieszeni.

Husky SM/TE450 2007

5

A może kup książkę serwisową i "zrób to sam" ?

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

6

hehe :)
to by moglo zle wplynac na moto

Husky SM/TE450 2007

7

Ja robiłem moto u jak to napisałeś "bardziej ogarniającej SMy" i jestem zadowolony - Mechanik to Zak. Jak chcesz namiary na PW. O aktualnej ekipie crankowej nie mam zdania bo nie robiłem u nich, słyszałem że certyfikowani mechanicy.

yamaha xt660x

8

Demczuk to autoryzowany serwis huski, więc pojęcie ma. Jak się przyłoży to zrobi dobrze jak się nie przyłoży to... Znam kilka osób, które u Niego serwisują i są raczej zadowolone.
Jak szukasz czegoś bliżej, to polecam PolePosition na Sowińskiego. Może nie tyle są specami od SM, ale ogarniają sporo crossówk i sami latają na crossówkach więc wymiany tłoków, korb, rozrządów itp robią co chwila. Mają pojęcie i nie zdzierają. Można śmiało podbijać.
S

9

Z Darkiem, który z tego co wiem obecnie ogarnia serwis przy cranku, współpracowałem wiele razy i nigdy nie miałem złych doświadczeń. Jest specjalistą od Ducati, a jak to mówią, jeżeli pokonasz desmo, to nie znajdziesz już nic bardziej wymagającego dokładności;). Najlepiej podjechać, pogadać, zobaczyć co i jak. Niebawem odstawiam tam swój turbo-projekt, więc mogę w tygodniupogadać z nim odnośnie jakiejś dobrej oferty dla sm'owców.

10

szwinia: jak to wszedzie bywa zawsze to sprowadza sie do ludzi nie tyle do samych serwisow - najslabsze ogniwo :)
z tego co pamietam w poleposition nie potrafili srub przykrecic i sporo osob narzekalo na tamten serwis... ale jak sadze to byla kwestia jakis partaczy a nie samego serwisu ... pytanie tylko na kogo trafi moto...

SnowMoto: jesli bylaby mozliwosc na jakas fajna oferte dla SMowcow... to fajnie. Jesli by sie sprawdzili to moznaby cyklicznie tam sie pojawiac.

Z tego co pamietam bardzo narzekali na KTMy ... :)

Husky SM/TE450 2007

11

qq3 napisał/a:

szwinia: jak to wszedzie bywa zawsze to sprowadza sie do ludzi nie tyle do samych serwisow - najslabsze ogniwo :)
z tego co pamietam w poleposition nie potrafili srub przykrecic i sporo osob narzekalo na tamten serwis... ale jak sadze to byla kwestia jakis partaczy a nie samego serwisu ... pytanie tylko na kogo trafi moto...

SnowMoto: jesli bylaby mozliwosc na jakas fajna oferte dla SMowcow... to fajnie. Jesli by sie sprawdzili to moznaby cyklicznie tam sie pojawiac.

Nie przykręcić a odkręcić. i nie śróby (jednej) a kilku.
Dla usprawiedliwienia dodam ze był to piątek godzina 17:30 w bardzo ciepły i słoneczny dzień. I jeszcze ich usprawiedliwie ze te śróbki (sześć sztuk) ze szwagrem pół soboty wyciągaliśmy diaxą, wiertarką i zębami wiec sa usprawiedliwieni.
Poza tym jest to jeden z rozsądniejszych serwisów w wawie, bardzo duzy plus za szczerość, jak czegoś nie zrobili to powiedzą i nie skasują. Jak uznaja ze nie ma sensu czego wymieniac to ci powiedza zeby nie naciagnąc na koszty.
Drugi adres godny polecenia to Kacper ale to już Izabelin wiec kawalek drogi - Kacper - człowiek jeżdzacy na co dzień enduro i SM. Guru od Husaberga.

to pisałem ja: Reklamacje Reklamacji.
płomień tańczący na kurhanach wrogów.

12

reklamacje napisał/a:
qq3 napisał/a:

Nie przykręcić a odkręcić. i nie śróby (jednej) a kilku.
Dla usprawiedliwienia dodam ze był to piątek godzina 17:30 w bardzo ciepły i słoneczny dzień. I jeszcze ich usprawiedliwie ze te śróbki (sześć sztuk) ze szwagrem pół soboty wyciągaliśmy diaxą, wiertarką i zębami wiec sa usprawiedliwieni.
Poza tym jest to jeden z rozsądniejszych serwisów w wawie, bardzo duzy plus za szczerość, jak czegoś nie zrobili to powiedzą i nie skasują. Jak uznaja ze nie ma sensu czego wymieniac to ci powiedza zeby nie naciagnąc na koszty.
Drugi adres godny polecenia to Kacper ale to już Izabelin wiec kawalek drogi - Kacper - człowiek jeżdzacy na co dzień enduro i SM. Guru od Husaberga.

nawiązując do przedmówcy polecam kolege z Izabelina, specjalizuje sie Husabergah co potwierdzi nie jeden forumowicz, ale na placu zawsze ma kilka SMów i Enduraków róznych marek, ja z jego usług zadowolony jestem dość mocno

HUSKA FC 250 / 2018
HUSKA FS 450 / 2018
HUSKA FS 450 / 2021