Temat: Tor na lotnisku
Witam, jakiś czas temu pisałem o organizacji toru na lotnisku w Białej Podl. Dzisiaj odbyłem rozmowy z ludźmi z urzędu miasta odpowiedzialnymi za lotnisko. Wszyscy są bardzo chętni na takie imprezy. Przeciwwskazań nie ma żadnych. Jedyny ich wymóg to miesięczna opłata. Teren po podpisaniu umowy staje się całkowicie do naszej dyspozycji, możemy sypać piach, kłaść opony, malować linie różne itp. teren lotniska jest zamknięty i ochraniany, także nikt na dziko się tam nie wbije. Umowę jak i inne sprawy organizacyjne biorę na siebie. Mam dostęp to sprzętu koparko-ładowarka, ziemię na teren już mam, opony także. Co do spraw hałasu to też bez problemu bo daleko od zabudowań. Dojazd na inne imprezy (drift, SBK) do tej pory były tym pasem i po podpisaniu umowy teren staje się nasz i w czasie imprez co by nam nie jeździli możemy taśmą odgrodzić dużo dalej, tak aby jeździli inną drogą. Powiedzieli mi, że cena na początku była by mniejsza niż ta co podali aby było więcej kasy dla nas na początek na organizację toru. Uważam, że cena nie jest duża, a rozbicie jej na kilka osób będzie prawie nie odczuwalne po kieszeni. Ja profitów żadnych nie chcę mieć z tego. Jakbym mógł to sam chętnie bym zapłacił za wszystko aby powstał tor. Możliwości są, teren jest, kwestia chęci i robienia składki na utrzymanie tego. Jeżeli się uda to podejmę się o dbanie o tor i wszystkie inne sprawy. Jeżeli uważacie to za sensowne to piszcie propozycje trasy co by wiedzieć ile miejsca zagospodarować i ruszyć z tym tak aby na wiosnę coś powstało. Obecnie dostępny jest teren jak na foto (100m szerokości i wzdłuż jak wyjdzie)
Uważam to za ciekawe rozwiązanie i mam nadzieję, że pomożecie. Pzdr.
01:
02:
03:
04:
VOR 530 SM-R & KAWASAKI KX 250 SM STUNT
CA Technology