181 Ostatnio edytowany przez Domier (2014-09-22 11:37:32)

Odp: VII runda Toruń- Klasa amator 20.09.2014

mallly200sx napisał/a:

Domnier miał z tyłu slika i dużo mu to nie dało (chyba).
Dla mnie też może startować każdy na czym chce- ale nie uważam, że powinny być wyjątki dla kół 16,5 czy 19 czy 21cali.

Jak sliki to bez wyjątków dla wszystkich albo wcale :)

Szczerze to poprzednie moto na oponie z homo czulem lepiej na wyjsciu z zakretu. Od pt walczylem z dobraniem cisnienia ale niestety slick byl stary i bardziej utrudnial niz pomagal. Moto zmienilem pare dni wczesniej tak wiec i tak cud ze udalo sie pojechac.

182

Ja na homologowanej oponie w poznaniu wydusilem 1:40,1

O właśnie a amatorzy to odpowiednik raczej max 1:55:)  Swoją drogą 1:37 zajebisty czas, dla mnie kosmos. Starujesz tam też w wyścigach? - zdradzisz numer startowy?

Jeżeli ktoś celowo będzie kombinował to świadczy tylko o tym ze będzie całe życie amatorem i nić nie chce się nauczyć więcej - bezsensu.

Patrząc na inne dyscypliny które jako tako znam to takie osoby się zdarzają. Ludzie z PP też się nie palą do MP, z rookie do MP itd. Jakoś ruch musi być wymuszony aby za dużej różnicy poziomu nie było.

183

To byl czas jaki uzyskalem w 2009 roku. I wtedy zakonczylem kariere wyscigowa. Scigalem sie tak jak w supermoto z numerem 13. Wygralem puchar r1

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

184

Ja poleciałem dwa wyścigi w amatorach właśnie Torun, chciałem w Bydgoszczy ale niestety w treningach  za bardzo się wczułem i próbowałem utrzymać nitkę za Tsunami ale tak szybko sie oddalał i niestety skończyłem dość nieciekawie   :D

Treningi dużo dają,  pewnie wiekszosc z amatorów tak jak ja dopiero pierwszy sezon się bawili w ten sport.Dużo lepsze niż naparzanie po mieście :)

185

Po to są slicki żeby jeździć szybciej, w swojej husce miałem slicki i jeździłem szybciej (a jeśli nie urywałem dużo czasu to napewno czułem  sie dużo pewniej i było mniej niebezpiecznych sytuacji)
Ja klase amator widze dla osób zaczynających lub dla takich jeżdzących słabszymi sprzetami bo osoby w C2 już wkładają sporo kasy.
Rozmiar kół nie powinien grać roli i o to powinna być napisana jakaś petycja do pzm!
Fajnie gdybyśmy nie byli wszędzie pomijani, wiadomo że najsłabsi ale nie rozumiem dlaczego chłopaki chociaż po pucharku nie dostali w toruniu (mnie to nie dotyczy). Wpisowe płacimy porównywalne z C2 jak na to że mamy 1 wyścig :)
Tak czy inaczej, klasa powinna zostać bo widać że coraz wiecej osób sie wciąga :) Takie przedszkole przed c2 :)
A wiadomo że będą osoby które przestaną jeździć jeśli postawi im sie warunek że albo do C2 albo nigdzie, bo dr650 znacząco odstaje od TM450 który zajął pierwsze miejsce, crf 450 czy smr 560 :) Nie każdy chce odrazu wydawać setki na koce ,opony i hamulce a wiele osób chce sie dobrze bawić :)Ja raczej przejde do c2 ale są osoby które jeszcze w amatorach mogą sie sporo nauczyć, kolega kinio miał czas 13 sekund na kółku gorszy odemnie wiec w c2 by już wogole miał kłopoty :) Ja pierwszego startu w c2 bym sie obawiał a w klasie amator jest jakoś tak prościej.

Husqy SMR-R 450

186

Brak pucharkow i klasyfikacji generalnej byl celowy w klasie amator! Ma to motywowac do przejscia wyzej tzn do normalnego cyklu wyscigowego. Amator ma byc tylko testem czy nam sie to podoba czy nie.

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

187

aha, czyli musimy zapierdalać i wywalić 5k na start, aby dobrze się bawić ?

z takim podejściem, to zaraz sami będziemy się ustawiać na torach i nie będzie nam potrzebna klasa amator...

wg mnie powinna być traktowana tak samo jak C2, tylko z ograniczeniami co do opon, kocy itp. - koła nie powinny mieć znaczenia - a na pewno frekwencja byłaby wyższa i z roku na rok, automatycznie kilka osób przechodziłoby do PP z własnej woli...

MOTOFREAK - BARTOSZ KOWALEWSKI - Serwis motocyklowy inny niż wszystkie
myjka ultradźwiękowa
https://motofreak.waw.pl/
Aprilia SXV 450

188

Levis skąd Ty bierzesz te kwoty? 5 tysi to chyba na opony, koce, klocki i całą eksploatację na sezon a i tak by pewnie jeszcze sporo zostało. Czy Ty oczekujesz że klasa Amator to za darmo i jeszcze będą dopłacać żebyś Ty mógł dla własnej przyjemności polatać po torze w miłej atmosferze i się poduczył jeździć?

Twoje moto nie wymaga praktycznie żadnego wkładu finansowego żeby jeździć w PP. Kupujesz komplet Goldspeedów lub slicków na sezon albo i dłużej.

Jeśli będzie trzeba to i DR'ą polecę jakąś rundę PP (byle nie Toruń bo sekcja off wykończy mi sprzęt :P ). Może wtedy część sceptyków stwierdzi że skoro DR'ą ktoś pojechał to i oni na swoich praktycznie torowych sprzętach też mogą ;)

DR 650SE/SM - na torowej emeryturze,
RMZ 450 SMR - może będzie  szybsza ; -)

189

W PP tyle samo wydasz kasy na starty co i w Amatorach więc głupot nie wypisujcie, bo znowu dziesiątki stron wypiszecie na forum a jak przyjdzie wiosna i pierwsze starty to garstka ludzi pokaże się. Aby być w czubie PP wystarczą chęci i dwa komplety dobrych używek :)

Husqvarna FS 450 nr 99, CRF250R nr 999

190

I najlepiej aby każdy dostał puchar. A Ci którzy nie zrobili postepów od ostatniej rundy dodatkowe nagrody za wytrwałość.
O czym Wy tu piszecie?
Klasa Amator to nie klasa PIZDUŚ tylko klasa pretendentów do zabawy w Pucharze, który de facto jest klasą "amatorską". Startujesz w Amatorach furą z ulicy po to abyś prawie bezinwestycyjnie mógł spróbować czy Ci pasuje. Jeśli z wyjazdu na wyjazd poprawiacie czasy o pare sekund to znaczy, że sprzęt daje rade i wystarczy trochę potrenować a będzie środek PP lub góra.
Michał Frąszczak w zeszłym roku zobaczył tor, dziwił się że skurwesyn taki kręty i taki czarny a na koniec stał na pudle. A w tym roku jeździ jeszcze szybciej i na ostatniej rundzie gdyby nie gleba to pewnie byłoby pudło w MP.
Z drugiej strony rozumiem obawę przed PP, skoro niektórzy z czuba PP, swoim tempem pasują do MP, ale wolą przegejować wyścig, żeby tylko nie przejść do MP. W ten sposób zabierają możliwość posmakowania zwycięstwa początkującym pucharowiczom.

P.S. Marudy niech idą wylewać Ciechana w protestach a nie bawią się w SM

Crazy pozdrawia
http://www.youtube.com/user/supermoto30

191

Crazy napisał/a:

I najlepiej aby każdy dostał puchar. A Ci którzy nie zrobili postepów od ostatniej rundy dodatkowe nagrody za wytrwałość.
O czym Wy tu piszecie?
Klasa Amator to nie klasa PIZDUŚ tylko klasa pretendentów do zabawy w Pucharze, który de facto jest klasą "amatorską". Startujesz w Amatorach furą z ulicy po to abyś prawie bezinwestycyjnie mógł spróbować czy Ci pasuje. Jeśli z wyjazdu na wyjazd poprawiacie czasy o pare sekund to znaczy, że sprzęt daje rade i wystarczy trochę potrenować a będzie środek PP lub góra.
Michał Frąszczak w zeszłym roku zobaczył tor, dziwił się że skurwesyn taki kręty i taki czarny a na koniec stał na pudle. A w tym roku jeździ jeszcze szybciej i na ostatniej rundzie gdyby nie gleba to pewnie byłoby pudło w MP.
Z drugiej strony rozumiem obawę przed PP, skoro niektórzy z czuba PP, swoim tempem pasują do MP, ale wolą przegejować wyścig, żeby tylko nie przejść do MP. W ten sposób zabierają możliwość posmakowania zwycięstwa początkującym pucharowiczom.

P.S. Marudy niech idą wylewać Ciechana w protestach a nie bawią się w SM

+1

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

192

Crazy lepiej się tego nie da napisać.

100% koncentracji = 100% satysfakcji - moje małe enduroooo - #997 rejsing
O nas http://www.youtube.com/watch?v=z5LUptOcE_o&feature=youtu.be
Part 1  http://www.youtube.com/watch?v=l-6jEjyYJpg
Part 2  http://www.youtube.com/watch?v=PWdubyCHfnQ

193

hermes napisał/a:

Crazy lepiej się tego nie da napisać.

Dokładnie

Husqvarna FS 450 nr 99, CRF250R nr 999

194

Ja coprawda przejechalem tylko jedna runse w amatorach ale z tego co piszecie widze sens w pojsciu do PP nawet zeby zabezpieczac tyly to jednak progress powinien byc wiekszy jezdzac za szybszymi.  Sprzet Powinien sie sprawdzic. Gorzej z kierowca ale to juz kwestia treningu. Ja w takim razie w przyszlym sezonie chcialbym sprobowac sil w PP.

195

Spuszczacie się nad tymi pucharami jakby to jakiś kosmos był. Tych szybkich będziecie widzieli tylko na starcie i ewentualnie pod końcem jak wam dubla założą, jak flagowy zajebie sprawę to zawodnik z tyłu was odpowiednio poinformuje, że trzeba miejsce zrobić  ;) Ja wystartowałem w PP praktycznie z ulicy bez żadnego treningu z zerowym obyciem z motocyklem i żyje i mam się prawie dobrze, prawie bo się zdrowo rozjebalem na lajtowym treningu :)

TM SMX 450Fi #426
KTM EXC 450 Six Days Sardinia