361

Odp: Regulamin 2015

hermes napisał/a:

Teraz to już płacz nad rozlanym mlekiem, ale w Toruniu można było porozmawiać z Jackiem, szkoda że nikt tego nie zrobił może teraz nie było by 24 stron tematu... ja rozmawiałem z nim na temat klasy amator w 2015 jako że było sporo głosów że to pierwszy i ostatni sezon jej istnienia – jak widać te głosy to nie prawda o czym zapewnił mnie w rozmowie sam Jacek.

ktm36213621 napisał/a:

Ps. Bawmy się ścigajmy i niech każdy będzie zadowolony nie wypisujmy już tu żali i nie prowadźmy dyskusji nic nie wnoszących. Na rundzie usiądźmy razem i pogadajmy co trzeba zmienić aby było lepiej dla ogółu !!! SM

No właśnie aby uniknąć corocznej "walki" na forum w zimowym okresie. W momencie kiedy spotykamy się na rundach to na jednej z nich (raczej końcowej) możemy usiąść razem zaproponować zmiany, może uda ustalić wspólne stanowisko bo wszystkim chodzi o rozwój SM i nas samych.

Co do cięcia kosztów to proponuję aby w MP i PP w PL można było startować tylko suzuki DRZ 400SM - ograniczy to koszta, wyrówna szanse i pokaże kto jest wtedy naprawdę najszybszy ;-).
Nie widzę też nic złego w tym że kilka osób traktuje starty (treningi, diety itd.) bardziej serio  niż jako weekendowe latanie z kumplami dlatego tak jak Salomon proponuję skończyć osobiste wycieczki - bo niczemu one nie służą.

Mam także prośbę, która dla niektórych wyda się pewnie śmieszna - aby organizatorów i związek w rozmowach traktować jako partnera biznesowego wtedy może i podejście w niektórych tematach będzie lepsze,a torów chętnych gościć SM może będzie więcej.

Rundy na Łotwie - co ustalicie ja się dostosuje
tyle ode mnie pozdrawiam ciepło i serdecznie i do zobaczenia w MP ;-)

Salamon nie Salomon wszyscy mylą haha :p

https://www.facebook.com/tsunamiagataipiotr?ref=hl
# 86 Wuju - Tsunami SM

362

Chwilę człowiek odejdzie i tyle do nadrobienia.
Czytając to trzeba przyznać rację  Kaczce i Mankowi ale aby było dobrze mim skromnym zdaniem można znaleźć kompromis i iść na ustępstwa jeżeli to jeszcze możliwe w zmianie jakiegoś punktu w regulaminie. Dodaję nie mam pojęcia jak on wygląda nigdy z nikim nie rozmawiałem w PZM na ten temat jak nie angażowałem się w żadne sprawy odnoście zmian gdyż kiedyś miałem inne podejście do SM oraz było mi jedno co kto ustali dodatkowo nie wypisywałem się na forum i płakałem a zarazem nic nie robiłem. Polska natura i ma być dobrze.
Piotrek rozumie twoja obawę iż może się to nie sprawdzić walcząc o tytuł.
Chciałbym abyś był jednym z tych co walczą bo walka z tobą powinna być – jesteś szybki ( no i sprytny jak sam to określiłeś haha) co nie zmienia faktu iż już przed sezonem powinieneś się określić na jakich kołach jedziesz i tutaj Maniek ma całkowita rację jeśli chodzi o ten krótki zapis. Zapewne będziesz trenował i już będziesz miał obraz sytuacji na wielkich kołach.
Czym więcej szybkich zawodników tym lepiej dla SM nie koniecznie sprytnych w kontekście jaki ja rozumie.
Tak jak pisałeś wyżej zdobyłeś już wszystko –prawda
Tak jak ja pisałem wyżej  – JEDZ POKAZ ZAREKLAMUJ TE WIELKIE KOŁA – MISTRZ POLSKI AUTORYTET TAK CZY NIE.
Wtedy moe inni zaczną naśladować Mistrza Polski oraz jest szansa iż może pozyskamy nowych zawodników przy mniejszym kosztach nie koniecznie walczących o podium bo te koła mogą się w tym nie sprawdzić .
Ok.  Jeżeli mamy rozwijać SM przyszłościowo a Ty Piotrek chcesz i powinieneś walczyć nadal o tytuł to powinniśmy pójść na kompromis i ja jestem za tym dlatego iż przyszłościowo wprowadzenie tych kół ma znaczenie dla rozwoju SM.
Mianowicie :
Zmienić zapis w regulaminie jeżeli to możliwe po to aby było lepiej dla ogółu w przyszłości właśnie na taki aby można było po pierwszej rundzie zmienić koła s powrotem na małe ale już bez możliwości powrotu na wielki. ( runda gdzie się odbędzie pierwsza nie ma tu znaczenia)
Moje zdanie i powinni inni zadecydować tak jak było odnoście zmiany rundy na Łotwie tylko nie na kolejnych 20 stronach..
Ps. Jeżeli tak ma być nie problem złożyć pismo do PZM jak widać na naszym przykładzie aby było lepiej. Wyciągnąć wnioski i za rok wszystko będzie wiadomo i każdy przed rundą wybierze koła albo może zostać i tak jak zaproponowałem.

# 86 Wuju - Tsunami SM

363

Ps. Kaczka, Maniek skończcie prywatną walkę, która trwa już tyle czasu bo na to się nie ładnie patrzy i niczemu dobremu nie służy w SM po za psuciem atmosfery.

# 86 Wuju - Tsunami SM

364

Moje zdanie.jest takie, ze duże kola w MP mogą być.
Ale deklarujesz na jakich jedziesz cały sezon.
Jako ze jest to u nas nowość, to w pierwszym sezonie, też bym dopuścił możliwość zmiany na małe po 1ej rundzie, ale bez możliwości powrotu do dużych.

P.S. Niech wygrywa sprytniejszy, ale czasem trzeba tez pozwolić wygrać lepszemu ;)
Kaczor- Cenię Twój spryt, ale z ta drożyzną jazdy na małych kołach to taki mało kreatywny wykręt jak na Sprytnego. Chyba uchodzi tylko przez stara znajomość licząc, ze się jednak rozkręcisz ;)

Crazy pozdrawia
http://www.youtube.com/user/supermoto30

365

Crazy napisał/a:

Jako ze jest to u nas nowość, to w pierwszym sezonie, też bym dopuścił możliwość zmiany na małe po 1ej rundzie, ale bez możliwości powrotu do dużych.

P.S. Niech wygrywa sprytniejszy, ale czasem trzeba tez pozwolić wygrać lepszemu ;)
Kaczor- Cenię Twój spryt, ale z ta drożyzną jazdy na małych kołach to taki mało kreatywny wykręt jak na Sprytnego. Chyba uchodzi tylko przez stara znajomość licząc, ze się jednak rozkręcisz ;)

Jak dla mnie tez jest to ok. W pierwszym sezonie moze tak byc. I jeszcze raz mowie, ze nie chodzi mi o prywatne batalie tylko o wyrownana walke dla wszystkich.

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

366

Jeżeli chodzi o duże koła to moje osobiste zdanie jest takie żadnych dużych kół w MP, jest to nie uczciwe i nie chodzi o żadne koszty, sam jak bym założył duże koła to na asfalcie bym blokował a w terenie robił sobie przewagę , sam kiedyś startowałem na dużych kołach i jest dużo łatwiej jechać tym bardziej jak jest dużo terenu tory Toruń i Koszalin :) a na Łotwie to już w ogóle jak jest dużo terenu , duże koła PP albo oddzielna klasa , takie jest moje zdanie SM to koła do 17 cali i nie róbmy jaj ,:) bo jak będzie można jechać w MP na dużych lub małych w zależnosci od toru to sam w Koszalinie i Toruniu polece na dużych lub np jak będzie padało :)

Duże koła -PP lub oddzielna klasa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

367

zural_Jedrzej napisał/a:

... jak będzie można jechać w MP na dużych lub małych w zależnosci od toru to sam w Koszalinie i Toruniu polece na dużych lub np jak będzie padało :)

Latanie na dużych kołach zależnie od toru w ogóle nie wchodzi w grę.

Crazy pozdrawia

368

Crazy napisał/a:
zural_Jedrzej napisał/a:

... jak będzie można jechać w MP na dużych lub małych w zależnosci od toru to sam w Koszalinie i Toruniu polece na dużych lub np jak będzie padało :)

Crazy uwierz mi że latanie w ogóle na dużych kołach dla osoby która potrafi jechać i blokować jest mega Plusem jeżeli duże koła będą to chyba sam się zdecyduje bo to bardzo mocno zwiększy szanse na wygrywanie :)

369

maniek-rr312 napisał/a:
Crazy napisał/a:

Jak dla mnie tez jest to ok. W pierwszym sezonie moze tak byc. I jeszcze raz mowie, ze nie chodzi mi o prywatne batalie tylko o wyrownana walke dla wszystkich.

Ja również się z taką zmianą zgadzam!

370

zural_Jedrzej napisał/a:
Crazy napisał/a:
zural_Jedrzej napisał/a:

Crazy uwierz mi że latanie w ogóle na dużych kołach dla osoby która potrafi jechać i blokować jest mega Plusem jeżeli duże koła będą to chyba sam się zdecyduje bo to bardzo mocno zwiększy szanse na wygrywanie :)

Masz rację Jędrzej musze to przyznać ale chodzi o jazdę szybka czy blokowanie wam? Wiem ze w walce o pudło każde sposoby się liczą ale jak dla mnie typowe blokowanie jakie można było zaobserwować w tym roku wiadomo o co chodzi jest do bani.
Jak darek napisał wyżej Niech wygrywa sprytniejszy, ale czasem trzeba tez pozwolić wygrać lepszemu ;)

# 86 Wuju - Tsunami SM

371 Ostatnio edytowany przez zural_Jedrzej (2015-01-05 10:57:24)

ktm36213621 napisał/a:
zural_Jedrzej napisał/a:
Crazy napisał/a:

Masz rację Jędrzej musze to przyznać ale chodzi o jazdę szybka czy blokowanie wam? Wiem ze w walce o pudło każde sposoby się liczą ale jak dla mnie typowe blokowanie jakie można było zaobserwować w tym roku wiadomo o co chodzi jest do bani.
Jak darek napisał wyżej Niech wygrywa sprytniejszy, ale czasem trzeba tez pozwolić wygrać lepszemu ;)

Duże koła mega ułatwienie :) sami się przekonacie:)

Widziałem na Łotwie jak latają na dużych kołach i jaki robią przeciąg w terenie , robili taką przewagę że na asfalcie troche jechali wolniej ale zaraz znowu był teren i znowu przewaga, ale tam jadą razem z amatorami SM ale mają oddzielną klasyfikację :)

372

paczek napisał/a:
maniek-rr312 napisał/a:

Ale nikt nie broni Tobie jechac na duzych kolach. Zawsze mozna wprowadzic limit jak jest na MŚ, ME, Hiszpanii itd na limit opon na runde. Np. w ME i Mś jest to 8 opon.

8 opon na runde …to bedzie naprawde ograniczenie kosztow :))

Już jakiś czas temu pisałem o ograniczeniu kosztów/
Jak widać ilość włożonej kasy nie zawsze przekłada się na wynik..
Nie w tą stronę to idzie…
Nie ma w PL takich warunków jak za granicą jeśli chodzi np o sponsorów.
Nawet koszty zakupu opon dla Niemca są inne niż dla nas. Za komplet placi tyle co my a zarabia pare razy wiecej ( statystycznie)
Nie podnośmy poziomu ilością włożonej kasy…
Robmy wszystko zeby sciagnie bylo tansze, zawodnikow wiecej i poziom sam pojdzie do przodu.

+1

373 Ostatnio edytowany przez maniek-rr312 (2015-01-05 11:03:38)

Crazy napisał/a:

P.S. Niech wygrywa sprytniejszy

Takie polskie :)) co do dawania z siebie 100% tak piwinno byc :))

Wydaje mi sie ze doszlismy do wspolnego zdania po dlugich bataliach.
P.s. Nikt nie mowi o 8 szt to byl tylko przyklad. Mozna wprowadzic np 4 szt i bedzie ok.

Pozdrawiam

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

374

maniek-rr312 napisał/a:
Crazy napisał/a:

Takie polskie :)) co do dawania z siebie 100% tak piwinno byc :))

Wydaje mi sie ze doszlismy do wspolnego zdania po dlugich bataliach.
P.s. Nikt nie mowi o 8 szt to byl tylko przyklad. Mozna wprowadzic np 4 szt i bedzie ok.

Pozdrawiam

Z ciekawości aby było jasne. Te liczby ta na rundę czy na sezon bo nie jest zaznaczone i troszkę nie ogarniam?

# 86 Wuju - Tsunami SM

375

maniek-rr312 napisał/a:
Crazy napisał/a:

Takie polskie :))

Maniek, cytuj całę zdanie, bo przeinaczasz sens mojej wypowiedz!

Crazy pozdrawia