16

Odp: S1 Supermoto World Championship w Poznaniu

Mally, dla swoichnie robia wiele ale raczej "swoi" tam robią SpeedDay, TrackDay bo na tym idzie zrobić grubą kasę. Na trening supermoto przyjeżdża kilka osób i było parę okazji do wjechania na mały tor po SpeedDay'u, ale to nie były regularne treningi typu warszawskiego (gdzie nie czepiając się też nie ma rundy MP i PP ;-) ). Wy robicie to bardziej własnym sumptem, na udostępnionym przez klub terenie. U nas klub trzyma tor w garści i chce z tego ciągnąć szmal w takich czy innych układach (ze szczególnym naciskiem na słowo UKŁADY). U nas kilka osób za 50zł na godzinę to tylko zawracanie dupy i niepotrzebny kłopot a w zasadzie strata, bo musi być karetka i jakiś człowiek z klubu itp..
Mam nadzieję że w związku z MŚ coś się zmieni choć jak niektórzy twierdzą, nadzieja jest matką głupich. A jak to wszystko wypali, to nasz pożal się boże prezydent może coś zrozumie.

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

17

gierwi ja to doskonale rozumiem.
U nas nie ma toru niestety, za to było SM na Intercarsie :)

Też mam nadzieję, że SM wróci do Poznania na zawody.

Pozdrawiam,
Piotrek

18

Po takich MŚ supermoto tor zamkną jeszcze szybciej bo ten ryk singli będzie słyszalny, aż na Ratajach (jest to dzielnica po przeciwległej stronie Poznania). I to nie jest żart tylko szczera prawda.

Ci co nie są z Poznania niech sobie sprawdzą ile kosztuje SpeedDay lub TrackDay. Dodam, że w te dni ilość chętnych nie jest 5 tylko ponad 100.
Teraz wystarczy taka kwotę przedłożyć na supermoto, czyli ilość uczestników wynosi 5-10osób i wyjdzie nam, że dzień jazdy kosztuje 5000zł.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

19

No przede wszystkim trzeba doprowadzić do sytuacji gdzie tor może powstać na potrzeby rundy a potem może służyć dalej poprzednim celom. Tak bywa na świecie i mogłoby bywać u nas.
Pozdrawiam

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

20

to było by coś, jakby się odbyła taka runda, mocno kibicuję!

https://www.bikepics.com/members/81

21

A czemu nie ma przy okazji rundy MP?

22

Bo organizator - jak co do czego dojdzie - to prywatna firma BPROM. Oni mają umowy z FIM na organizację MŚ S1 i nie interesują ich krajowe mistrzostwa, coś jak MotoGP.

23

Materka napisał/a:

Bo może PZM wystawi kadrowiczów do startu w MŚ i po prostu kilku zawodników nie pojechało by w MP, jest runda MŚ w Polsce wypadało by żeby kogoś wystawić chociaż baty będą ogromne heheh:)

24

+ jest taki, że to jest nasz tor który każdy dobrze zna, nie mówiąc już o Mańku który się na nim wychował

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

25

Niestety to jest PL, zawsze się coś znajdzie lub ktoś kto rzuci kłody pod nogi, tak jak w przypadku lotniska w bp. Wszystko się kręci wokół kasy. Tutaj ładnie wszystko pięknie ale nie zdziwię się jak w ostatniej chwili coś komuś odp... czego bym nie chciał.

VOR 530 SM-R   &   KAWASAKI KX 250 SM STUNT
CA Technology

26

gierwi napisał/a:

Bo organizator - jak co do czego dojdzie - to prywatna firma BPROM. Oni mają umowy z FIM na organizację MŚ S1 i nie interesują ich krajowe mistrzostwa, coś jak MotoGP.

W Austrii są krajowe wyścigi w tym samym miejscu i terminie.

zural_Jedrzej napisał/a:

Bo może PZM wystawi kadrowiczów do startu w MŚ i po prostu kilku zawodników nie pojechało by w MP, jest runda MŚ w Polsce wypadało by żeby kogoś wystawić chociaż baty będą ogromne heheh:)

To dobre :-) a na poważnie to czy ktoś by chciał?

27

zural_Jedrzej napisał/a:
Materka napisał/a:

Ja na ochotnika - z resztą dostałem zaproszenie na pokazy.... :-)

100% koncentracji = 100% satysfakcji - moje małe enduroooo - #997 rejsing
O nas http://www.youtube.com/watch?v=z5LUptOcE_o&feature=youtu.be
Part 1  http://www.youtube.com/watch?v=l-6jEjyYJpg
Part 2  http://www.youtube.com/watch?v=PWdubyCHfnQ

28

Materka napisał/a:
gierwi napisał/a:

zural_Jedrzej napisał/a:

W Polsce jak były historyczne MŚ w Gdańsku w motocrossie w latach 90 to polacy lecieli , zrobić rundę i nikogo nie wystawić bo wstyd?

29

zural_Jedrzej napisał/a:
Materka napisał/a:
gierwi napisał/a:

zural_Jedrzej napisał/a:

W Polsce jak były historyczne MŚ w Gdańsku w motocrossie w latach 90 to polacy lecieli , zrobić rundę i nikogo nie wystawić bo wstyd?

Zgadzam się z tym, bo w takim razie  po co ta cała szopka z nominacjami do KADRY NARODOWEJ

TM

30

A nie ma tam jakichś większych wymagań żeby być dopuszczonym, kwalifikacje albo coś w tym stylu.
Czy wystarczy tylko nominacja PZM?