Temat: Powitanko
Witam Serdzecznie Szanowno Grono Forumowiczów,
mieszkam w Warszawie i jestem relatywnie świeżym motocyklistą. Przejechane mam 3 sezony na cbr 600 f4i. Pojeździłem, pojeździłem nawinąłem ponad 20k km zaliczyłem glebe i motocykl sprzedałem. Mimo że był to słabawy sport to i tak opowiadania o odwijaniu i odpwiedzialności można wsadzić między bajki. A jako że jestm w miare odpowiedzialnym człowiekiem to motocykl sprzedałem. Plastik nie jest dla mnie. Z racji tego że jestem fanem rowerowego DH i w sumie chce spróbować SM bo SM mi się podoba (wyglada jak ogromna zjazdówka z silnikiem:)) to właśnie SM poszukuje. Zabawa podobno na motocyklu tego typu jest niezła i nie wynika ona z prędkości przelotowej. Nic więcej nie musiało mnie przekonywać. To zaprowadziło mnie na Wasze forum. Toche je przewertowałem i wytypowałem sobie kilka modeli, których szukam. Z racji tego że motocykla będę też używał do dojazdów do pracy i nie chce żeby maszyna była non stop serwisowana wyczyny odpadają.
To moje typy:
- wr250x - podoba mi się najbardziej i to że jest solidna i linia nadwozia :) ewidentną wadą jest liczba motocykli na rynku
- drz400 - podoba mi się mniej chociaż znam niewątpliwe zalety, no i jest ich całkiem sporo na rynku
- husqvarna 610 - podoba się, chociaż tu serwis będzie dotkliwszy
- ktm lc4 640 - to działa zasada kto dba ten ma, więc będzie trzeba dobrze opukać przez zakupem
budżet to 15k zł
Przeglądam maszyny wystawiane przez forumowiczów i te w wątku ciekawe motocykle na allegro. No i tu wychodzi moja interesowność :) Pewnie wrzucę jakieś linki do ogłoszeń i ładnie poproszę o opinie, bo moje doświadczenie w tym zakresie jest nikłe.
Jeszcze raz serdecznie się witam i mam nadzieje że na dłużej :)
Pozdrawiam Łukasz dZag