1

Temat: crf 450

Witam chciałbym się dowiedzieć czy warto kupować ten sprzęt od użytkownika mack 94 ?? Wart jest grzechu ?Jakieś opinie?

http://i.imgur.com/XnyhRrE.jpg

2

Odp: crf 450

Powiem ci tylko tyle , sprawdź moto z kimś kto się dobrze zna , ponieważ możesz mieć taki ogromny wydatek jak ja. Napaliłem się przejechałem i wydawało się że wszystko ok , do czasu...
Wyjechałem raptem 6 razy i koszt naprawy ok 4 tyś. Moto jeszcze stoi a wkurwienie na nie uczciwego sprzedawcę zostało. To nie rower tylko droga zabawka .

Pozdro.

3

FIUTAK - pytanie co kolega mack napisał o sprzęcie. Z tej fotki mogę Ci powiedzieć - wygląda zajebiście :-)

Aby uniknąć rozczarowań musisz się dowiedzieć:

- co z cylindrem (zakładam że nicasil)
- jaki tłok (która selekcja i firma) ile mth na nim zrobione
- jaka korba i kiedy była wymieniana
- czy przy wymianie korby wymienione były również łożyska wału
- czy zawieszenie nie ma luzów / wycieków
- jak wygląda łańcuch rozrządu
- jak wygląda napęd - stan zębatek i czy łańcuch równo wyciągnięty
- zawieszenie widzę że z Power 4 Suspension - przystosowane na jaką wagę kierowcy ?

i wiele wiele innych :-)

MOTOFREAK - BARTOSZ KOWALEWSKI - Serwis motocyklowy inny niż wszystkie
myjka ultradźwiękowa
https://motofreak.waw.pl/
Aprilia SXV 450

4

AssasinGonzo napisał/a:

Powiem ci tylko tyle , sprawdź moto z kimś kto się dobrze zna , ponieważ możesz mieć taki ogromny wydatek jak ja. Napaliłem się przejechałem i wydawało się że wszystko ok , do czasu...
Wyjechałem raptem 6 razy i koszt naprawy ok 4 tyś. Moto jeszcze stoi a wkurwienie na nie uczciwego sprzedawcę zostało. To nie rower tylko droga zabawka .

Pozdro.

Jakby sprzedający był zawsze winny, że coś jebło. Jebło to jebło, sprzęt wyczynowy i ma prawo. Nawet na w miarę cywilny sprzęt jakim jest EXC dają dwa tygodnie gwarancji, a niektórzy by chcieli na używane paście po dwa lata najlepiej. I nie mówię tu o jakichś drutach poskładanych na trytytki byle na jeździe próbnej się nie rozpadły tylko o normalnych wyczynowych sprzętach serwisowanych jak należy bo w takich też ma prawo coś pierdolnąć.

TM SMX 450Fi #426
KTM EXC 450 Six Days Sardinia

5

znajomi pojechali po moto - zawodnicy. katowali z 30min na pelnym ogniu (exc). sprzet malina nawet nie ma do czego sie przyczepic. sprzedajacy opisal dokladnie co bylo z moto i wszystko okazalo sie prawda. po zwiezieniu sprzetu do domu znajomy chcial sprawdzic roznice w kompresji przed i po wymiana tloka. przy rozgrzewaniu poszedl pierscien na tloku. do wymiany wszystko oprocz glowicy. wyczyny tak maja ze lubia sobie czasem strzelic i nic na to nie poradzisz.

Honda XR650R w jedynej słusznej wersji SM - SXV Forks, Magura caliper
Honda CRF150F
Honda CRF70F na małych brudasach
Honda CRF50F na maleńkich brudasach

6

Dla tego ja kupuję sprzęty do remontu a nie po remoncie:)

A gdybym miał dużo kasy to tylko nowe.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

7

Dlatego zamiast jeździć remontujesz xD

EXC 525 : XTZ 660 : TXT 250

8

jak się samemu remontuje, zawsze jest ten dreszczyk - a co będzie jak odpalę i po 20 min wybuchnie...

Jak ktoś zrobił uczciwy remont i mu po 5 czy 10mth nie wybuchł, to jest już duża szansa, że tobie do kolejnego interwału też nie wybuchnie :-]

MOTOFREAK - BARTOSZ KOWALEWSKI - Serwis motocyklowy inny niż wszystkie
myjka ultradźwiękowa
https://motofreak.waw.pl/
Aprilia SXV 450

9

Kolego wszystko juz ci napisałem o tym moto na FB. jesli znajdziesz CRF w lepszym stanie technicznym  i lepszym wyposażeniem to powodzonka moto jest 40MTH po remoncie silnika za ponad 5tys tyle odemnie Pozdrawiam

SUZUKI RMZ 450

10

mack1111 nie denerwuj się, po prostu kim byś nie był, ludzie podchodzą z dystansem, ja też kupiłem po "remoncie", od "zawodnika", 8mth zrobiłem :)

11

Proponuje kupić nowe moto i juz skoro nie pasuje wam 8 czy 40 mth najechane, motor  Sprzedany temat nie aktualny do ZAMKNIECIA !

SUZUKI RMZ 450