Odp: Regulamin 2015
Maniek to co napisałeś odnośnie zmian to jest propozycja do zaakceptowania po stronie PZM ? czy jest już wstępny akcept ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Mistrzostwa Polski i Puchar PZM » Regulamin 2015
Strony Poprzednia 1 … 14 15 16 17 18 … 33 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Maniek to co napisałeś odnośnie zmian to jest propozycja do zaakceptowania po stronie PZM ? czy jest już wstępny akcept ?
Tak jak napisał Franz, przydałby się jeszcze jeden Toruń :) To oficjalne info ? bo na stronie PZM nie ma jeszcze kalendarza :)
info potwierdzone, wiadomość dla zawodników z PP podczas rund na Łotwie jest również dla was klasa sm amator możecie spokojnie jechać , tyle że nie będzie to liczone do polskiego PP a naprawdę warto bo poziom jak u nas w MP :)
To jest raczej to co bedzie odnosnie zmian na 2015
A jest szansa powalczyć w kalendarzu o jeszcze jeden Toruń ? za granicę chętnie się wybiorę. Ponoć mają tam zajebiaszczy teren :)
W tym roku chyba Łotwe leci samo MP a jak będzie wszystko git to za rok puchar też pojedzie:)
Czyli PP ma tylko 5 rund, a tak naprawdę 4 wyjazdy?
o co chodzi z rundą 3 i 4 w Koszalinie, dzień po dniu ? :-)
Chodzi o zaoszczędzenie czasu i hajsu na dojazd , dlatego 2 dni pod rząd ?
dlaczego w pp nie ma dowolnego tla i nr ??? mam teraz zolte tlo i czarny nr to pewnie sie przyjebia ... na Łotwe chetnie pojade wystartowac;)
dlaczego w pp nie ma dowolnego tla i nr ??? mam teraz zolte tlo i czarny nr to pewnie sie przyjebia ... na Łotwe chetnie pojade wystartowac;)
A co za problem zrobic wlasciwe jak jest w regulaminie?? Jest takie jak ma byc i tyle. Mogles jechac wszystkie rundy i przejsc do MP i wtedy tlo dowolne :))
info potwierdzone, wiadomość dla zawodników z PP podczas rund na Łotwie jest również dla was klasa sm amator możecie spokojnie jechać , tyle że nie będzie to liczone do polskiego PP a naprawdę warto bo poziom jak u nas w MP :)
to pewne info Jędras?
bo jeśli nie da rady tam pocisnąć to dla PP ten kalendarz trochę słaby...
Maniek dobra robota, Żural rewelacja chciałem zapytać o możliwość startu-treningów zagramanicą i już wszystko wiem.
P.S. A pucharki będą bo jak nie to pewnie mało osób się pojawi ;-)
Nie chcę marudzić, ale dowolne opony plus koce w amatorach? Trochę to nie przystaje do tej klasy i jej celu (moim zdaniem).
Myślałem że lasa amator ma pozwolić poczuć frajdę rywalizacji i być swoistym przedszkolem przed PP dla nowicjuszy. Taka klasa (w teorii) powinna pozwolić na ściganie się na w miarę równym poziomie i przy ograniczonym budżecie. Jeżeli dopuści się koce i slicki, znajdą się ludzie na tyle zmotywowani i uposażeni, że wyposażą się w taki zestaw i zyskają przewagę nad współzawodnikami z mniejszym budżetem.
No chyba że uważacie że w amatorach jest tak niski poziom że rodzaj opony nic nie zmieni ;)
Rozumiem sens dopuszczenia slicków- żeby ktoś kto ma tylko takie gumy nie musiał inwestować w nowe kapcie. Niestety w moim mniemaniu ta zmiana w regulaminie spowoduje sytuację odwrotną- ci amatorzy których stać wyposażą się w koce i łyse kapcie (niby dobrowolnie, ale niepotrzebnie).
Sam planuję wziąć udział w klasie amator jako zupełny świeżak w tym roku i przygotowałem sobie opony drogowe. Nie jestem pewien czy będzie mnie stać na koce i slicki, wolę za te pieniądze pojechać na jedne zawody więcej.
Janko doczytaj - wytłuściłem
Amator
- wszystkie typy opony
- koce
-mozliwosc startu wiecej niz jeden sezon
-% czasu pierwszego z pp i z automatu idzie do PP ( jaki procent to ustali pzm) wylot do pp na tej samej rundzie
P.S. Ja turlam się w pucharze czarną strzałą bez kocy i na starych drogowych gumach także nie bój żaby i bez ciśnienia
Slicki to dobra zmiana bo są tańsze (używki), koce to są mi obojętne (na razie się ich nie dorobiłem) ale slicki jak najbardziej. Do mnie (16,5) komplet opon z homo to duże pieniądze (1200zł) a i tak nic z tego nie mam bo sprzęt nie ma homo. Jak ma być tanio to niech każdy lata czym chce. Istotnej przewagi nikt nie zyska - to nie ten poziom rywalizacji.
Do Łotwy mam ponad 1000km w jedną stronę, z frekwencją w pucharze mógłby być problem:)
zural_Jedrzej napisał/a:info potwierdzone, wiadomość dla zawodników z PP podczas rund na Łotwie jest również dla was klasa sm amator możecie spokojnie jechać , tyle że nie będzie to liczone do polskiego PP a naprawdę warto bo poziom jak u nas w MP :)
to pewne info Jędras?
bo jeśli nie da rady tam pocisnąć to dla PP ten kalendarz trochę słaby...
franz latałem tam cały poprzedni sezon, wystarczą twoje dobre chęci i startujesz chłopaki naprawde nie robią problemów przyjeżdzasz płacisz wpisowe , odbiorów raczej nie ma licencja tez nie potrzebna dobre checi i lecisz:)
Strony Poprzednia 1 … 14 15 16 17 18 … 33 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Mistrzostwa Polski i Puchar PZM » Regulamin 2015
Wygenerowano w 0.054 sekund, wykonano 67 zapytań