Odp: OFF TOP, Wymiana zdań i inne takie dyskusje.
W Warszawie jest firma co dorabia uszczelki ale wyjdzie Ci podobna kwota...
[url]http://www.autouszczelki.pl/kontakt.htm[/url]
Piotrek
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » OFF TOP, Wymiana zdań i inne takie dyskusje.
Strony Poprzednia 1 … 274 275 276 277 278 … 436 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
W Warszawie jest firma co dorabia uszczelki ale wyjdzie Ci podobna kwota...
[url]http://www.autouszczelki.pl/kontakt.htm[/url]
no tak wiem, korzystałem z usług tej firmy, jak dorabiałem uszczelki pod głowicę do KX125.
Mi chodzi o te zwykłe uszczelki papierowe. Jak miałem ściga, to kupowałem normalnie w sklepie, bo tam dekle ściągało się raz na 3 lata.
Ale tutaj, jak mam perspektywę ściągania dekli 2-3 razy w sezonie i każda uszczelka papierowa po 60 zeta, to się mija z celem.
Jak nie znajdę wzoru, to będę musiał kupić i zrobić kopię :-]
A co za problem zdemontować delikatnie dekiel tak żeby uszczelki starej nie uszkodzić i wziąć ją za wzór? Albo za wzór wziąć sam dekiel. Koce grzewcze chcesz sam tworzyć a kopiowania uszczelek nie ogarniasz :P
A nie prościej, skoro wchodzisz w rękodzieło dorobić po zdjęciu kapy? Odcisk na papierze "brudnego" obrysu i nożyczki w ruch. Tak się kiedyś robiło i było git.
no można, ale ja wolałbym mieć już przygotowaną uszczelkę.
Chaw - uwierz mi, że w bardzo wielu przypadkach uszczelka się rozrywa przy zdejmowaniu choćbym nie wiem jak był delikatny :-]
po drugie ja lubię dać cieniutką warstwę dirko, żeby uniknąć zapoceń.
materiał na szczelki ( chyba gambit) mloteczek obstukujesz po ostrych krawedziach docinasz gdzie niegdzie skalpelem i gotowe 10 min roboty. jest to taki papier jakby gumowy nietrzeba silikonu :) [url]http://www.uszczelkicnc.pl/wp-content/uploads/hornet-gambit-af-153.jpg[/url]
pytanie z innej beczki szczególnie do posiadaczy drezyn . dzwonil domnie kolega ze zostalo 2 zabki naciągu łancuszka . ja mu proponowalem wymiane na nowy zeby sie nie grzebać potem w polowie sezonu. jak myslicie wymieniac czy te 3 tys km zrobi ?
niech sprawdzi, czy łańcuch jest równo wyciągnięty - jak równo, to można latać, o ile łańcuch jest z dobrej firmy i modelu :]
mi osobiście jeszcze nigdy nie pękł, ale koledze strzelił przy 140km/h - na szczęście żadnych szkód...
Łańcuch napędowy czy rozrządu.
Jak rozrządu to bym zmienił.
Jak napęd to ciężko powiedzieć gdzie był start dla tego łańcucha.
Ma ktoś może pojęcie o jakim oznaczeniu jest sprężyna na tył, waga ~90kg do exc 06`?
Łańcuch napędowy czy rozrządu.
Jak rozrządu to bym zmienił.
Jak napęd to ciężko powiedzieć gdzie był start dla tego łańcucha.
sry rozrzadu.
tak jak myslałem do wymiany dla spokojnej glowy :)
pytanie z innej beczki szczególnie do posiadaczy drezyn . dzwonil domnie kolega ze zostalo 2 zabki naciągu łancuszka . ja mu proponowalem wymiane na nowy zeby sie nie grzebać potem w polowie sezonu. jak myslicie wymieniac czy te 3 tys km zrobi ?
spokojnie polata te 3000km
po wymianie łańcuszka na nowy nie wiele się zmieni w naciągu
niech kolega wymieni też ślizgi to wtedy się zmieni:)
do Levis-a
a próbowales "kserować" dekiel
ewentualnie posmaruj olejem bądz smarem i przyłóż do kartki ;)
powinno sie udać
ewentualnie jesli bys zakupił uszczelke to zrób ksero na zaś :)
Działa wam rezerwacja biletów na stronie cinema city ?
Strony Poprzednia 1 … 274 275 276 277 278 … 436 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » OFF TOP, Wymiana zdań i inne takie dyskusje.
Wygenerowano w 0.089 sekund, wykonano 46 zapytań