hacker33 napisał/a:n-man napisał/a:jak kupuje coś na olx i ma być przesyłka, to pisze do typa żeby podał mi facebooka i tam sie dogaduje, widze jego ryj, znajomych, żone, matke, dzieci, wtedy typek jest wiarygodny.
Odemnie również ;)
juraas napisał/a:A najlepiej zawsze przez allegro. Tylko każdy sepi i nie widzi mu się wystawiać bo prowizje musiał by zabulic ;)
A co to zmienia, że przez allegro?
Tam zasady reguluje polskie prawo więc również nic nie wskórasz. Jeżeli chłop nie oszukał a kupujący chce po prostu dokonać zwrotu to i tak jest w czarnej .....
Jeśli, rzeczywiscie gościu cie nie oszukał to nic nie zrobisz ;/ Jednak w razie jakiegoś oszustwa to allegro często pomaga, nie mówiąc o tym, że przed kupienie czegoś możesz sprawdzić jego komentarze itd. Ja osobiście jak ktoś nie ma chociaż tych głupich 5 opini nie kupię w ciemno. Wtedy od takiego gościa wole wziąść towar osobiście
evolution09x, dnia 27 Maj 2013 - 17:20, napisał:
Nie wiem nawet co to tłok.
Stań przed dużym lustrem, rozepnij rozpór, odchyl nieco nachy i patrz uważnie... to jest tłok... cylinder wygląda inaczej i bywa przeważnie noszony pod spódnicami... :)