1

Temat: Koła SM do Husaberg/KTM - co i gdzie wybrać

Heja,

Zastanawiam się czy nie szarpnąć się na zakup zestawu kół SM do swojego Berga(to samo co KTM/Husqvarna od 2012 roku).

Próbowałem zrobić małe rozeznanie na rynku co potencjalnie jest do wyboru i szczerze przyznam, że nie wiele znalazłem. :(
Na 24MX jest zestaw obręczy DID z piastami Talon'a za prawie 3800 PLN(miałem taki zestaw do SXFa i byłem zadowolony). Cena chyba bez szału ale i tak niestety status - niedostępne.
Na Allegro nie ma nic ciekawego a w sklepach internetowych i forumowej giełdzie też nic nie znalazłem...

Zapewne jesteście lepiej zorientowani w temacie więc podpowiedzcie proszę gdzie warto pytać, dzwonić, mailować?
Mogą być nowe albo używane ale koniecznie świerze i w ładnym stanie.

Druga sprawa - jakie szerokości felg wybrać? Szczegolnie mam na mysli tył. 5" czywęższa też bedzie OK?

Pozdro

SPIDI

Subiektywnie o motoryzacji z charakterem
Facebook.com/SpidiFreestyle

2

Odp: Koła SM do Husaberg/KTM - co i gdzie wybrać

za prawie 4 tysie poskadasz sobie sam kola na nowych elementach. piasty talona wyjda cie okolo 2 tysie z lozyskiem i dystansem pod swoje moto, obrecze goldspeeda dostaniesz za około 1200 do tego szprych nypel i felunek gotowy

3

Zapraszam po nowe Alpiny

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

4

Można kupić całe koła goldspeed-a.
Cenowo w 4tys się  na pewno zmieścisz.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

5

Hacker - gdzie można kupić te GoldSpeed'y. Chętnie rzucę na nie okiem.

Maniek - Alpiny to jak się domyślam nieco wyższa półka niż GoldSpeedy, czy DID/Talon?
Puszczę Ci PW.

Powiedzcie jeszcze coś na temat szerokości - celować w 5 cali na tył czy mniej/więcej?

SPIDI

6 Ostatnio edytowany przez maniak (2015-05-17 18:02:02)

Co do szerokośći to temat był już nie raz poruszany i 5 to chyba taka najodpowiedniejsza.
Jak chcesz jaka felga z taką szerokością będzie wyglądać u Ciebie w bergu to w wolnej chwili podskocz do Łap pożyczę Ci całe swoje koło.
Ewentualnie 2 jeśli zechcesz. :)

KTM EXC 450
       SXF 250

7

Ja mogę coś pomóc bo właśnie jestem w temacie. Obręcze czarne goldspeeda zamawiałem od Cienkiego z forum i wyszły 1380zł z przesyłką. Bezpośrednio nie chcą wysyłać do PL do osób indywidualnych. Piasty talona zamawiałem w dynotechu i koszt to 1901zł (kolor do wyboru). Nyple to koszt ok 250zł. I problem szprych zostaje, ja akurat mam szprychy talona z poprzednich kół ale ostateczność to zamawiać u Króla, 250zł koło z centrowaniem. Mogę ewentualnie podrzucić rozmiar szprych. Także do 4k zł spokojnie można się zmieścić.

WSK 125 (odrestauruje się) - Honda CB450S - Suzuki GS500E - Suzuki SV650S - KTM LC4 Duke II - KTM LC4 640SM - KLX300R - enduro zajawka

8

Jak z wytrzymałością tych kół goldspeeda?

Yamaha WR 250F - chyba się starzeje.
Husaberg TE 250
Husaberg FS 570 sztos
EXC 525 mianowicie, dość dobry. LC4 640 badziewie, do badziewia.

9

Ja się narazie nie wypowiem. Z tego co wiem hack jeździ na obręczach goldspeeda ale nie na całych kołach.

WSK 125 (odrestauruje się) - Honda CB450S - Suzuki GS500E - Suzuki SV650S - KTM LC4 Duke II - KTM LC4 640SM - KLX300R - enduro zajawka

10

Dziękuje chłopaki - już co nieco więcej wiem.
Na cali to optymalna guma 150/160? Chyba spokojnie powinno sie zmieścić.
Maniak dzięki za propozycję.

SPIDI

11

4,25" 150
5"     160

Yamaha WR 250F - chyba się starzeje.
Husaberg TE 250
Husaberg FS 570 sztos
EXC 525 mianowicie, dość dobry. LC4 640 badziewie, do badziewia.

12

Jak bym miał 3 tysie to był brał z GN gnmotosport.pl/kola-c-3_29_93.html

EXC 525 : XTZ 660 : TXT 250

13

całe koła zamówisz u Cienkiego z Motocyklonu (na forum jako mcienki)
jak wyglądają, sprawdzisz tutaj:
[url]http://schuurmanbv.com/division/motorcycles/supermoto/wheels/[/url]

Obręcze są tylko czarne natomiast można się bawić piastami i nie wiem czy nie już nyplami/szprychami

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

14

Raku ja chciałem zamawiać GN ale nie było wogóle opinii o nich więc odpuściłem. Ceny prezentują się bardzo dobrze u nich.

15

Hacker - dzięki, napiszę zaraz do Cienkiego z zapytaniem...

Raku - dzięki za link. Cena bardzo zachęcająca. 3k PLN za nowiutkie koła. Jak z ich jakością i wytrzymałością?

SPIDI