Odp: Supermoto - wybór - wymagania
A może Husqvarna tyle, że 610 w nowym modelu? Do 14 tysięcy złotych kupisz spokojnie.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Supermoto - wybór - wymagania
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A może Husqvarna tyle, że 610 w nowym modelu? Do 14 tysięcy złotych kupisz spokojnie.
690 supermoto 'dziobal' .
Dokładając pare groszy do wygladu wizualnego wychodzi naprawde niezły motor.
Racja, dziobal to też całkiem fajna opcja, a jeśli się nie podoba wizualnie to łap linka [url]http://forum.supermoto.pl/topic28615-ktm-690-sm-2007-czy-warto.html[/url] tam jest zdjęcie jednego delikatnie przerobionego, a wyglądającego już całkiem przyzwoicie. Wagowo wypada tak średnio bo coś w przedziale 150-155 kg, ale znowu aż takiej tragedii nie ma, zwłaszcza, że z tego co piszesz wynika, że taka górna granica jeśli o wagę chodzi to okolice 180 kg, więc dziobal się mieści ze sporym zapasem.
[url]http://www.moto.it/moto-usate/hm/crm-f450-r/crm-f-450r/index.html?msg=5777588[/url]
[url]http://www.subito.it/moto-e-scooter/tm-450-supermotard-2006-grosseto-106621743.htm[/url]
a nie jakieś tam betoniarki:P
Jak chcesz wymieniać olej raz w tygodniu i co kilka tygodni zawory, to kup wyczynowe moto. Zależy do czego chcesz używać. Jak do jazdy na codzień, do roboty itp. to jest bez sensu. Jak chcesz moto do użytku weekendowego i na na tor to weź co chcesz.
[url]http://www.moto.it/moto-usate/hm/crm-f450-r/crm-f-450r/index.html?msg=5777588[/url]
[url]http://www.subito.it/moto-e-scooter/tm-450-supermotard-2006-grosseto-106621743.htm[/url]
a nie jakieś tam betoniarki:P
tm 450:) jak najbardziej na codzienne dojazdy do szkoły/pracy i trasy ~150km. obsługa ogranicza się tylko do tankowania paliwa:) rozsądnym wyborem będzie też cr 500 w specyfikacji supermoto
cr 500 na codzień idealne :)
Szczerze to śmieszą mnie takie tematy typu - co lepsze, co wybrać, co kupić. Każdy wybiera moto pod siebie i to co mu się podoba.
To że dla mnie najlepszym wyborem jest WRka nie znaczy, że jest lepsza od innych moto. Po prostu mi najlepiej leży.
Może przeprowadźmy głosowanie, niech 3700 osob na forum zagłosuje który motocykl jest najlepszy i wtedy na takie pytania będzie się przesyłać wyniki głosowania ? Podam przykład :
"Witam, jestem nowy, zastanawiam się nad kupnem supermoto, ale nie wiem co wybrać, pomożecie ? "
" Witamy nowy użytkowniku, z przyjemnością pomożemy Ci z wyborem sm, poniżej ranking :
KTM 530 EXC - 33%
KTM 690 SMC - 22 %
WR 450 SM - 18 %
DRZ 400 SM - 14 %
Inne - 13 %
Poniżej widać czarno na białym, że według największej liczby forumowiczów najlepszym sm jest KTM 530 EXC "
A wszystko przez to, że żyjemy w czasach, gdzie jakikolwiek kompromis jest źle odbierany. Kupisz DRZ, Lc4 czy podobne moto to jesteś miękka faja. Kup wyczyna i mów że Ci pasuje to jesteś gość, a w garażu zaciskaj dupę zmieniając olej raz w tygodniu lub kombinując wciskanie tulei w nicasilowy cylinder. Dla mnie to jest trochę dziwne.
wyczynowy motocykl trzeba chcieć
jak ktoś zadaje takie pytania jak Ty i stawia takie warunki to uważam, że nie powinien pchać się w 450 500 535 530 itd
tu trzeba liczyć się z ciągłymi wymianami oleju raz w tygodniu, nowy filtr oleju, mycie filtra powietrza, regulacje zaworów, itd.
brzmi łatwo ale troszkę na to czasu schodzi
no i niestety remonty są wpisane w te sprzęty i od tego nie uciekniesz
w tym temacie pasuje huśka 610 i ktm lc4, myśle też że honda xr 650 to fajna baza na supermoto z pancernym piecem i wagą ~125kg
czyli kup se DRZ
czyli kup se DRZ
+1
erze to śmieszą mnie takie tematy typu - co lepsze, co wybrać, co kupić. Każdy wybiera moto p
śmieszne nie śmieszne - mogę wybrać moto wizualnie a okaże się ze codzienny serwis mnie zje cenowo czasowo itd dla tego wole zapytać i dla tego napisałem ze jestem kompletnym laikiem :)
Racja, dziobal to też całkiem fajna opcja, a jeśli się nie podoba wizualnie to łap linka [url]http://forum.supermoto.pl/topic28615-ktm-690-sm-2007-czy-warto.html[/url] tam jest zdjęcie jednego delikatnie przerobionego, a wyglądającego już całkiem przyzwoicie. Wagowo wypada tak średnio bo coś w przedziale 150-155 kg, ale znowu aż takiej tragedii nie ma, zwłaszcza, że z tego co piszesz wynika, że taka górna granica jeśli o wagę chodzi to okolice 180 kg, więc dziobal się mieści ze sporym zapasem.
No powiem że prezentuje się super w takiej "budzie"
a jak z utrzymaniem go? chodzi mi o wwymiany oleju czyszczenie filtra + kompletne remonty (nie mowie o napędzie klockach czy oponach)
i ewentualnei jak spisywał by sie na torze ? :)
i w jakim przedziale cenowym szukać jak juz bo mało tego widze
i ewentualnie jaka różnica cenowa + remontowa dla moich wymagań miedzy dziobakiem a SMC
wyczynowy motocykl trzeba chcieć
jak ktoś zadaje takie pytania jak Ty i stawia takie warunki to uważam, że nie powinien pchać się w 450 500 535 530 itd
tu trzeba liczyć się z ciągłymi wymianami oleju raz w tygodniu, nowy filtr oleju, mycie filtra powietrza, regulacje zaworów, itd.
brzmi łatwo ale troszkę na to czasu schodzi
no i niestety remonty są wpisane w te sprzęty i od tego nie uciekniesz
no i właśnie dla tego wyczyn dla mnie odpada
Według serwisówki wymiana oleju co 5000 km lub raz na rok, sprawdzenie i wyregulowanie luzu zaworowego co 10 000 km. Generalnie to są bardzo żywotne silniki i wiele osób sobie je chwali. Remont jako taki nie powinien mieć miejsca w ogóle jeśli o te silniki chodzi. Co do właściwości jezdnych musisz popytać użytkowników, którzy mieli do czynienia z tym sprzętem. O ile się nie mylę to user BarteQ takiego posiadał. Myślę, że od niego dowiesz się coś więcej.
Według serwisówki wymiana oleju co 5000 km lub raz na rok, sprawdzenie i wyregulowanie luzu zaworowego co 10 000 km. Generalnie to są bardzo żywotne silniki i wiele osób sobie je chwali. Remont jako taki nie powinien mieć miejsca w ogóle jeśli o te silniki chodzi. Co do właściwości jezdnych musisz popytać użytkowników, którzy mieli do czynienia z tym sprzętem. O ile się nie mylę to user BarteQ takiego posiadał. Myślę, że od niego dowiesz się coś więcej.
Brzmi bardzo pocieszająca :)
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Supermoto - wybór - wymagania
Wygenerowano w 0.051 sekund, wykonano 84 zapytań