Temat: Problem Luzy Zaworowe CRF 450R 2003.Wydechowe
Witam panowie wziąłem się za pomiar luzów w mojej Hondzie i natrafilem na problem bardziej teoretyczny. Przegladalem mnóstwo filmików na YT i nie tylko,czytałem tematy i serwisówki,ale chce się upewnić,aby dwa razy tego samego nie robić. Mianowicie na ssących pomiar jest prosty i luzy byly jedynie do lekkiej poprawy,lecz problem natrafilem podczas pomiaru wydechowych.
-Ze zmierzonych przezemnie luzów wychodzi,że Lewy Wydech ma 0.16,a prawy 0.21.Natomiast podczas wkladania szczelinomierza podnosi się dźwigienka,co za tym idzie luz który odczytałem jest równy luzowi wydechowemu+luzowi dekompresatora między śrubką a ramieniem? Luz ten między śrubką wynosi bodajże około 0.10-0.11 także już sam nie wiem jak poprawnie to opisać. Czyżby musze zmierzyć luz zaworowy bez podnoszenia tej dźwigienki poprzez wpychanie szczelinomierza,czy zmierzone przezemnie luzy są zrobione metodą poprawną ?
Pozdrawiam i prosze o odpowiedź. To nie jest mój pierwszy motocykl i taka praca,lecz dla świętego spokoju wole się upewnić opiniami osób znacznie bardziej doświadczonych.