31

Odp: Nicasil czy tuleja? Odwieczny dylemat.

Kosztuje ok 200 zł więcej od montażu nicasilu, a robi chyba tylko langcourt. Bynajmniej nie słyszałem by ktoś inny coś takiego oferował.

Wymiany korbowodów, naprawa wałów, wymiarowanie cylindrów, tulejowanie, szlify cylindrów. Remonty i tuning silników, serwis zawieszeń. Prostowanie kolektorów wydechowych. Części i akcesoria. tel. 607198003
WWW.MOTO-KORN.PL

32

ja w moim 125cc 2T mam tuleję wbitą u Majstra i złego słowa powiedzieć nie mogę. Raz nawet sprawdzałem osiągu mojego kx 125 z 90r z kumpla YZ 125 po remoncie, na świezymi nicasilu - żadnej różnicy, nie odjechał mi nawet na 1m...

fakt, trochę się grzeje, ale wg mnie nie ma tragedii

MOTOFREAK - BARTOSZ KOWALEWSKI - Serwis motocyklowy inny niż wszystkie
myjka ultradźwiękowa
https://motofreak.waw.pl/
Aprilia SXV 450

33

Właśnie jak Majster pisze, obawiam się że negatywne opinie o ponownie nakładanym nicasilu biorą się z tego że nakładane są na wypracowany już materiał (cylinder) bo z tego co zdołałem poczytać, sam nicasil nie odpada a jedynie z kawałkami aluminium które już widocznie było zmęczone. Chyba jednak latam na tym cylku do końca i kupie nowy ori i będę spał spokojnie :)

EXC 525 : XTZ 660 : TXT 250

34

Zuch!

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"