31

Odp: MIASTO - TRASA duży problem

Już w 3 i 4 poście pisaliśmy Ci dziobal i dziobal... ale Ty tak jakbyś tego nie widział i nagle piszesz "powiedzcie coś o dziobalu"

Rzecz w tym, że jeśli prosisz o poradę to warto się skupić nad tym co piszemy.
Bo w innym wypadku pomyślimy... czy jest sens mu radzić skoro on i tak nikogo nie słucha !!

Nowe wcielenie CRFy - SPRZĘT DO TURYSTYKI :))))) Super Duke 990 "R"
CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /
Yamaha XS 360 Cafe Racer 78 rok;) CR

32

a moze 950 lub 990 sm, ostatnio zrobilem trase 700km i bylo ok...

33

spokojnie....  pytam o dane techniczne a Ty mowisz oczym innym, ze dziobal to juz wiem.

jak sprzatnie to trudno kupie innego na te chwile interesuje mnie ten ;)

na ogledziny zabiore mechanika znajomego, co prawda ten jest najtanszy ale z najwiekszym przebiegiem no i z anglii wiec trzeba uwaznie wszystko obejrzec.

co do 990 mysle ze jednak nie, jestem bardziej za ciut mniejsza pojemnoscia, porecznoscia itd..

i apropo wersji prestige.. jakos wole SM na druciakach nie na feldze jakos mi nie podchodzi. to samo tyczy sie kolorystyki jak ktm to na pomaranczowo, poprostu podoba mi sie markowo :) wiadomo sa gusta i gusciki

Wheelieeeeeeee

34

Jak coś to ja będe niebawem swojego sprzedawał, zdjęcie dawałem już w tym temacie, cena napewno wyższa od tego co pokazałeś ale za to jest gwarancja, fajny wydech i fakturka.

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

35

odkopuję, żeby nie tworzyć nowego tematu.

W przeciągu miesiąca chcę kupić smc 690 lub sm 640 (budżet do 25 tyś ale nie musi zostać cały wykorzystany, motocykl kupuję na podstawie jego stanu, a nie tylko ceny)
Czy takie KTM'y nadają się na jakiekolwiek trasy pod kątem mechanicznym (swoje zmęczenie i niewygodę ogarnę)?
Jeżdżę 14 lat na motocyklach, więc jakieś doświadczenie zebrałem, jednak z supermoto nie miałem jeszcze doczynienia stąd moje pytania, wątpliwości.
W czerwcu jedziemy ze znajomymi do Włoch, ok 1500 km w jedną stronę, podzielone na 2 dni jazdy, bo na 1 raz to katorga. Czy mechanicznie ten motocykl da radę pojechać tą trasę? Pytałem w salonie KTM i jeden mechanik powiedział, że absolutnie wybić sobie ten pomysł z głowy, 2 inne osoby za to, że bez najmniejszego problemu, jedynie trzeba wziąć pod uwagę spore zużycie oleju.

Jak to jest z Waszych doświadczeń?

Mam też Yamahę R1, na której moge pojechać, bo na 100% sobie poradzi spokojnie z taką trasą, jeżeli KTM nie wytrzyma, bądź istnieje jakie większe ryzyko, jednak wolałbym KTM jednak.

Podzielcie się proszę Waszymi doświadczeniami.

Albo ostRRRo albo wcale!

36

na zdrowej 690tce możesz lecieć bez problemu

https://www.bikepics.com/members/81

37

A jak kwestia oleju, filtrów? Dostałem info, żeby mieć ze sobą zapas.
Jakie prędkości przelotowe są bezpieczne dla takiego SMC? Dziobal całkowicie odpada.

Albo ostRRRo albo wcale!

38

[url]https://www.facebook.com/RoadtripSupermoto2012[/url]
[url]http://www.youtube.com/watch?v=avErhgLl9UM[/url]

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

39

Sam zrobiłem na Smc prawie 800km w jeden dzien, co do komfortu to mozna założyć siedzenie żelowe, czy wygodniej tego nie wiem ale ponoć tak

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

40 Ostatnio edytowany przez lepko (2015-03-31 13:40:44)

Jeśli przeszedł ostatnio jakiś serwis to nie widze zadnego problemu, kontrolować poziom oleju i tyle. Jedyne co, ze mnie boli zad juz całkiem niezle po 250 km ;]

Suzuki Bandit 600 -> SMC 690

41

Pytanie jeszcze czym znajomi jadą, bo jak sportem albo turystykiem, to po wakacjach możecie już być nieznajomymi (przynajmniej jeśli chodzi o wyjazdy na moto).

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

42

Gierwi ma słuszną uwagę - na takie wycieczki trzeba się wybierać z ludźmi i motocyklami, co latają takim samym tempem.

Ja tylko raz pojechałem z nowo poznanymi ludźmi na zlot 400km. Jedna dziewczyna miała cykawę i maks 110km/h, na zakrętach 50km/h na swojej GPZ500s. Generalnie moje Kawasaki ZX9R spaliło wtedy 4,8L na 100km to sobie sami możecie wyobrazić jakie było tempo, ból dupy i pleców oraz ilości piw, które musiałem wypić, żeby je zredukować po dojechaniu na miejsce :D

Dla porównania ze starą ekipą spalanie w trasie wynosiło 8.5L.

Także zastanów się nad tym co mówi Gierwi :D

MOTOFREAK - BARTOSZ KOWALEWSKI - Serwis motocyklowy inny niż wszystkie
myjka ultradźwiękowa
https://motofreak.waw.pl/
Aprilia SXV 450

43

Jedziemy bardzo mieszana ekipa od cbr 1000rr, przez BMW GS 1200, Fazer 600, XJ6. Tempo mamy założone max 140, wiec to nie problem. Jeździłem juz z nimi, wiec o tempo sie nie boje. Chodzi mi jedynie o pewność dojechania na sm, no nie ma nic gorszego jak martwienie sie przez cała drogę czy cos padnie czy nie.
Swoje motocykle zawsze utrzymuje w perfekcyjnym stanie ale wiem, ze niektóre po prostu konstrukcyjnie pewnych rzeczy nie wytrzymają.
Rozumiem z Waszych odpowiedzi, że jednak nie mam sie czym martwić i to mnie bardzo cieszy. Wszelkie niewygody przetrwam, bo w zamian dostanę tydzień jazdy po krętych, włoskich drogach i chciałbym tego doświadczyć na KTM'ie właśnie.
A swoją drogą cieżko znaleźć zadbane SMC, a na nowe SMC-R 35-38 tys nie wydam.

Jeśli nasuwają się Wam jeszcze jakieś uwagi, bardzo prosze o info i dziękuje bardzo za dotychczasowe :)

Albo ostRRRo albo wcale!

44

nie wiem jak kanapa w tymże ktm ale u mnie np 200km to zajebisty max dla mojej sraki, moze byc potem walka z bólem, tak jak pójście na wesele w ciasnych niewygodnych butach, będziesz tylko myślał kiedy to sie skończy ale to tylko moje zdanie

Husqa smr 570

45

Mi bardziej przeszkadza napór wiatru, ale jestem dość wysoki. Na długich prostych można dostać szału.