1

Temat: Pytanko w sprawie zwrotu uzywanego przedmiotu

Csesc jest jakies prawo zwrotu towaru z olx ? Kupilem kombinezon z Tarnowa Podgornego uzywane gosc twierdzil ze bedzie pasowac itp , ze zwrot jest mozliwy . Dzis paczka przyszla rozmiar pewnie na 170-180 a gosc teraz pisze ze zwrotu nie ma bo sie nie dogadalismy i mu bardzo przykro

2

Odp: Pytanko w sprawie zwrotu uzywanego przedmiotu

Jeśli jest osobą prywatną to tylko jego dobra wola

"Nie ma boga. Jest Mmmmotór!"
KTM SMR450 '13 #23

3

Jest osoba prywatna

4

Nic chyba nie zrobisz, jedyne co to wystawić kombiak z prawdziwymi wymiarami i sprzedać uczciwie...

MOTOFREAK - BARTOSZ KOWALEWSKI - Serwis motocyklowy inny niż wszystkie
myjka ultradźwiękowa
https://motofreak.waw.pl/
Aprilia SXV 450

5

No jednak ludzie to sa swinie  :/ jeszcze dogadywalem sie z zwrotem itp a kupilem bo chcialem do bilgoraju skoczyc a bez kombiaka to lipa i jedyne co to w plecy 1500zl

6

daj link do tego ogłoszenia z ciekawości...

MOTOFREAK - BARTOSZ KOWALEWSKI - Serwis motocyklowy inny niż wszystkie
myjka ultradźwiękowa
https://motofreak.waw.pl/
Aprilia SXV 450

7 Ostatnio edytowany przez n-man (2015-04-17 15:03:39)

1500 to już troche kasy, za taką sume to bym już na policje poszedł, chociaż żeby ten penis miał nieprzyjemności, mysle że prawo jest po Twojej stronie, tylko musisz mieć maile zapisane i opis aukcji itp. Dla wszystkiego podaj nam ogłoszenie

Husqa smr 570

8

Jeśli się dogadywałeś mailowo to możesz podziałać, jeśli przez tel to powodzenia. Ewentualnie wsiadasz w auto i jedziesz osobiście.

9

jak kupuje coś na olx i ma być przesyłka, to pisze do typa żeby podał mi facebooka i tam sie dogaduje, widze jego ryj, znajomych, żone, matke, dzieci, wtedy typek jest wiarygodny.

Husqa smr 570

10

A najlepiej zawsze przez allegro. Tylko każdy sepi i nie widzi mu się wystawiać bo prowizje musiał by zabulic ;)

evolution09x, dnia 27 Maj 2013 - 17:20, napisał:
Nie wiem nawet co to tłok.

Stań przed dużym lustrem, rozepnij rozpór, odchyl nieco nachy i patrz uważnie... to jest tłok... cylinder wygląda inaczej i bywa przeważnie noszony pod spódnicami... :)

11

n-man napisał/a:

jak kupuje coś na olx i ma być przesyłka, to pisze do typa żeby podał mi facebooka i tam sie dogaduje, widze jego ryj, znajomych, żone, matke, dzieci, wtedy typek jest wiarygodny.

To ode mnie byś nigdy nic nie kupił bo nie mam fb.

juraas napisał/a:

A najlepiej zawsze przez allegro. Tylko każdy sepi i nie widzi mu się wystawiać bo prowizje musiał by zabulic ;)

A co to zmienia, że przez allegro?
Tam zasady reguluje polskie prawo więc również nic nie wskórasz. Jeżeli chłop nie oszukał a kupujący chce po prostu dokonać zwrotu to i tak jest w czarnej .....

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

12 Ostatnio edytowany przez Dziku (2015-04-17 16:19:59)

#1 Można jaśniej? W ogłoszeniu był podany rozmiar, albo na jaki wzrost/wagę pasuje? Wzrost 170-180 to raczej duży rozrzut, jeśli sam nie ogarnąłeś rozmiarówki chociażby ze strony producenta, a towar przyszedł nieuszkodzony i w rozmiarze podanym w ogłoszeniu to tyko pozostaje mi życzyć Ci powodzenia. To kupujący ma dociekać, czy będzie pasowało czy też nie, a już na pewno nie powinien dowiadywać się tego od sprzedawcy, któremu zazwyczaj "wydaje się, że tak". A po fakcie - "o sorki, wydawało mi się" :D

n-man napisał/a:

jak kupuje coś na olx i ma być przesyłka, to pisze do typa żeby podał mi facebooka

Znajomy kupił na OLX jakąś część do niwelatora czy czegoś tam. Oczywiście towaru nie zobaczył, mamy FB kolesia i co? Coś mu napiszesz na tablicy? Zaraz usunie, a jak porozsyłasz wiadomości do znajomych to on napisze, że jakiś kretyn się go czepia. Poza tym - jakiego rodzaju znajomych oczekiwać od złodzieja? Kolega już się buja z odzyskaniem kasy chyba od końca listopada (!)

EXC 525 in progress

13

chodzi mi o to że sie tam dogadujesz w wiadomościach prywatnych. żaden oszust nie da Ci namiaru na swoje konto

Husqa smr 570

14

Bede miec chwile wrzuce link. Dogadywalem sie telefonicznie I tu lipa 58 mowil ze rozmiar . Czyli lipa

15

58 to cos na 110kg i 185 mniej wiecej

"Nie ma boga. Jest Mmmmotór!"
KTM SMR450 '13 #23