Odp: CRF250M Czy warto ? KLX250
można tak powiedzieć
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » CRF250M Czy warto ? KLX250
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
można tak powiedzieć
Nie lepiej kupić kilkuletnią WR250X? To bardzo fajne maszyny.
jasio43 te sprzęty nadają się do przemieszczania z punktu a do b.
Do "zabawy" niestety się nie nadają.
Pojedziesz na Warszawski terror to zrozumiesz.
Ja po pierwszym wypadzie sprzedałem XT600 bo waga koło 150kg przeszkadzała.
na grzyby w sam raz :-]
dziś byłem w hondzie i dowiedziałem się że te moto mają te same silniki co cbr250 , i podobno prędkość maksymalna to około 140km/h . Wygląda to naprawdę ładnie , ale to chyba wszystko.
szukaj WR250X jak chcesz mieć świeży sprzęt.
nie sugeruj się vmaxem , bo w supermoto się nie liczy. Sprzęt bardzo ciężki i bardzo mało mocy , wątpie byś był z niego zadowolony po paru przejaźdżkach
nie no tak akurat v-max nie jest dla mnie najważniejszy , ale uważam podobnie jak wy że ten motocykl mógłby się dość szybko znudzić. Rozglądam się dalej
Już kilka osób napisało- WR250X.
Bezawaryjny, niskie koszty eksploatacji, waga ok 135kg, moc 31KM wystarczy żeby sprawnie się poruszać (0-100km/h ok.7s, v-max ok 155km/h).
Zużycie paliwa ok 4L/100km, przeglądy co 10tys.km, zawory co 30tys.km.
Mam od kilku lat i polecam z czystym sumieniem.
poczytaj artykuły na necie
pierwszy lepszy opis hondy na ścigaczu i jest opisane, że ma silnik od cbr
uważam, że jak się coś kupuje to warto sobie wpierw poczytać jakieś testy nie testy, artykuły, porównania itd.
Jak masz kasę i ma to być pierwsze moto to strzał w 10.
Wypożyczyłem na urlopie taką CRF 250 i powiem Ci że naprawdę fajny motocykl. Bardzo mało palił, wygodna kanapa. Moja luba zakochała się w tym motocyklu. Był wygodny dla pasażera i kierującego. Oddawanie mocy w sam raz dla osób początkujących. Po prostu żwawe miejskie enduro :)
Jeśli natomiast chciałbyś jeszcze się powygłupiać na takim sprzęcie to tak jak koledzy pisali - WR 250 X.
Witam.
Od czerwca zeszłego roku jeżdże tym wynalazkiem głównie do roboty.Wcześniej miałem cbf500, ale jak dla mnie był za ciężki (około 200kg, a teraz 146kg) i nie wygodnie mi się nim jeździło.Tu nie mam żadnych problemów, pozycja w sam raz, przyspieszenie jest całkiem dobre jak na śmieszne 23KM, pali mało, jedynie opony (irc road winner) honda mogłaby dać lepsze.Przeglądy co 12000km.
Sprzęt bardzo dobry do zwykłej jazdy po mieście bo szaleć tym się raczej nie da :).
Kilka numerów temu w motormanii był test tego sprzęcika tylko w brudnej wersji. Ogólnie pisali o tym ok. Typowo do miejskiej nie wymagającej zabawy. Do WR250X to jednak sporo brakuje. Chociaż patrząc na ceny nowych sprzętów gdzie za wr trzeba zapłacić 26-27tyś a nowa crf jest za 16,5 to szczerze miałbym dylemat czy yamaha jest aż o 10tyś lepszym motocyklem :)
Pewności nie mam ale to trochę porównywanie cbr250 do cbr 500 albo 600...
CRF250L/M to raczej alternatywa dla ludzi co nie chcą jeździć skuterem.
Nie do końca chyba. Pomiędzy cbr250 a cbr600 jest 400% różnicy w samej mocy silnika. CRF a WR to 30%. Wagowo pewnie coś ok 15kg na niekorzyść CRF. Oczywiście wr alu rama a tutaj stalowa. Obydwa mają widelec usd. Obydwa wtrysk.
Dalej nie wiem czy aż taka różnica w cenie jest uzasadniona. Cena wr jest nieadekwatna do tego co motocykl oferuje poprostu.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » CRF250M Czy warto ? KLX250
Wygenerowano w 0.044 sekund, wykonano 67 zapytań