1 Ostatnio edytowany przez badboy (2015-01-06 10:26:58)

Temat: Witam wszystkich

Witam wszystkich.
Mam na imię Piotr, jestem z Pomorza, niedawno kupiłem motocykl MZ 125 SM z 2005 roku, niestety z blokadą na 80km/ h, który wymaga nieco pracy, żeby przywrócić mu dawny blask, gdyż ma kilka usterek, jak brak tylnego hamulca, cieknące a raczej lejące się ;) lagi, poza tym chcę trochę zmienić wygląd, głównie tyłu, bo nie jest zbyt efektowny, tylny błotnik i wielka lampa... wrrrr... strasznie szpeci. Będę starał się na bieżąco wrzucać fotki z efektów moich prac. Szukam osoby z woj. Pomorskiego, najlepiej okolice Starogardu, Trójmiasta, albo po prostu kogoś posiada motocykl MZ 125 SM lub SX, ponieważ mam problem z Instalacją elektryczną w mojej MZ-ce. Problem polega na tym, że gdy ostatnio zacząłem przeglądać instalację elektryczną okazało się, że jest wiązka 2 kabli, która została odcięta, zmostkowana i zaizolowana, nie wiem co autor miał na myśli i do czego ta wiązka szła, szukam więc kogoś kto posiada taki sprzęt żeby podejrzeć gdzie to wpiąć, gdyż silnik nie pracuje jak należy i podejrzewam, że może to być tego przyczyną.
Pozdrawiam

2

Odp: Witam wszystkich

Siemasz ! Masz może jakieś Zdj maszynki ? Odblokowana zamknie niewiele ponad 100 ;d Kiedyś sam się nad taką zastanawiałem lecz zrezygnowałem po przejażdżce :D

Jeździj szybko tam gdzie wolno !

3 Ostatnio edytowany przez badboy (2015-01-06 10:13:48)

Witaj kolego. Z tego co ja się orientuję to odblokowana i na wydechu Sebringa poleci ok. 130km/h, dla mnie wystarczy, z racji tego, że nie mam prawka kat. A tylko B, jestem zmuszony na taką pojemność, a MZ 125 SM to jest najmocniejszy 4 suw w tej pojemności, stąd zdecydowałem się na ten a nie inny motocykl, gdyż 2 suw mnie nie interesuje, tak wiem, zaraz ktoś napisze, że dwusuwy są dużo mocniejsze i szybsze, ale mnie na tym nie zależy, potrzebuję trwały i w miarę bezawaryjny motocykl a ten taki jest. Pozdrawiam serdecznie

4

WITAJJJ :)
naprawiaj sprzęta i jazda na nowy sezon

5

Siemka :)
Niewiele roboty :) W sam raz praca na zimę :)
I dawaj foty moto :)

Lepiej na Hondzie niż na wielbłądzie, bo wielbłąd turysta nie lata 300 :)

6

Cześć

Robię krok w tył, by zrobić dwa do przodu..