46

Odp: Crash pady.

hanskloss napisał/a:

ja mam handbary a do tego takie złote kapselki, kupione dla widoku ale zabezpieczają końcówki kierownicy:
[url]http://cgi.ebay.co.uk/Motrax-Bar-end-crash-protectors-RED-MCPR-/330283824278?cmd=ViewItem&pt=UK_Motorcycle_Parts&hash=item4ce6733496[/url]

Można coś takiego znaleźć u nas na allegro??

47

tedi90 napisał/a:
hanskloss napisał/a:

ja mam handbary a do tego takie złote kapselki, kupione dla widoku ale zabezpieczają końcówki kierownicy:
[url]http://cgi.ebay.co.uk/Motrax-Bar-end-crash-protectors-RED-MCPR-/330283824278?cmd=ViewItem&pt=UK_Motorcycle_Parts&hash=item4ce6733496[/url]

Można coś takiego znaleźć u nas na allegro??

Tak, człowiek który sprzedaje graty Zety i DRC ma to w swojej ofercie

DR-Z 400ESM sold

48

Z powodu deszczu udałem sie do castoramy i kupiłem crash pady  :)

Całość kosztowała mnie niecałe 50zł. Jeśli ktoś bedzie chciał sobie cos takiego zrobić po taniości to tuleje znajdują sie w alejce 23 w castoramie na popularnej  :)

Kupiłem gwintowany pręt i kilka śrubek i podkładek całość wyszła tak jak na fotach. Na koniec cały kit przeszedł mały test tzn: pod ciężarem 86kilo trzyma fason!!! Planuje jescze modyfikacje ale potrzebuje warsztatu a konkretnie imadła. Tworzywo jest dość twarde próbowałem rozwiercić na próbe pod wiekszy pręt i niestety wiertło stawało mi miedzy butami  :) Może to nie jest drc lub inna firma ale raczej bedzie działać  :)

Post's attachments

Attachment icon Zdjęcie004.jpg 78.66 kb, 118 downloads since 2010-05-16 

Attachment icon Zdjęcie006.jpg 43.91 kb, 108 downloads since 2010-05-16 

Attachment icon Zdjęcie007.jpg 47.37 kb, 122 downloads since 2010-05-16 

Attachment icon Zdjęcie008.jpg 91.72 kb, 135 downloads since 2010-05-16 

Attachment icon Zdjęcie009.jpg 83.42 kb, 120 downloads since 2010-05-16 

Attachment icon Zdjęcie010.jpg 97.15 kb, 106 downloads since 2010-05-16 

Attachment icon Zdjęcie011.jpg 72.41 kb, 120 downloads since 2010-05-16 

320mm Supermoto Racing rotor orange motomaster flame bitch  :D

49

bico napisał/a:

Całość kosztowała mnie niecałe 50zł. Jeśli ktoś bedzie chciał sobie cos takiego zrobić po taniości to tuleje znajdują sie w alejce 23 w castoramie na popularnej  :)

Kupiłem gwintowany pręt i kilka śrubek i podkładek całość wyszła tak jak na fotach. Na koniec cały kit przeszedł mały test tzn: pod ciężarem 86kilo trzyma fason!!! Planuje jescze modyfikacje ale potrzebuje warsztatu a konkretnie imadła. Tworzywo jest dość twarde próbowałem rozwiercić na próbe pod wiekszy pręt i niestety wiertło stawało mi miedzy butami  :) Może to nie jest drc lub inna firma ale raczej bedzie działać  :)

Jest również opcja w głowie żeby zrobić cp które osłonią dekle

50

bico napisał/a:
bico napisał/a:

Jest również opcja w głowie żeby zrobić cp które osłonią dekle

W jakim dokładnie dziale tego szukać? Bo dzisiaj przeszedłem castorame chyba z 3 razy i nie znalazłem  :/

DR-Z 400 SM ----> WR 450 SM

51

z tego co pamietam są tam też metalowe kątowniki i jakieś bajery do bram ozdobne kute chyba :)

52

W związku z tym, że deszcz, za oknem postanowiłem zrobić to co już długo odwlekałem - zostać bohaterem w swoim domu i zrobić crash pady na ośki :) Bohaterem co prawda nie zostałem ale crash pady zrobiłem  :P

Materiały:
- 4 kółka od deskorolki (nowe kosztują ok 40-50 zł) ja wziąłem z mojej starej deski,
- 2 gwintowane druty (w moim przypadku 8mm i 6mm) koszt łącznie 5 zł,
kilka nakrętek i podkładek
- godzinę wolnego czasu,

Jeżeli macie kółka od deski założeni crashy to grosze ;)

[url]http://img185.imageshack.us/i/100819133000.jpg/[/url]

1. Zakładamy kółko na pręt i blokujemy z obu stron nakrętkami

[url]http://img685.imageshack.us/i/100819133058.jpg/[/url]

2. Wkładamy pręt z kółkiem w ośkę, zakładamy na próbę crash pad i przycinamy pręt do odpowiedniej długości,

[url]http://img843.imageshack.us/i/100819133334.jpg/[/url]

3. Zakładamy drugie kółko i całość blokujemy nakrętką. Z przednią ośką robimy tak samo  :D

[url]http://img17.imageshack.us/i/100819133631.jpg/[/url]

[url]http://img718.imageshack.us/i/100819142847.jpg/[/url]

Myślę, że w przyszłości, komuś może się ten poradnik przydać  :cool:

Go big or go home!
Największa forma kontroli jest wtedy kiedy myślisz, że jesteś wolny.

53

przy konkretnym paciaku upierdoli ci te "crashpady" i narobia wiecej szkowy jak pozytku....

suzuki ts50-->yamaha xt125x-->ktm lc4 SM HF-->ktm exc530sm-->ktm 450 smr :D

KTM the best fuck the rest

54 Ostatnio edytowany przez Bart03 (2010-08-19 17:12:49)

Rzeczywiście to   

daniken napisał/a:

gwintowane druty

, podejrzewam że wygniesz je własnym rękoma, NA GLEBĘ MOGĄ BYĆ ZA SŁABE :| U siebie mam pręt o śr. 12mm i wydaje mi się to absolutnym minimum

NovoPerformance.pl

carbon.na.allegro.pl
SM450RR!! #88

55 Ostatnio edytowany przez cross (2010-08-19 17:31:34)

8-10 daja rade spokojnie ale 8-10 mm to jest srednnica preta nie gwintu :)to po A a poB to newralgicznym punktem jest to ze te kółko odstaje na nakretce i nie ma zdnego podparcia ... normalnie crahspad jak robiłem to był wewnatrz wydrazony tak ze nakretka sie chowała w nim a on sam opierał o klocek od regulacji naciagu łancucha
http://p1.bikepics.com/pics/2009/02/06/bikepics-1562710-full.jpg

56

Kółka od deskorolki na pręcie 8 też dają rade nie siejcie zamętu, wystarczy pogłówkować przy montażu, tak by cała nakrętka weszła do wnętrza.
Są dwie szkoły... jedna mówi że materiał nie może być twardy... bo to wam nie wyhamuje motocykla sunącego ślizgiem po asfalcie.
No i druga szkoła, tylko technologie z lotów kosmicznych NAASA  ;) i nie ma innej opcji.

Nowe wcielenie CRFy - SPRZĘT DO TURYSTYKI :))))) Super Duke 990 "R"
CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /
Yamaha XS 360 Cafe Racer 78 rok;) CR

57 Ostatnio edytowany przez daniken (2010-08-19 18:10:03)

cross napisał/a:

przy konkretnym paciaku upierdoli ci te "crashpady"

no lekko ;) po to one są.  W lesie i na szutrze leżałem z nimi już kilka razy i jeszcze są całe (dlatego dopiero teraz to wstawiłem na forum) Nie ścigam się na torze, więc luzz  :cool:

cross napisał/a:

8-10 daja rade spokojnie ale 8-10 mm to jest srednnica preta nie gwintu :)

Sorry, mój błąd.

cross napisał/a:

... a po B to newralgicznym punktem jest to ze te kółko odstaje na nakretce i nie ma zdnego podparcia ... normalnie crahspad jak robiłem to był wewnatrz wydrazony tak ze nakretka sie chowała w nim a on sam opierał o klocek od regulacji naciagu łancucha

Dzięki za info. Jak swoje roz***** to spróbuje zrobić coś takiego jak ty masz  :D

Edit...

dukeSebo napisał/a:

Kółka od deskorolki na pręcie 8 też dają rade nie siejcie zamętu, wystarczy pogłówkować przy montażu, tak by cała nakrętka weszła do wnętrza.

Dobrze gada, nalejcie mu ;)

Nie jestem jakimś specem od mechaniki i w większości przypadków uczę się na błędach, więc dzięki za wszystkie rady ;) Postaram się je wykorzystać przy nowych "kraszach"  :cool:

Go big or go home!
Największa forma kontroli jest wtedy kiedy myślisz, że jesteś wolny.

58

nie pope;niles bledu w opisie szpilki bo szpilka 10 ma gwoint 10 pret ma z 8 ? wiec dla uzyskania np. 10 musisz kupic 12 i stoczyc gwint to zera a uzyskasz 10 :) ofc wartosci teraz podane sa wyyslone :) powo nastepnym rzem :)

59

cross napisał/a:

nie pope;niles bledu w opisie szpilki bo szpilka 10 ma gwoint 10 pret ma z 8 ? wiec dla uzyskania np. 10 musisz kupic 12 i stoczyc gwint to zera a uzyskasz 10 :) ofc wartosci teraz podane sa wyyslone :) powo nastepnym rzem :)

cross pije teraz 2 drinka ale zdaje mi się że ty wypiłeś już więcej  :lol:

Pracuję i żyję w Polsce dzięki bogu i rodzicom  było mnie stać na SX 520  :D  i na pamiętne REJU ...o i rinkon 680 .. to dzięki rodzicom i sąsiadce :D

60

po opercaji na antybiotykach jestem wiec alkohol to to bankowo nie jest ;)