1

Temat: Wyskość siedzenia

Witam, mam pytanko chcialbym zakupic Honde Xr650R i przerobic na supermoto, problem w tym ze siodlo jest wysokie (chyba 935mm) a ja mam 170 cm wzrostu, i obawiam sie ze moge miec trudnosci z utrzymaniem moto np. przy postoju na swiatlach. Dodam ze waze ok 68 kg, czy moge obnizyc jakos siedzenie np. przez regulacje zawieszenia? (ciezki nie jestem wiec nie powinno dobijac) no i kola po zmianie na 17 tez chyba nieco zdejmuja z wys.

Z gory dzieki za odpowiedz

2

Odp: Wyskość siedzenia

Moja Huska ma siedzenie na wys. 970mm i też mam 170cm wzrostu i ważę trochę mniej. Sięgam dwiema nogami do ziemi i daję spoko rady więc nie przejmuj się tym. Jeżdżę tylko enduro więc na asfalcie będzie jeszcze lepiej. Jareks z forum ma taką maszynę zrobioną na SM więc na pewno tutaj coś naskrobie co przekona Cię do wyboru tej maszynki.

HUSQVARNA TE250 '08

www.ProMX.pl - odzież, części  i akcesoria off-road
GG 8809197

3

Spoko, da radę. Same koła 17 bardzo obniżają maszynę, a masz jeszcze możliwosc by ją jeszcze dodatkowo obniżyć na półkach-wtedy juz siedzi bardzo nisko.
Jka chcesz to moge Ci pomierzyc wysokość siodla w mojej XR SM.
Pzdr.

Husqa SM 450 R 08`, Husqa CR 250 82`,  Beta Zero 125 91`

4

Lucas_85 napisał/a:

Witam, mam pytanko chcialbym zakupic Honde Xr650R i przerobic na supermoto, problem w tym ze siodlo jest wysokie (chyba 935mm) a ja mam 170 cm wzrostu, i obawiam sie ze moge miec trudnosci z utrzymaniem moto np. przy postoju na swiatlach. Dodam ze waze ok 68 kg, czy moge obnizyc jakos siedzenie np. przez regulacje zawieszenia? (ciezki nie jestem wiec nie powinno dobijac) no i kola po zmianie na 17 tez chyba nieco zdejmuja z wys. Z gory dzieki za odpowiedz

Witam, raczej nie polecam regulacji zawieszenia do osiągnięcia oczkiwanej wysokości siedzenia, ale polecam za to wyroby firmy CORBIN, ja kupiłem do swojej drz 400 SM niskie siedzenie karbonowe i uzyskałem w ten sposób 3cm. W Polsce nie kupisz, ja sprowadziłem z USA, 360 $, 120 :)) za każdy centymetr, ale nie żałuję, bo bestia prezentuje sie kozacko, ból tyłka to przeszłość i obie nogi opieram płasko o glebę przy postoju, poza tym na pewno bezpieczniej niż kombinacje z zawieszeniem