Odp: Husaberg FE 450 E 2004 by hacker33
siedzi trochę wyżej, czy mi się wydaje :) ?
myjka ultradźwiękowa
https://motofreak.waw.pl/
Aprilia SXV 450
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Husaberg » Husaberg FE 450 E 2004 by hacker33
Strony Poprzednia 1 … 22 23 24 25 26 … 30 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
siedzi trochę wyżej, czy mi się wydaje :) ?
o jakieś 27mm... ale niżej:)
Bardzo fajnie sobie radzisz hacker, zawsze z przyjemnością śledzę Twoje projekty. Aczkolwiek mi osobiście nie podobają się te Bergi, ten prześwit na środku motocykla i kopniak z lewej strony to według mnie pomyłka.
Hacker jakbys zarzucil jakas okleina albo najlepiej plastiki np czarne to juz w ogole wygladalby przeswietnie z czarnymi zawiasami
Kopka z lewej strony w niczym nie przeszkadza
Ponieważ pomimo nowego łożyska z uszczelniaczem zaczął mi ciec olej przez otwór pod pompą wody, postanowiłem zamówić upgrade w postaci zestawu o nazwie ORANGEBERG WEEPHOLE KIT.
Koszt 300zł
[url]http://husaberg.org/mechanical/12056-orangeberg-weephole-kit.html[/url]
Bardzo pomysłowy patent dając możliwość wymiany w późniejszym terminie samego simmeringu za parę złoty, a nie łożyska za 90zł.
Miejmy nadzieję, że się sprawdzi:)
Cześć,
Pomierzyłeś może przed montażem te zabawki? Jakie są oznaczenia uszczelniacza i łożyska?
niestety nie
uszczelniacz to jakiś zwykły metryczny
natomiast łożysko może być dorabiane
Co znaczy, że łożysko może być dorabiane?
Zamontowałem części oryginalne (dostałem z Aunera w dwa dni), ale myślę na przyszłość. Rozwiązanie fabryczne bardzo mi się nie podoba.
300 plnza kawalek tulejki to przegieli
Każdy chce coś zarobić, zresztą w Australii czy w USA takie kwoty nie robią wrażenia. Ja będę do tematu podchodził sam, muszę tylko dowiedzieć się jakie muszą być tolerancje i pasowanie.
Hacker jeszcze jedno pytanie do Ciebie: wklejałeś to czy użyłeś sylikonu?
Wciskasz identycznie jak łożysko.
Żadnych silikonów ani klejów nie trzeba.
Zdjąłem pokrywę i pierwsze warga simmeringu jest powykręcana i wypadła sprężynka.
Hacker wiesz juz co bylo przyczyna zerwania simmeringu ?
Czy jak zakladales pokrywe to miales zalozony simmering pompy wody(maly od strony pompy). Jak skladalem u siebie to warga uszczelniacza simmeringu zahaczala o uskok na walku (przejscie z 10mm na 12mm) wtedy wykreca simmering i spada sprezynka, jezeli miales zalozony maly simmering (wodny) to tego nie zobaczysz jezeli nie to widac co sie dzieje
Zapewne tak było jak piszesz.
Dałem nowy simmering i działa jak trzeba.
Strony Poprzednia 1 … 22 23 24 25 26 … 30 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Husaberg » Husaberg FE 450 E 2004 by hacker33
Wygenerowano w 0.037 sekund, wykonano 71 zapytań