1 Ostatnio edytowany przez Fokus (2014-09-23 16:26:24)

Temat: Jakie supermoto

Witam !
Dostałem już prawko kategorii A2 no to czas wymienić maszyne :) . Wcześniej jeździłem na pseudo ścigaczach ( rs 50 , gpr 50) . Miałem zamiar też kupić jakiegoś sporta , ale jednak chce spróbować supermoto ;p. I moje pytanie brzmi jakie by było najlepsze ? Chce żeby to było coś lekkiego i mocnego , żeby nie wyglądało ociężale ;p Myślałem nad ktm exc 125 , ale te remonty co kilkadziesiąt mth odstrasza ;/ . Chciałem zaznaczyć , że jestem dość niski bo tylko 175cm :(

2

Odp: Jakie supermoto

Wr 426F ;P lekkie jakieś 115kg i mocne ;)

3

Jaką sumę pieniędzy chcesz przeznaczyć na motocykl?

Husqvarna TE/SM 610i.e

4 Ostatnio edytowany przez Fokus (2014-09-23 18:19:06)

max 10 tyś , a i myślałem  też nad jakimś enduro i koła od sm ;)

5 Ostatnio edytowany przez bielu000 (2014-09-23 18:47:36)

W takim razie ja bym się na Twoim miejscu  zastanowił nad np. Husqvarną 610 SM tylko coś w rocznikach 2006+ bo chyba od tego był nowy model.  Jest w dziale Giełda/Sprzedam nawet jedna dość fajna i w Twoim budżecie. Sam jak byłem na kupnie to brałem ją pod uwagę - nie jest zbytnio ciężka, i mocy Ci w niej nie braknie. A ostatnio widzę właśnie, że są w dość fajnych cenach. Yamahe WR owszem znajdziesz pewnie do tej kwoty, ale raczej to będzie 400 lub 426; ewentualnie 450 na brudasach. Z KTM-ów to mógłbyś się rozglądać za jakimś LC4 640, idzie zima więc może akurat trafi się jakiś dobry egzemplarz za fajne pieniądze. EXC to za 10k zł raczej nie znajdziesz. A może bardzo popularne Suzuki DR-Z 400? Na upartego można by szukać jakiegoś egzemplarza do 10k zł. Dobrze by było jakbyś sprecyzował czy szukasz wyczynówki czy czegoś bardziej cywilizowanego, jakie przebiegi masz zamiar robić? Gdzie jeździć - miasto, trasy? Jak częste interwały serwisowe (wymiana olejów, filtry, regulacja zaworów) Ci pasują?

Husqvarna TE/SM 610i.e

6

Sprawdź pw

7

Szukam czegoś na czym bez problemu będe mógł dać na koło i robić terror na wioskach  ;) w sezonie może zrobie z 2-3 tys km . Głównie będą to dojazdy do szkoły , do miasta no i żeby też w lekki teren się dało wjechać :D . Co do serwisów to najbliższe mam ok 100km odemnie i trochę mi się to nie  uśmiecha ;p. A te pojemności co podajecie nie za mocne?  na pierwsze takie moto ? Żeby mnie nie pozamiatało heheh

8

zobacz to [url]http://forum.supermoto.pl/topic29977-husqvarna-610-sm-ie-2009.html,[/url] myśle że to dobra opcja dla Ciebie

Husqvarna FS 450 nr 99, CRF250R nr 999

9

Fokus napisał/a:

Szukam czegoś na czym bez problemu będe mógł dać na koło i robić terror na wioskach  ;)

z odrobiną treningu każda 125ccm spełni twe oczekiwania ;P
Jeśli sądzisz , że motocykle za mocne dla Cb to (standardowo) bym radził drz . Spokojnie wystarczy Ci na początek , na koło idzie (lol) no i serwisowo wypada bardzo dobrze.
A jeśli Ci się znudzi to możesz na wiele sposobów moc dokręcić do 48km (bez big-bora) lub w okolice 60 z big-borem.

Simson s51 -> Suzuki GN250 -> Suzuki DRZ 400

10 Ostatnio edytowany przez Fokus (2014-09-24 17:43:26)

nie podobają mi sie te drz ;] A co powiecie o tej husqwarnie sm 125?

11 Ostatnio edytowany przez bielu000 (2014-09-24 19:12:08)

Poprawiam link trawera - [url]http://forum.supermoto.pl/topic29977-husqvarna-610-sm-ie-2009.html[/url]
Bo ten co podał to nie bangla. A tą samą Huśke (z tego linku) miałem właśnie na myśli w poprzednim poście.

Husqvarna TE/SM 610i.e

12

Jak ci się DRZ nie widzi to moja jest w plastikach z RMZ do tego ma kopkę  :)  dostajesz ja za 8tyś i zostaje ci kasa na odpicowanie pod siebie (okleina)

Sherco st300  Cabestany Replica

13

Husaberg fe 550 moto bardzo fajnie oddaje moc jest lekkie i nie wymaga tak czestego serwisu tylko jak po przesiadce z 50 to faktycznie moze cie to ponieść

Dwu rurka ●0●
https://www.facebook.com/Enduroodcinateam?notif_t=page_invite_accepted
https://www.youtube.com/channel/UCYV8bbKRwrZfIIc8wr4fhyA