Odp: Klasa amator- zmiany w regulaminie 2015
W Radomiu podobno najlepszy czas też jest na ścigu.
Piotrek
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Mistrzostwa Polski i Puchar PZM » Klasa amator- zmiany w regulaminie 2015
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie ogarniam motywu z brakiem terenu. Na to najbardziej czekałem stając się amatorem :)
Pewnie oficjalnie, a nieoficjalnie to myślę, że ktoś z czołówki supermoto SM, na takim TMie czy SXV 550 VDB na bank zrobiłby czas lepszy od innego zawodnika na ścigu... Ścig ma tam przewagę tylko na jednej dłuższej prostej, gdzie wg mnie dwa powyższe sprzęty mogą się tam rozpędzić do 140-150 i tyle samo jest pewnie w stanie osiągnąć ścig, tylko tyle, że musi wcześniej hamować...
Z resztą porównanie będę miał, jak w przyszłym sezonie wskoczę na Radom czy Lublin, gdzie właśnie śmigałem na ścigu :-]
OFF TOP się trochę zrobił :P
Nie ogarniam motywu z brakiem terenu. Na to najbardziej czekałem stając się amatorem :)
Pewnie,że tak im więcej piachu tym lepiej.
Tak naprawdę to najszybszy czas wykręciłoby się na sprzęcie klasy gp 125/250. 70kg wagi, wąskie opony, 50-60KM mocy. Podejżewam, że żadne SM nie miałoby szans.
Mam nadzieje że nie będzie zakazu startu w PP nie DRZECIE, wtedy to już klasa straci swój folklorystyczny wymiar ;-)
A jak będzie to idę do MP
Hermes, a Ty przypadkiem nie zmieniłeś sprzętu :P ? :-]
od 2015 we wszystkich klasach tylko na TM-ach...
no może i by wygrało, ale w sumie to gokarty są jeszcze szybsze. Nie rozumiem całej dyskusji. To o wyścigach supermoto a nie "co by objechało supermoto na asfalcie" miedzy innymi dlatego supermoto ma też teren żeby na takim torze nie było mu równych.
Czy ktoś ma maila do osoby odpowiedzialnej za SM w PZM?
Tylko nie mów za głośno, bo Pan strachliwy. I nie oczekuj za wiele. W zasadzie to nic nie oczekuj.
Paweł Woźniak
Polski Związek Motorowy - Zarząd Główny
Biuro Sportu i Turystyki
ul. Kazimierzowska 66, 02-518 Warszawa
tel. (22) 542 01 14, fax (22) 848 19 51
e-mail: pawel.wozniak@pzm.pl
Tylko nie mów za głośno, bo Pan strachliwy. I nie oczekuj za wiele. W zasadzie to nic nie oczekuj.
Napiszę maila i nie poproszę o potwierdzenie odbioru ;)
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Mistrzostwa Polski i Puchar PZM » Klasa amator- zmiany w regulaminie 2015
Wygenerowano w 0.048 sekund, wykonano 80 zapytań