16 Ostatnio edytowany przez wyrzyk969 (2015-02-23 22:14:11)

Odp: Tor na lotnisku

Niestety zimą będzie pobierana opłata, czynsz to czynsz ale przy podpisywaniu umowy postaram się dogadać aby był mniejszy w okresie zimowym. Co do miejscowych to jest tak, że chętni są ale dopiero jak tor będzie bo sceptycznie podchodzą do tego. W poprzednich latach nic nie dało się zrobić bo stary prezydent blokował i tak się przyzwyczaili. Jak na razie dwóch się zadeklarowało i to jeden na mx lata a drugi nie ma nic w tej chwili ale uważa że pomysł fajny, a 50zł może zaryzykować i za jakiś czas sm kupi. Jest kilku co się zastanawia i ma dać znać do poniedziałku. Też bym wolał aby ludzie opłacający to, byli z okolic. Wiem na pewno, że jak będzie tor to osoby się znajdą. Co do przyjezdnych to myślałem nad zapłatą za dzień latania w wysokości 20zł. Z tej kasy będzie szło na utrzymanie toru w sensie remontowym. Ja już wiadomość rozesłałem po znajomych i mają przekazać to innym, także czekam na odzew. Pzdr.

VOR 530 SM-R   &   KAWASAKI KX 250 SM STUNT
CA Technology

17

działamy Panowie! :D :)

18

Mnie do listy mozecie smialo dopisac te 50/60 zl miesiecznie to nie majatek ;) a tym bardziej ze daleko nie mam

19

Pypa, pogadaj w Międzyrzecu z ludźmi może się kto znajdzie, wiadomo im więcej tym lepiej. Jutro pogoda dopisuje więc jak będę w BP to pojadę na tor MX i pogadam z ludźmi. A wracając do zimy, to kolce na opony i dzida hehe poza tym idzie ocieplenie klimatu więc krótkie zimy będą. Pzdr.

CA Technology

20

Jeździł raczej nie będę bo nie ciągam moto w rodzinne strony ( jakieś 40-50km od białej) ale jakby pomysł wypalił zróbcie jakieś cegiełki typu wlepy jakieś wydrukowane kozackie foty SM albo coś to chęnie dorzucę pare groszy a pewnie i więcej osób się znajdzie, wiadomo nie co miesiąc ale i tak byście mieli nawet z takiej jednorazowej akcji na jakieś pierdoły czy czynsz na zimę właśnie.
pozdro i powodzenia w realizacji

21

ale zajebista inicjatywa:) 3mam kciuki żeby wypaliło

Husqa smr 570

22

Do ADMINA, na forum zaglądam tylko ze względu na tematy związane z MISTRZOSTWAMI POLSKI, na głównej odświeżają się ostatnie napisane posty w kategorii MISTRZOSTW POLSKI i PP, a tu ostatni wątek to NIE MP i PP tylko lotnisko w Białej.. czy możemy przenieść wątek do innej kategorii?

P.S. Odnoście samego projektu, życzę wam powodzenia, fajna inicjatywa. Pozdrawiam!

NovoPerformance.pl

carbon.na.allegro.pl
SM450RR!! #88

23 Ostatnio edytowany przez wyrzyk969 (2015-02-22 18:19:12)

zakładając ten temat tutaj sugerowałem się tym, że jest tu Tor Lublin, Tor Toruń itp. można przenieść w inny dział jak tu nie pasuje, co by faktycznie zamieszania nie było. Pzdr.

CA Technology

24

Rozmawiałem z Beatą z Automobilklubu Lubelskiego :) jest ogromna szansa że na majówkę, jeśli uda Nam się ogarnąć tor zrobimy wyścigi supermoto :) To będzie to samo co w lublinie, czyli Wyścigowe Motocyklowe Mistrzostwa Lubelszczyzny :)

25 Ostatnio edytowany przez wyrzyk969 (2015-03-07 00:24:57)

Bardzo fajna informacja, będziemy się starać, żeby wyrobić się. Uważam, że w miesiąc powinno się udać, ja zawieszam projekt zwany KX na rzecz toru, także cała kasa z moto idzie na budowę. Z pierwszych tematów usunąłem cenę jaką mi proponowali ponieważ się zmieniła. Co jak co, zrobiłem już poruszenie w mieście jak i tu tą informacją, więc nie wycofam się z tego. Ogólnie udało mi się nazbierać dość liczną liczbę osób z okolicy, także będzie dobrze, jak co to ze swoich dołożę, odmówię sobie piwa i najwyżej będę pić wino żony razem z nią hehe (wole piwo jak wino ale z braku laku dobre i to). Płatność za miesiąc, jak ktoś będzie chętny to nadal pozostaje te 50zł. Jutro z rana mam dzwonić z terminem ustalenia podpisania umowy i wszystko będzie jasne (wtorek, środa). Mam nadzieje, że wyjdzie dobrze i uda się zorganizować zawody na majówkę. Pzdr.

CA Technology

26

Co za kurwy, zwęszyli interes, bo gość poważnie zainteresowany to co się będą szczypać. Polska.

https://www.bikepics.com/members/81

27 Ostatnio edytowany przez wyrzyk969 (2015-03-07 00:27:43)

Już tak nie przeklinaj ich hehe dzisiaj z nim rozmawiałem i umówiony jestem na jutro rano, to będzie wiadomo co i jak. Wspominałem wcześniej, że chce 20000-25000m2 więc pewnie się zwiększy. Tak czy tak, nawet jak będzie wyższa to raczej nie, aż taka jak nauka jazdy płaci, chyba. Zobaczymy. Jak będzie dobrze to sobota i niedziela zaczynam robotę przy torze. Trzeba się wyrobić na zawody na majówkę. Pzdr.

CA Technology

28

Wyrzyk i co tam słychać?

29 Ostatnio edytowany przez wyrzyk969 (2015-03-05 11:15:34)

Wyszło tak, że muszę czekać hehe biurokracja. Dodatkowo okazało się, że część terenu należy do nadleśnictwa, to musiałem do nich pisma pisać i czekać na odpowiedź. Potem czekałem prawie tydzień na leśniczego, bo musiał to zobaczyć swoim okiem. Zmiana toru i zrobienie bardziej profesjonalnej mapki. Załatwienie toitoia, bo wymagają, tak jak wywóz śmieci. Nie takie hop siup jak myślałem ale wszystko jest na dobrej drodze. Wszystkie pisma itp. już mam załatwione. Czekam tylko na pisemną zgodę z ZGL (formalność bo zgoda jest ale pismo oficjalne musi być). Jak będzie pismo to idę do kierownika lotniska pisać umowę. Teren większy będzie bo 24000m kwadratowych i przez to cena większa plus opłaty za obsługę toitoia i śmieci ale wydaje mi się, że nazbieram tyle ludzi aby pokryć koszta. Jak nie to dołożę trochę, a ludzi się nazbiera jak już powstanie obiekt. Roboty tam będzie od ch...ja, także nie wiem czy na majówkę się wyrobię z tym. Oczyścić samą sekcję terenową sporo zajmie (30m x 300m) pełno tam gałęzi pod trawą, mała część toru będzie na płycie betonowej ale, że zajmuję całą szerokość pasa to też muszę oczyścić wszystkie płyty z mchu i dzikich drzewek, zrobi się wszystko. Tak jak pisałem, czekam teraz na pisemko i tyle, a powiedziano mi we wtorek, że powinno być to jeszcze w tym tygodniu. Pzdr.

nowy plan:

w najwęższym miejscu tor ma 8m szerokości, a długość to praktycznie równe 1000m

http://vader.joemonster.org/upload/qpn/134918917224bfdtor80x300satelita01.jpg

CA Technology

30

Jakbyś potrzebował jakiejś pomocy to dawaj znać. Zresztą skrobnę pw.