Temat: Twarda klamka sprzęgła
mam problem, po demontażu i złożeniu kosza sprzeglowego, klamka zrobiła sie strasznie twarda i sprzeglo ani drgnie , możliwe że ta kuleczka która siedzi w środku wcisnela sie głębiej?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Husqvarna » Twarda klamka sprzęgła
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
mam problem, po demontażu i złożeniu kosza sprzeglowego, klamka zrobiła sie strasznie twarda i sprzeglo ani drgnie , możliwe że ta kuleczka która siedzi w środku wcisnela sie głębiej?
U mnie podobnie od czasu zakupu ciężko chodzi a w zasadzie chodziło bo ostatnio musiałem wymienić linkę. Dobrze ją nasmarowałem i niby jest lepiej, ale wydaje mi się, że to i tak jeszcze nie jest "to" .
Z tym ze u mnie jest hydrauliczne.
Możliwe, że coś źle zmontowałeś pozwalając tłoczkowi dojść do granicznego położenia i zetknięcia z obudową. Stąd możesz mieć efekt kamienia.
Zdjalem teraz caly kosz, wyciagnalem ten szesciokatny popychacz, nacisnalem klamke i nadal to samo..
Sprawdź czy nie wykorzystałeś już całego wysunięcia tłoczka.
Przed demonatazem wszystko bylo okej. Wiec nie wiem co sie moglo stac.jak to sprawdzic?
Musisz siąść, pooglądać i przemyśleć zasadę działania wysprzęglika. Mogłeś nie założyć jakiegoś elementu wchodzącego w skład wysprzęglika lub zamontować go niepoprawnie. Porównaj ze schematem.
Po zdjeciu wysprzeglika okazalo sie ze seger zabezpieczajacy tloczek wylecial i mozliwe ze go blokowal. Jutro zakupie olej do sprzegla i wszystko sie wyjasni.
Edit : przyczyną był seger zabezpieczajacy tloczek wysprzeglika
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Husqvarna » Twarda klamka sprzęgła
Wygenerowano w 0.042 sekund, wykonano 75 zapytań