1

Temat: Google do okularów...

Mam pytanie. Czy ktoś z użytkowników forum nosi okulary korekcyjne ??

Planuje zmienić integrala na zestaw z goglami. Tylko nie wiem za jakim modelem mam się rozglądać.

Soczewki odpadają :P

2

Odp: Google do okularów...

100% ma google z oznaczeniem otg dla ludzi z okularami

Pozdrawiam,
Piotrek

3

a jak duże masz te okulary ? ja mam takie średniej wielkości i mieszczą się normalnie w SCOTT Recoil XI

MOTOFREAK - BARTOSZ KOWALEWSKI - Serwis motocyklowy inny niż wszystkie
myjka ultradźwiękowa
https://motofreak.waw.pl/
Aprilia SXV 450

4

Generalnie jak zawsze.  Najlepiej przymierzyć.  Nie zawsze gogle z oznaczeniem otg sa ok. Czasem zwykle lepiej leżą. Ja mam teraz Leoshi i bardzo sobie chwale.  To jedne z najtańszych gogli w dobrej jakości.  Nie sa duże a wchodzą na okulary i mieszczą się w otworze kasku.

DR650, XT600, EXC520, YZ450F, EXC-R450, EXC-R400, EXC-R530, SXF350, SXF250, EXC500SM, ADV990, 690Rally

5

Okulary raczej wielkości średniej :) Takie prostokątne bez oprawki u dołu szkła...

Czyli  trzeba jechać i mierzyć...

Właśnie znajomy pisał o tych Leoshi i tez mówił, że na okulary mu pasują...

6

Ja jeździłem cały czas w okularach, po spróbowaniu w soczewkach nigdy już nie włożę okularów pod google. Wygoda, zero kombinacji i uczucie jakbyś był "normalny" :D

7

Ja bym się obawiał tego co może się stać z okularami w razie gleby. Soczewki jw. są nolepsze!

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

8

nie wiem co to musiałaby być za gleba, chyba kierownica musiałaby mi się wbić w twarz :D

ja próbowałem soczewek i wg mnie się zupełnie nie nadają - po pierwsze powietrze wieje, więc oko się zaraz poci i zalewa.

To samo z potem - spływa do oka i soczewka zaczyna drapać...

fakt faktem, wolałbym jeździć bez okularów, ale jestem za ślepy :D

MOTOFREAK - BARTOSZ KOWALEWSKI - Serwis motocyklowy inny niż wszystkie
myjka ultradźwiękowa
https://motofreak.waw.pl/
Aprilia SXV 450

9 Ostatnio edytowany przez n-man (2015-04-04 13:30:31)

tylko soczewki! nic Ci się nie brudzi i co najważniejsze nie zagina Ci się obraz na krawędziach no i nie masz martwego pola w soczewkach, nic nie paruje ani nic. nosze już 8 lat. próbowałem różne i najlepsze się okazały miesięczne do spania  purevision. Te Twoje argumenty to jakies niezrozumiałe, toż w googlach nie wieje Ci w oczy. przed chwilą sprawdziłem i do 100% accuri okulary się mieszką tylko jakas gumka sie nagina troche

Husqa smr 570

10

n-man napisał/a:

tylko soczewki! nic Ci się nie brudzi i co najważniejsze nie zagina Ci się obraz na krawędziach no i nie masz martwego pola w soczewkach, nic nie paruje ani nic. nosze już 8 lat. próbowałem różne i najlepsze się okazały miesięczne do spania  purevision. Te Twoje argumenty to jakies niezrozumiałe, toż w googlach nie wieje Ci w oczy. przed chwilą sprawdziłem i do 100% accuri okulary się mieszką tylko jakas gumka sie nagina troche

dokladnie tylko soczewki, wiele lat męczyłem sie z okularami w kasku i to jedyne rozwiązanie które daje pełen komfort, a jak wieje i zalewa potem to nie ma roznicy czy na gołe oko czy na soczewke i nic nie drapie ani nie przeszkadza, ja akurat uzywam jednodniówek , 2tygodniówki były zbyt twarde,ale to już kwestia oka i preferencji.

11

ja polecam [url]http://allegro.pl/soczewki-pure-vision-purevision-6-sztuk-i5208024122.html[/url] takie coś, normalnie w nich śpisz a z  rana tylko zakrapiasz oczy i jest gites. w miare możliwosci wyciągasz i nosisz okulary  np przy weekendzie i jest ok. Jak chcesz miększych to polecam te: [url]http://allegro.pl/soczewki-biofinity-nightday-wysylka-gratis-i5226077253.html[/url] też do spania.

Husqa smr 570

12

Również polecam soczewki! :)
Od 4 lat noszę i... nie mam zamiaru wracać do okularów, nosząc miesięczne praktycznie kompletnie zapomina się, że ma się jakąkolwiek wadę wzroku.

Jedni zbierają znaczki, Drudzy chodzą do kina... A MY LUBIMY, JAK NAM SKACZE ADRENALINA!

13 Ostatnio edytowany przez rommel (2015-04-05 15:21:06)

levis napisał/a:

nie wiem co to musiałaby być za gleba, chyba kierownica musiałaby mi się wbić w twarz :D

ja próbowałem soczewek i wg mnie się zupełnie nie nadają - po pierwsze powietrze wieje, więc oko się zaraz poci i zalewa.

To samo z potem - spływa do oka i soczewka zaczyna drapać...

Jeżdże od 7 lat w soczewkach, zrobiłem w nich z 60 tys km(dopisze że nie w jednej parze na wszelki wypadek hehe), w warunkach -15 stopni do +40 ale takie rzeczy pierwszy raz czytam :D

Terror Kitty Crew
500->650->600->1000->625->450->125->1200