Temat: Google do okularów...
Mam pytanie. Czy ktoś z użytkowników forum nosi okulary korekcyjne ??
Planuje zmienić integrala na zestaw z goglami. Tylko nie wiem za jakim modelem mam się rozglądać.
Soczewki odpadają :P
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Google do okularów...
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mam pytanie. Czy ktoś z użytkowników forum nosi okulary korekcyjne ??
Planuje zmienić integrala na zestaw z goglami. Tylko nie wiem za jakim modelem mam się rozglądać.
Soczewki odpadają :P
100% ma google z oznaczeniem otg dla ludzi z okularami
a jak duże masz te okulary ? ja mam takie średniej wielkości i mieszczą się normalnie w SCOTT Recoil XI
Generalnie jak zawsze. Najlepiej przymierzyć. Nie zawsze gogle z oznaczeniem otg sa ok. Czasem zwykle lepiej leżą. Ja mam teraz Leoshi i bardzo sobie chwale. To jedne z najtańszych gogli w dobrej jakości. Nie sa duże a wchodzą na okulary i mieszczą się w otworze kasku.
Okulary raczej wielkości średniej :) Takie prostokątne bez oprawki u dołu szkła...
Czyli trzeba jechać i mierzyć...
Właśnie znajomy pisał o tych Leoshi i tez mówił, że na okulary mu pasują...
Ja jeździłem cały czas w okularach, po spróbowaniu w soczewkach nigdy już nie włożę okularów pod google. Wygoda, zero kombinacji i uczucie jakbyś był "normalny" :D
Ja bym się obawiał tego co może się stać z okularami w razie gleby. Soczewki jw. są nolepsze!
nie wiem co to musiałaby być za gleba, chyba kierownica musiałaby mi się wbić w twarz :D
ja próbowałem soczewek i wg mnie się zupełnie nie nadają - po pierwsze powietrze wieje, więc oko się zaraz poci i zalewa.
To samo z potem - spływa do oka i soczewka zaczyna drapać...
fakt faktem, wolałbym jeździć bez okularów, ale jestem za ślepy :D
tylko soczewki! nic Ci się nie brudzi i co najważniejsze nie zagina Ci się obraz na krawędziach no i nie masz martwego pola w soczewkach, nic nie paruje ani nic. nosze już 8 lat. próbowałem różne i najlepsze się okazały miesięczne do spania purevision. Te Twoje argumenty to jakies niezrozumiałe, toż w googlach nie wieje Ci w oczy. przed chwilą sprawdziłem i do 100% accuri okulary się mieszką tylko jakas gumka sie nagina troche
tylko soczewki! nic Ci się nie brudzi i co najważniejsze nie zagina Ci się obraz na krawędziach no i nie masz martwego pola w soczewkach, nic nie paruje ani nic. nosze już 8 lat. próbowałem różne i najlepsze się okazały miesięczne do spania purevision. Te Twoje argumenty to jakies niezrozumiałe, toż w googlach nie wieje Ci w oczy. przed chwilą sprawdziłem i do 100% accuri okulary się mieszką tylko jakas gumka sie nagina troche
dokladnie tylko soczewki, wiele lat męczyłem sie z okularami w kasku i to jedyne rozwiązanie które daje pełen komfort, a jak wieje i zalewa potem to nie ma roznicy czy na gołe oko czy na soczewke i nic nie drapie ani nie przeszkadza, ja akurat uzywam jednodniówek , 2tygodniówki były zbyt twarde,ale to już kwestia oka i preferencji.
ja polecam [url]http://allegro.pl/soczewki-pure-vision-purevision-6-sztuk-i5208024122.html[/url] takie coś, normalnie w nich śpisz a z rana tylko zakrapiasz oczy i jest gites. w miare możliwosci wyciągasz i nosisz okulary np przy weekendzie i jest ok. Jak chcesz miększych to polecam te: [url]http://allegro.pl/soczewki-biofinity-nightday-wysylka-gratis-i5226077253.html[/url] też do spania.
Również polecam soczewki! :)
Od 4 lat noszę i... nie mam zamiaru wracać do okularów, nosząc miesięczne praktycznie kompletnie zapomina się, że ma się jakąkolwiek wadę wzroku.
nie wiem co to musiałaby być za gleba, chyba kierownica musiałaby mi się wbić w twarz :D
ja próbowałem soczewek i wg mnie się zupełnie nie nadają - po pierwsze powietrze wieje, więc oko się zaraz poci i zalewa.
To samo z potem - spływa do oka i soczewka zaczyna drapać...
Jeżdże od 7 lat w soczewkach, zrobiłem w nich z 60 tys km(dopisze że nie w jednej parze na wszelki wypadek hehe), w warunkach -15 stopni do +40 ale takie rzeczy pierwszy raz czytam :D
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Google do okularów...
Wygenerowano w 0.050 sekund, wykonano 85 zapytań