Odp: Husaberg 100 pytań do...
wymień wymień bo rozsypane łożysko balansera to jeden z częstszych powodów remontu husaberga:)
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM 3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6 SOLD
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Husaberg » Husaberg 100 pytań do...
Strony Poprzednia 1 … 34 35 36 37 38 … 60 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
wymień wymień bo rozsypane łożysko balansera to jeden z częstszych powodów remontu husaberga:)
Majster128 napisał/a:Mówię o wymianie łożysk, nie balansera.
Ale to łożysko jest razem z tym balanserem.
Idąc tym tokiem myślenia to łożyska wału są z karterami.
Majster128 chodzi może o to, że inne łożyska są dla rocznika 2004 (podwójne, da się wymienić kupując u taffy) a inne są od 2005 (pojedyncze łożysko, nie wymienne).
Kapitalny remont tzn. ze wszystko wraz z łożyskami jakimikolwiek jest wymieniane i o tym nie dyskutujemy, chodzi tylko o to czy balanser jest ok czy nie. Rzeźba z łożyskami u taffiego nie wchodzi wogóle w grę tym bardzie potwierdzają to opnie osób co zrobiły taką konwersje.(rok berga 2008)
W takim razie gdybyś chciał się pozbyć starego balansera to daj mi znać
W takim razie gdybyś chciał się pozbyć starego balansera to daj mi znać
Ok, jak kumpel podejmie decyzje co dalej to dam znać. Zreszta on czyta ten temat i jest chyba nawet zalogowany. Antonio żyjesz? A moze jeszcze Delta by sie coś wypowiedział na temat tego balansera, chyba on tak z nimi walczył?
I jeszcze czy uszczelniacze zębatki zdawczej i wodzika od zmiany biegów da radę zmienić wydłubując je, bez rozbierania silnika?
tak, da się wymienić bez prucia silnika
Majster128 chodzi może o to, że inne łożyska są dla rocznika 2004 (podwójne, da się wymienić kupując u taffy) a inne są od 2005 (pojedyncze łożysko, nie wymienne).
pojedyncze było od 2006
a może kumpel chce kompletny dół od 650 :)?
A moze jeszcze Delta by sie coś wypowiedział na temat tego balansera, chyba on tak z nimi walczył?
Chyba nie mam nic do dodania, chłopaki już napisali, trzeba wymienić na nowy bo takie łożysko jest nie do dostania, chyba że wywalić balanser całkiem.
jakby co to gdzieś się wala mój stary balanser na podwójnym łożysku
Podaj swoją propozycję na pw.
Pany poremoncie walic od razu 300V czy na pierwsze odpalenie cos innego?
Chyba ze docelowo jakis inny ciekawy?
Po prostu zaraz mnie strzli, moto po remoncie a 3 dzien walcze z kolejnymi smieciami
Cieknie mi paliwo z tego krucca w gazbiku na ktory zaklada sie wezyk, zdjalem go i dalem na niego 9 barow od tira i wyglada ze jest szczelny wiec pozostaja te male oriingi, wiecie moze jaki maja rozmiar i czy da sie je w ogole kupic? Z tego co pamietam sa 3
Chyba w DRZ wymieniałem te oringi.
Rozmiaru nie pamiętam ale kupiłem je normalnie w sklepie gumowym.
Zdejmij je i wybierz się z nim do sklepu.
Strony Poprzednia 1 … 34 35 36 37 38 … 60 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Husaberg » Husaberg 100 pytań do...
Wygenerowano w 0.055 sekund, wykonano 70 zapytań